baseball fogalom

Robert B. Parker: Kettős játszma
Daniel Keyes: Virágot Algernonnak
Paul Auster: Leviatán
Don DeLillo: Underworld
Paul Auster: The New York Trilogy
Terry Brooks: Hook
Becca Fitzpatrick: Csitt, csitt
Sarah Gilbert: Micsoda csapat
Bálint Mátyás (szerk.): 500 hihetetlen történet a sport világából
Katie McGarry: Dare you to – Aki mer, az nyer
Stephen King: Rémálmok bazára
Duff McKagan: It's so easy
Kate Quinn: A vadásznő

Idézetek

Batus>!

Algernon kellemes lakótárs. Étkezés idején elfoglalja helyét a kis összehajtható asztalnál. Szereti a sós perecet, és ma egy korty sört ivott, mialatt a baseballmérkőzést néztük a tévén. Azt hiszem, a Yankee-csapatnak szurkolt.

135. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Algernon · baseball · sör · televízió
2 hozzászólás
Hiory>!

– A baseball nem csak egy játék. Itt a pattogatott kukorica illata sodródik a levegőben, bogarak zümmögnek a stadion reflektorainak közelében, és érzed a cipőd alatt a salak durvaságát. Várakozás épül a mellkasodban, miközben a himnuszt játsszák, az adrenalin száguldozik benned, amikor az ütőd megreccsen, ahogy eltalálja a labdát, és a véred felpezsdül, amikor a bíró strike-ot kiált a dobódobásod után. Egy egész csapat srác áll mögötted minden egyes mozdulatodnál, és a lelátó tele van emberekkel, akik mind neked éljeneznek. Ez maga az… élet.

Kapcsolódó szócikkek: baseball · Ryan Stone
7 hozzászólás
orvosi_székfű>!

It is 1947, the year that Jackie Robinson breaks in with the Dodgers, and Blue follows his progress closely, remembering the churchyard and knowing there is more to it than just baseball. […] Watching the game, he finds it difficult to take his eyes off Robinson, lured constantly by the blackness of the man's face, and he thinks it must take courage to do what he is doing, to be alone like that in front of so many strangers, with half of them no doubt wishing him to be dead. As the game moves along, Blue finds himself cheering whatever Robinson does, and when the black man steals a base in the third inning he rises to his feet, and later, in the seventh, when Robinson doubles off the wall in left, he actually pounds the back of the man next to him for joy.

161. oldal (Faber and Faber, 2004)

Kapcsolódó szócikkek: baseball · Jackie Robinson
ponty>!

1947 áprilisában még mindig csak tizennégy éves voltam. […] És amikor a szezonnyító Opening Dayen a Dodgers a Bravesszel mérkőzött, Jackie Robinson egyes bázist játszott a Brooklynnak.
Április 15-e keddi nap volt, és anyám megengedte, hogy otthon maradjak, és a rádión hallgassam a meccset. Olyan volt, mintha a saját szememmel láttam volna. Feketén csillogó arc. Vakító fehér egyenruha. Zöld fű. A fülembe cseng Red Barber ismerős, déli hanglejtése, ha jól emlékszem, ezt mondta:
– Robinson határozottan barna.
És emlékszem, arra gondoltam, milyen finoman is fogalmazott. Ezt az eseményt nem lehetett félvállról venni. De csakis semlegesen volt szabad tudósítani róla.

74. oldal

Kapcsolódó szócikkek: baseball · Jackie Robinson
11 hozzászólás
schummyka>!

108. Betépve is megy
Dock Ellis, a Pittsburgh Pirates baseballjátékosa 1970-ben egy délután barátnőjével magához vett némi LSD-t, és csak aztán jött rá, hogy este meccs van. „Néha kicsi volt a labda, néha óriási, néha láttam, kinek dobok, néha nem” – emlékezett vissza utóbb, de hiába volt beállva, mint a szög, remekül játszott.

