Bellatrix Lestrange személy

J. K. Rowling: Harry Potter és a Főnix Rendje
J. K. Rowling: Harry Potter és a Halál ereklyéi
J. K. Rowling: Harry Potter és a Félvér Herceg
Kerstin Gier: Smaragdzöld
Bakara Winter: WTF is Tarot?

Idézetek

Mákostészta>!

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

– Senkit nem érdekel, hogy mit enged vagy mit nem! A maga ideje lejárt, Minerva McGalagony! Úgy táncol, ahogy én fütyülök, különben nagyon megjárja!
Azzal McGalagony arcába köpött.
Harry kibújt a köpeny alól, felemelte a pálcáját, és így szólt:
– Ezt nem kellett volna.
S miközben Amycus megpördült, így kiáltott:
Crucio!
A halálfaló a levegőbe lendült, és üvölteni kezdett fájdalmában. Vergődve, rúgkapálva repült, akár egy fuldokló, majd reccsenés és üvegcsörömpölés kíséretében nekicsapódott egy könyvszekrénynek, és ájultan a padlóra zuhant.
Harry agyában harsogva lüktetett a vér.
– Jól mondta Bellatrix – szólt –, úgy az igazi, ha komolyan gondolják.
McGalagony a szívéhez kapott.
– Potter! – suttogta. – Potter… maga itt! Honnan…? Hogyan…? – Próbálta összeszedni magát. – Ez nagyon nagy hiba volt, Potter!
– Leköpte a tanárnőt – mondta Harry.

488. oldal, Harmincadik fejezet - Piton futása (Animus, 2008)

Kapcsolódó szócikkek: Bellatrix Lestrange · Harry Potter · Minerva McGalagony
Sheila_7 I>!

– Ó, te jó ég! – ismételtem. Az arcomon mindkét oldalon egy-egy kör alakú, vörös folt díszelgett. – Azt hiszem, allergiás reakcióm van.
– Azok csak méregfoltok – diagnosztizálta Leslie, amikor leírtam neki a tüneteimet. – Mi a helyzet a szemeddel? Villámokat szór?
Rámeredtem a tükörképemre. – Hát, igen. Valami olyasmi. Egy kicsit úgy festek, mint Helena Bonham-Carter, amikor Bellatrix Lestrange szerepét alakította a Harry Potter filmekben. Meglehetősen rémisztően.

68. oldal

Morn>!

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

– Sose használtál még főbenjáró átkot, mi? – harsogta Bellatrix. – Azokat komolyan kell gondolni, Potter! Vágynod kell rá, hogy fájdalmat okozz, át kell adnod magad a kínzás örömének – a jogos haragod nem sokra elég. Megmutatom, hogy kell csinálni, jó? Ingyen leckét kapsz tőlem…

700. oldal, Harminchatodik fejezet - Az egyetlen, akitől fél (Animus, 2003)

Kapcsolódó szócikkek: Bellatrix Lestrange · Harry Potter · Voldemort
stippistop>!

First and foremost The Empress is the mother. Her maternal instinct is fierce and she will literally fuck you up if you mess with what she loves. Think Molly Weasley taking out Bellatrix Lestrange in the final battle of Hogwarts.

30. oldal - The Major Arcana - 3. The Empress

Bakara Winter: WTF is Tarot? … & How Do I Do It?

Kapcsolódó szócikkek: Bellatrix Lestrange · Molly Weasley · Roxfort
1 hozzászólás
Kissasszony>!

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Mindenki abbahagyta a harcot, kivéve egyetlen párost, akik a jelek szerint nem vették észre Dumbledore-t. Sirius kitért Bellatrix piros fénycsóvája elől, egy szökkenéssel a fekete függöny előtt termett, és a nő arcába nevetett.
– Ejnye, tudsz te ennél jobbat is! – kiáltotta gúnyosan. Hangja visszahangozva zengett a teremben.
A következő fénycsóva a mellkasa közepébe talált.
Sirius arcáról nem tűnt el a nevetés, de szeme elkerekedett a döbbenettől.
Harry már nem gondolkodott, csak ösztöneit követte. Elengedte Neville-t, leugrott a lépcsőről, és kirántotta pálcáját – épp mikor Dumbledore is az emelvény felé fordult.
Sirius olyan szelíden dőlt el, mintha a kedvéért lelassult volna az idő. Teste kecses ívbe feszülve hanyatlott a boltív megfakult függönye felé.
Harry a félelemmel vegyes csodálkozás kifejezését látta keresztapja hajdan oly szép vonású arcán. A függöny nagyot lebbent, mintha szélroham kapott volna belé, majd miután Sirius átesett alatta, visszahullott a helyére.
Harry hallotta Bellatrix Lestrange diadalordítását, de nem törődött vele – hiszen Sirius csak elesett, s mindjárt előugrik a boltív mögül…
Sirius azonban nem bukkant fel többé.

695-696. oldal, Túl a függönyön (Animus, 2003)

Kapcsolódó szócikkek: Bellatrix Lestrange · Harry Potter · Sirius Black
Melcsó>!

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Voldemort is összeesett volna? Alighanem. Mindketten elvesztették az eszméletüket egy pillanatra, és most mindketten magukhoz tértek…
– Nagyúr, engedd meg hogy…
– Nincs szükségem segítségre – mondta ridegen Voldemort, s Harry úgy képzelte, hogy Bellatrix visszahúzza ajánlkozó kezét. – A kölyök… ő meghalt?
A tisztáson néma csend volt. Harry nem hallotta, hogy bárki is elindult volna felé, magán érezte viszont a sok-sok pillantást – egyesült sugaruk mintha a földnek nyomta volna testét –, s rettegett, hogy elárulja egy megrezzenő ujj, egy szempillarebbenés.
– Menj! – mondta Voldemort. Dörrenés és rövid, fájdalmas sikoly hangzott fel.- Vizsgáld meg! Halljam, meghalt-e.
Harry nem tudta, kit küldtek hozzá. Csak feküdt árulkodóan kalapáló szívvel, várta, hogy megvizsgálják, s bár ez sovány vigasz volt, megállapította magában, hogy Voldemort nem mer odamenni hozzá: tart tőle, hogy a dolog nem úgy sült el, ahogyan szerette volna…

594. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bellatrix Lestrange · Harry Potter · Voldemort
1 hozzászólás
KATARYNA>!

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

– Perselus… – suttogta könnyes szemmel Narcissa. – A fiam… az egyetlen fiam…
– Draco büszke lehet – szólt kemény, részvétlen hangon Bellatrix. – A Sötét Nagyúr nagy megtiszteltetésben részesíti. És becsületére legyen mondva, nem is próbál kibújni a feladat alól. Örül neki, hogy bizonyíthat, lelkesen vállalja…
Narcissa zokogásban tört ki, de esdeklő pillantását nem vette le Pitonról.
– Mert tizenhat éves, és fogalma sincs, mi vár rá! Miért, Perselus? Miért éppen az én fiam? Túl veszélyes feladat ez neki! Ez a büntetés Lucius hibájáért, tudom!

38. oldal, 2. fejezet - A Fonó sor (Animus, 2006)

Kapcsolódó szócikkek: Bellatrix Lestrange · Narcissa Malfoy