!

Barbie baba tárgy

Laurell K. Hamilton: Gyilkos tánc
Faïza Guène: Soha sehol senkinek
Niccolò Ammaniti: Én nem félek
Laurell K. Hamilton: Leláncolt Nárcisszusz
Jodi Picoult: Elrabolt az apám
Sherry Argov: Miért a rossz lányokat szeretik a férfiak?
James Dobson: Fiúk nevelése
David Sedaris: Karácsony jéggel
Mérő László: Az elvek csapodár természete
Emily Diamand: Kalózok nyomában
Nick Hornby (szerk.): Beszélgetés az angyallal
Jacqueline Wilson: Mi lesz a csókkal?
Tompa Ferencné (szerk.): Barbie, a szupermodell
Becca Fitzpatrick: Csitt, csitt
Sara Shepard: Unbelievable
Karen Marie Moning: Keserű ébredés
P. C. Cast – Kristin Cast: Megperzselve
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 3. – Egyedül
Louann Brizendine: A férfi agy
Jude Watson: A kenguruk földjén
Sara Shepard: Pretty Little Secrets
Julie James: Gyakorlat teszi a mesterkedőt
Marie-Aude Murail: Oh, boy!
Kerstin Gier: Az álmok első könyve
Abbi Glines: A sorsom
!

Az első babák


Idézetek

>!
Veron P

Két lehetőséged van, ha úgy nézel ki, mint egy szado-mazo Barbie baba. Vagy elszégyelled magad, vagy agresszíven kezdesz viselkedni. Találjátok ki, melyiket választottam.

Kapcsolódó szócikkek: Barbie baba
>!
fülcimpa

Maria kihozta a zománcozott kistálat, és a Barbie babáit úsztatta benne.
Kettő volt, egy normális és egy szénfekete, kopasz, olvadt karral.
Én tettem így tönkre. Egyik este, miután megnéztem a tévében Jeanne d' Arc történetét, megragadtam a Barbie-t, és üvöltve bedobtam a tűzbe. – Égj! Boszorkány! Égj! – Amikor láttam, hogy tényleg ég, elkaptam az egyik lábát, és belehajítottam a fazék levesbe.
Mama egy hétre eltiltott a biciklitől, és egyedül kellett megennem az egész levest. Maria könyörgött, hogy vegyenek neki egy másikat. – Majd a születésnapodra. Addig játssz ezzel. Köszönd meg az idióta bátyádnak. – Aztán Maria hozzászokott. A szép Barbie-t Paolának hívták, a megégettet Szegénykének.

130-131. oldal (Európa, 2008)

1 hozzászólás
>!
Veron P

A kis hang az agyam hátsó zugaiból becsengett, hogy irtó jól nyomom a szociopata műsort. De egy ilyen Jacobbal Barbie babának esélye se lenne. Majd ha ezzel megvagyunk, csajosabbra veszem a figurát. Hordok, mondjuk, rózsaszínt.

153. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Barbie baba
>!
eeszter P

A rendes lány gyerekként Barbie és Kent babáival játszadozott; azzal a szellemi beállítódással nőtt fel, hogy ő is „majd boldogan él, amíg meg nem hal”. A kisfiúkat egyáltalán nem érdeklik a Kent babák – izgalmas karakterekkel azonosulnak, akik veszélyek közepette élnek, mint Batman, Superman és a Pókember.

303. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Barbie baba
>!
esőember

A fiam nem azért csinált kardot a Barbie babából, mert a környezte a fegyverek használatát népszerűsítette. Férfi agyának ösztöneit próbálgatta az agresszív védelem és támadás stratégiáiban. Azok a tipikusan lányos játékok, melyeket korai éveiben a kezébe nyomtam, nem tették nőiessé az agyát, mint ahogyan egy lányt sem tenne férfiassá a fiús játékok használata.

37. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Barbie baba
>!
blankaveronika IP

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Viki bakancsba tűrt csőfarmert viselt mintás pólóval és menő dzsekivel, haja a vállára omlott, szemfestéke kifogástalanul füstös, és kiegészítőként Cortezt ölelte át. Mint punk Barbie és deszkás Ken. Gyönyörű összkép, én meg majd megkeresem valahol az egómat. (…) Ahogy Kinga odaszökkent, Olivér felkapta, erősen megölelte, és még meg is pörgette. Idilli jelenet. Lovas Barbie és lovas Ken. Ja, és ha már itt tartunk, Dorián egymagában lézengett a közönség között, amikor pedig meglátott minket, céltudatosan felénk (illetve Virág felé) indult. (…) Ahogy néztem a két fekete ruhás, halálfejes kiegészítőkkel teleaggatott alakot, megállapítottam, hogy kétségtelenül ők emó Barbie és emó Ken. Klassz.
(…)
     – Sziasztok – köszöntem kissé csalódottan, mert Ricsi nem egyedül érkezett. Edina szorongatta a kezét folyamatosan. Elnéztem őket, Ricsi a saját, laza stílusában, földre lógó, letaposott farmer, bő póló, kapucnis pulcsi. Edina csinos csizmában, kardigánban és szoknyában. Hm. Pláza Barbie és raszta Ken. ☺

233-234. oldal, Október 10. szombat (Ciceró, 2010)

4 hozzászólás
>!
Gelso P

– Jól van, Amber, mondd el a Mikulásnak, hogy mit szeretnél. Mondd el neki, hogy egy babát szeretnél, meg egy Barbie-t és azt a télikabátot, amit a katalógusban láttál.
A szülők felsorolják az ajándékokat, amiket már megvettek.
Nem szeretnék azt hallani, hogy „póni” vagy „tévé”, úgyhogy az egész látogatást végigdumálják, a gyerekek szájába adják a szavakat.

35. oldal Napló Mikulás-országból, Konkrét könyvek Kft., 2004.

Kapcsolódó szócikkek: Barbie baba · Mikulás
>!
Nikoletta_89

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

– Nos, ha már így rákérdeztél… szerintem nagyon menő lenne például egy Barbara Streisand Barbie baba, amihez külön kapható a körme és az orra. És a műkörmöket különböző színekben is meg lehetne venni.
Döbbent csend telepedett a teremre.
– Az tényleg király lenne – suttogta Jack elismerően.
Aphrodité elégedetten elvigyorodott.
– És mit szólnátok egy Britney Spears babához esernyővel, felcsatolható hájréteggel, idétlen parókával és persze opcionális bugyival.
Jack kuncogni kezdett.
– Igen, és egy Paris Hilton baba külön megvásárolható aggyal.
Aphrodité elvonta a szemöldökét.
– Ne őrülj meg, Jack. Vannak dolgok, amiket még Paris Hilton sem vehet meg.

151. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Barbie baba · Barbra Streisand
>!
mókamanó

Ahogy néztem a két fekete ruhás, halálfejes kiegészítőkkel teleaggatott alakot, megállapítottam magamban, hogy kétségtelenül ők emó Barbie és emó Ken. Klassz.

233. oldal, Október 10. szombat (Ciceró, 2010)

>!
ellinor

Amikor kicsi voltam, mindig levágtam a Barbie babák haját, mert az övék szőke volt, és levágtam a cickójukat is, mert nekem nem volt.

47. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Barbie baba