!

Beth March személy

Louisa May Alcott: Jó feleségek
Louisa May Alcott: Kisasszonyok
Louisa May Alcott: Little Women

Idézetek

>!
házisárkány

Sok Beth van a világon, akik félszegek és csendesek, ülnek a sarokban, míg nem szólnak hozzájuk, és olyan boldogan élnek másokért, hogy senki sem veszi észre apró áldozataikat, mígnem egyszer ezek a kis tücskök abba nem hagyják a ciripelést a tűzhely mellett, és édes, napfényes jelenlétük szerte nem foszlik, hogy fájó némaságot és homályt hagyjon maga után

Kapcsolódó szócikkek: Beth March
>!
Nusii

Bethben attól kezdve megszűnt minden félelem, és olyan meghitten csacsogott neki, mintha egész életében ismerte volna, mert a szeretet kioltja a félelmet, és a hála legyőzheti a kevélységet.

72. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Beth March · Mr. Laurence
>!
Nusii

– Ha Jo fiús és Amy liba, akkor mi vagyok én? – kérdezte Beth, hogy ő se maradjon ki a pirongatásból.
– Te angyal vagy, se több, se kevesebb – válaszolta Meg nagy szeretettel, és ezt senki se vitatta, mert a „Kisegér” volt a család kedvence.

8. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Amy March · Beth March · Jo March · Meg March
>!
Cheril

Egyszerű, őszinte emberek ritkán emlegetik a jámborságot, inkább tettekben nyilvánul meg, mint szavakban, és hatásosabb minden prédikációnál. Beth nem értelmezhette, nem magyarázhatta meg a hitet, amely bátorságot és türelmet adott neki ahhoz, hogy lemondjon az életről, és derűsen várja a halált. Mint egy bizalomteli gyerek, nem kérdezgetett, hanem ráhagyott mindent Istenre és a természetre, mindnyájunk apjára és anyjára, abban a biztos tudatban, hogy ők, és egyedül csak ők tehetik bölcsebbé és erősebbé a szívet és a lelket a földi élethez, és ahhoz, ami utána következik. Nem hurrogta le Jo-t ájtatos beszédekkel, csak még jobban szerette ezért a szenvedélyes indulatért, és még erősebben kapaszkodott abba a drága, emberi szeretetbe, amelytől a mi Atyánk sohasem akar elválasztani, hanem éppen általa emel minket magához. Nem mondhatta: „örömmel megyek”, hiszen olyan kedves volt hozzá az élet, csak azt zokoghatta: „majd megpróbálok igyekezni”, és még szorosabban simult Jo-hoz, miközben átcsapott fölöttük e nagy bánat első keserű hulláma.

156. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Beth March · Jo March
Hirdetés
>!
Gazella

– Csúnya dolog zúgolódni, ennek ellenére úgy gondolom, hogy a mosogatás és a takarítás a legkomiszabb munka a világon. Mérges leszek tőle, és az ujjaim is annyira megmerevednek, hogy nem tudok tisztességesen gyakorolni! – Beth ránézett eldurvult kezére, és akkorát sóhajtott, hogy ezúttal mindenki hallhatta.

Kapcsolódó szócikkek: Beth March · házimunka
1 hozzászólás
>!
tshehip

Sok ilyen csendes, félénk Beth van a világon; akkor jönnek csak elő a sutból, ha szükség van rájuk, és annyi derűvel élnek másokért, hogy senki sem veszi észre áldozatukat, amíg el nem hallgat a kis házi tücsök, és ki nem alszik lényük napsugara, csendet és sötétséget hagyva maga után.

Kapcsolódó szócikkek: Beth March
>!
Ailey

There are many Beths in the world, shy and quiet, sitting in corners till needed, and living for others so cheerfully, that no one sees the sacrifices till the little cricket on the hearth stops chirping, and the sweet, sunshiny presence vanishes, leaving silence and shadow behind.

p42

Kapcsolódó szócikkek: Beth March