!

Barack Obama személy

Greg Iles: Forgó angyal
Bokor Pál: Barack Obama szupersztár
Caitlin Moran: How To Be a Woman
Walter Isaacson: Steve Jobs életrajza
Glen Duncan: Az utolsó vérfarkas
Luke Harding: The Snowden Files
Marc Levy: Ha lenne még egy esély
Glenn Greenwald: A Snowden-ügy
Stephen King: Mr. Mercedes
S. L. Grey: Az apartman
Romain Puértolas: A kislány, aki lenyelt egy akkora felhőt, mint az Eiffel-torony
Michelle Obama: Így lettem
Héctor García – Francesc Miralles: Ikigai – A boldogság japán titka
Michael J. Totten: Resurrection
Ryder Carroll: A Bullet Journal módszer
James L. Gelvin: Az új Közel-Kelet
Axel Hacke: A tisztességről nehéz időkben
Scott Kelly: Egy év az űrben
Jerome R. Corsi: A Deep State legyőzése
Megan Hess: A ruha
Jordán Ferenc: Ördögi jóslatok
!

Barack Obama


Idézetek

>!
Kuszma P

Egy öregember, aki már többször fordult hozzám, egy szilveszteréjjelen fél négykor írt nekem egy mailt, amelyben újólag azt próbálta elmagyarázni, hogy Obama gyilkos, Hillary Clinton pedig veszélyes pszichopata, amit újra és újra az interneten talált obskúrus szájtokkal próbált alátámasztani, úgy vélte ugyanis, hogy a piacot uraló (igen, igen, uraló) médiában az igazság nem kerül napvilágra.
Hát, aki az újévben éjjel fél négykor ilyen maileket küldözget, azzal én, kérem, együttérzek, függetlenül attól, mi áll a mailjében.

118. oldal

Axel Hacke: A tisztességről nehéz időkben és arról, hogyan bánunk egymással

Kapcsolódó szócikkek: Barack Obama · Hillary Clinton
5 hozzászólás
>!
Saileach P

Ma élőben válaszolgatok a Twitteren feltett kérdésekre. Néha lelassul az internetkapcsolat, ezért lediktálom a válaszaimat Amikónak vagy más közönségszolgálati munkatársnak, ők pedig csaknem valós időben gépelik be a tweetjeimet. Válaszolok egy sor szokásos kérdésre az ételeinkről, az edzéseimről, a Földre nyíló kilátásról, amikor kérdés érkezik @POTUS44 felhasználótól – hoppá, ez Obama elnök!

Ezt írja: „Üdv, @StationCDRKelly, imádom a fotóit. Előfordul, hogy néha kinéz az ablakon, és megijed?”

Barátnőmmel meglepődünk azon, hogy az elnök figyelemmel kíséri a küldetésemet. Pillanatnyi gondolkodás után megkérem Amikót, hogy ezt gépelje be: „Én már semmitől sem ijedek meg, elnök úr, legfeljebb attól, hogy az amerikai elnök kérdez valamit tőlem a Twitteren.”

Nagyon jól sül el a váratlan, előre nem tervezett közjáték, amelynek sorai több ezer lájkot kapnak, és ugyancsak több ezren osztják meg őket. Nem sokkal később Buzz Aldrin is válaszol az elnöknek: „Ő 400 kilométerrel repül a Föld felett. Semmiség. Neil, Mike & én 384 ezer kilométert repültünk a Holdig. #Apollo11.
(…)
Csak a kérdezz-felelek után tudatosul bennem, hogy maga a holdra másodikként lépő asztronauta trollkodott bele abba a twitteres párbeszédbe, amelyet az amerikai elnökkel folytattam!

Kapcsolódó szócikkek: Apollo-11 · Barack Obama · Edwin "Buzz" Aldrin · Twitter
>!
KingucK

– Jól hangzik, de ma már ettem. Mit szólnál a holnaphoz?
– Zsúfolt a napirendem, Obama jön, hogy tanácsot kérjen a büdzsével kapcsolatban, de gondolom, néhány dolgot átszervezhetek. Csak hogy lássam, mi újság.

NYUG. – DET. 9. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Barack Obama · Bill Hodges · Pete Huntley
>!
nagytimi85

Egy Vanity Fair magazinban megjelent interjújában Barack Obama korábbi amerikai elnök azt mondta: “Talán észrevették már, hogy csak szürke és kék öltönyt hordok; ezzel próbálom csökkenteni a meghozandó döntéseim számát. Nem szeretnék az ügyben dönteni, mit eszem vagy mit viselek, hiszem annyi másról kell döntenem.” (…)
Ahogy Roy F. Baumeister pszichológus fogalmaz Akaraterő című könyvében: “Nem számít, mennyire józanok és emelkedettek próbálunk lenni; ha egyik döntést kell meghoznunk a másik után, annak élettani szempontból ára van. Más ez, mint a megszokott fizikai fáradtság – sőt, nem is tudatosul bennünk, hogy fáradtak lennénk, a szellemi energiánk szintje viszont lecsökken.” Ezt az állapotot döntési fáradtságként ismerjük. (…)
Muszáj csökkentenünk meghozandó döntéseink számát ahhoz, hogy arra koncentrálhassunk, ami igazán fontos.