40. oldal (Arena 2000, 2011)

Kapcsolódó szócikkek: 1970 · baseball · kábítószer, drog · LSD
ponty>!

St. Louisban az egyik futó Robinsonba talpalt a szöges cipőjével az egyes bázisnál.
Chicagóban a képébe mentek, amikor becsúszott a másodikba.
St. Louisban valaki egy fekete macskát dobott a pályára.
Cincinattiban háromszor ütötték le egy az egyes ütésnél.
És minden városban hallhatták a nigger szót a másik kispadról.

75-76. oldal

Kapcsolódó szócikkek: baseball · Jackie Robinson · rasszizmus
KingucK P>!

Hát igen, baseballról lesz szó, de azért adj neki egy esélyt, oké? Nem kell tengerésznek lenni ahhoz, hogy szeressük Patrick O’Brian regényeit, ahogyan Dick Francis krimijeihez sem kell zsokénak vagy a fogadás szerelmesének lenni. Ezeket a sztorikat a szereplők keltik életre, ezért bízom benne, hogy neked sem lesz hiányérzeted.

Blokád Billy (Előszó)

Kapcsolódó szócikkek: baseball · Dick Francis · Patrick O’Brian
Belle_Maundrell>!

Nyina nem értette a baseballt.
– Miért vitatkoznak?
– Az ütőjátékosnak nem tetszik a játékvezető ítélete – magyarázta Jordan ide-oda lengő lófarokkal. – Nagyon faramuci ez az ütőzóna.
– Ütészóna? Most üti meg a bírót? – Nyina arra jutott, hogy ez egy unalmas játék. Ha embereket ütnének, érdekesebb lenne.
– Nem, nem. Csak vitatkozik, hogy kinek van igaza.
– Kellene neki az ütővel csapni rá – mormogta Nyina. – Minek ütő, ha nem csapnak emberekre?

559. oldal

Kapcsolódó szócikkek: baseball · Jordan McBride · Nyina Markova
Sippancs P>!

Alice-szel meg úgy állt a dolog, hogy az élet minden területén babonás volt. Annyi kötelező napi rituálét kellett végrehajtania, hogy másra szinte nem is maradt ideje. Mielőtt elkapta volna az éppen feléje száguldó labdát, keresztet kellett vetnie, mintha legalábbis az égből jönne az a golyó, s ez gyakran azt eredményezte, hogy a labda bizony a földre esett. Nem volt túl sok értelme a dolognak, de ez szinte semmiség volt ahhoz a szertartáshoz képest, amit ütés előtt kellett elvégeznie. Pedig ütni aztán tudott ez a lány. Csak hát minden ütés előtt kétszer toppantott a jobb lábával, aztán megdörzsölte az orrnyergét, megmarkolta az ütő végét, és végigmasszírozta egészen le a nyeléig. Amikor mindezt befejezte, bal lábának nagyujjával megrúgta jobb bokáját, aztán finoman megsimogatta; és a simogatásnak finomnak kellett lennie, mert különben kezdhette elölről az egészet. És végül természetesen keresztet kellett vetnie.

33. oldal

Kapcsolódó szócikkek: babona · baseball
tomgabee>!

Hirtelen eszébe jutott minden elszalasztott alkalom, amikor együtt lehetett volna Jackkel és Maggie-vel, minden lehetőség, amit hagyott kifolyni az ujjai közül, minden ígéret, amelyet a gyerekeinek tett és aztán nem tartott meg. Nem elkésett Jack baseball-meccséről? Maggie szereplésén ott volt, igaz, ott volt, de mennyire figyelt oda? És nem volt mindig elfoglalt, valahányszor azt szerették volna, hogy hancúrozzon velük?
Csak egyetlenegy esélye lenne még, gondolta bánatosan, csak még egyetlenegyszer kaphatná vissza őket…

91. oldal

Kapcsolódó szócikkek: baseball · esély · ígéret · lehetőség · Peter Pan