48-49. oldal (Édesvíz, 2018)

Ryder Carroll: A Bullet Journal módszer Kövesd a múltat, rendezd a jelent, tervezd a jövőt

Kapcsolódó szócikkek: Barack Obama
>!
kiscsillag0310

„Csalódtam Obamában – mondta. – Vezetési problémái vannak, mert nem akar senkit megbántani vagy felbosszantani.” Kitalálta, mire gondoltam, és ajkán egy halvány mosoly jelent meg: „Igen, nekem nem voltak ilyen fenntartásaim.”

573. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Barack Obama
>!
Nefi P

– Melyik a fekete vezető harmadik típusa? – kérdezem.
Az ügyvéd arcára sajnálkozás ül ki.
– A próféta. Olyan, mint Martin, Malcolm vagy Ella Baker. Vagy James Baldwin az értelmiségi körből. Jesse Jackson az egyetlen a közelmúlt politikai vezetői közül, akinek sikerült betöltenie ezt a szerepet, de 1988 után ő is elbukott. A jelenlegi generációnak nem sikerült egyetlen ilyen vezetőt sem felmutatnia, de még olyat se, aki a közelébe jöhetne ennek a típusnak. Mostanában figyelem Barack Obamát, de nem vagyok biztos benne. Az okok között sokkal inkább a mindent átható tömegkultúrát és a hiányzó fekete középosztályt látom, mintsem egyéni sikertelenséget. –

148. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Barack Obama · James Baldwin
1 hozzászólás
Hirdetés
>!
SchizoVampire P

    Frank finally stopped fussing around and got still. „I wonder if the president got bit,” he said in the darkness.
    „The president of what?” Hughes said.
    „Of the country,” Frank said.
    „The hell you talking about, the president got bit?”
    „Can you imagine him chasing his staff around the White House?”
    Hughes chuchkled and shook his head in the dark. „Frank, my man.”
    „Go ahead and laugh, but it's not funny. Just about every famous person you've ever heard of has either been bitten or eaten. Think about it. Stephen King. Justin Bieber. Barack Obama. Bit. Imagine getting chased in Hollywood by Arnold.”
    „Jesus Christ, Frank. The president hasn't been bit. He's in a bunker somewhere.”
    „Okay, but Arnold Schwarzenegger isn't in a bunker somewhere unless he dug it himself in his yard.”
    „Go to sleep Frank.”

>!
Creusa

Obama elnök által 2012 novemberében aláírt szigorúan titkos elnöki rendeletet közölt, amelyben az elnök a Pentagont és más alárendelt ügynökséget arra utasított, hogy tegyék meg az előkészületet egy agresszív ,az egész világra kiterjedő kibertámdás sorozatra.

111. oldal

Glenn Greenwald: A Snowden-ügy Korunk legnagyobb nemzetbiztonsági botránya

Kapcsolódó szócikkek: Barack Obama
>!
Saileach P

Kevésbé radikálisan bár, de egy másik amerikai is az ismétlésben jelölte meg boldogsága forrását, mégpedig Barack Obama, aki szinte mindig szürke vagy kék öltönyt visel. Mikor megkérdezték, minek köszönhető öltözködésének egyhangúsága, csak ennyit felelt: „Nem akarok mindennap döntést hozni arról, hogy mit egyek vagy mit vegyek fel, épp elég más dologban kell döntenem."

Kapcsolódó szócikkek: Barack Obama · döntés · öltözködés
2 hozzászólás
>!
Barbár

A Robert Mueller különleges ügyész által foglalkoztatott ügyvédek mintegy feléről kiderült, hogy korábban részt vettek Hillary Clinton vagy Barack Obama választási kampányaiban. A Clinton-párti ügyvédek elfogult alkalmazása reálissá teszi a vádat, miszerint Mueller eleve egyoldalú, pártos vizsgálatot indított azoknak az állításoknak a kivizsgálására, hogy a Trump-kampány összejátszott Oroszországgal, közben pedig figyelmen kívül hagyta a következő fejezetben bemutatott bizonyítékokat, többek között Clinton külügyminiszter Uranium One botrányával kapcsolatban, továbbá a demokraták részvételét a hiteltelenné vált Fusion GPS-féle „orosz dosszié” finanszírozásában és terjesztésében. Nem foglalkozott továbbá azokkal a makacsul forgalomban lévő feltételezésekkel sem, hogy a Clinton Alapítvány indulása óta egy hatalmas, bűncselekmény jellegű összeesküvésként működik, amely kiterjedt kapcsolatokat tart fenn Oroszországgal.

108. oldal

Jerome R. Corsi: A Deep State legyőzése Háború az árnyékállam ellen Trump elnök védelmében

Kapcsolódó szócikkek: Barack Obama · Hillary Clinton