!

Bakura helyszín

Michael A. Stackpole: Zsiványkommandó
!

„In many ways, Bakura reminds me of Alderaan.”
―Leia Organa

Bakura was a rich, green and blue planet in the Bakura system of the Shiritoku Spur, located on the isolated edge of the Outer Rim, formally a part of Wild Space.

http://starwars.wikia.com/wiki/Bakura

!

Bakura kormányának szimbóluma

!

Salis D'aar a főváros

!

Energia fejlesztő a Bakurán


Idézetek

>!
PAVideoStudio

Wedge lassan beszélt.
– Mindannyian ismerik az osztag történetét. Még mielőtt hivatalosan is megalakultunk volna, a mi feladatunk volt megsemmisíteni az első Halálcsillagot. Megtettük, és nagyon sok kiváló pilótát veszítettünk el, Valamennyiük a Lázadók hőse volt vagy az ma is. Idővel mindannyian éppoly híresek lesznek, mint a legendás jedilovagok. A Zsiványkommandó sok bevetésen vett részt, egyaránt ellátta konvojok kíséretét, és üldözött birodalmi hajókat. Végrehajtotta a Hoth kitelepítését, harcolt a Gallnál, évekkel később az Endornál, ahol megsemmisítette a második Halálcsillagot is. Azután a Bakuránál megverte a ssi-ruukokat.
Hétévi folyamatos küzdelem után az Új Köztársaság vezetése elhatározta, hogy megújítja az egységet. Bölcs döntés volt ez, mert mi, az öregek sok új pilótát láttunk meghalni a kötelékben. Wedge ekkor a titokzatos pilótára pillantott.
– Minden veterán óhaja, hogy újra együtt lássa az osztagot, mégpedig olyan pilótákkal, akik megtanulták a túlélést.
A TIE-pilóta egyetértőn bólintott. Wedge ismét a hallgatóság felé fordult.
– Egy évvel ezelőtt Ackbar admirális az Ideiglenes Tanács nevében beavatott engem a Zsiványkommandó megújításának tervébe. A Zsiványkommandó mostanra a Lázadók jelképévé vált. Muszáj, hogy túlélje a legendákat, és ismét a pilóták elit csapatává váljon, és képes legyen megküzdeni a leglehetetlenebb feladatokkal is. Mint tudják, számos pilótát leteszteltünk, mintegy százat. És csak tizenkét helyünk van… Azért mondom el mindezt, mert valamivel tisztában kell lenniük a kiválasztás módszerével kapcsolatban. Maguk elit pilóták, sőt ennél is többek, de nem számít, kicsodák, és mennyire jók, mert sosem lehetnek olyan jók, mint Biggs Darklighter vagy Jek Porkins, vagy a többiek voltak, akik a Zsiványkommandó szolgálatában veszítették életüket. Ők legendák, ez a csapat legenda, és egyikünk sem lehet nagyobb őnáluk.

59-60. oldal, 5. fejezet - Zsiványkommandó (Lap-ics, 1998)

>!
Saille P

– Jó, jó, de ki ő? – ráncolta a homlokát Corran. – Nem egy Luke Skywalker, az biztos, de ott volt a Bakurán a Zsiványkommandóval, és túlélte az Endort is.
A twi'lek vörös szeme megvillant.
– Az Endor-jelvény közepén fekete folt is volt…ez azt jelenti, hogy túlélte a Halálcsillag elleni támadást is.
Rhysati átölelte Corran nyakát, és a kezével megemelte az állát.
– Mit számít az, hogy ki ő?
– Rhys, ez az ember kilőtte a három legjobb pilótánkat, engem is elkapott, és azt mondta, be van rozsdásodva! Tudni akarom, kicsoda, mert roppant veszélyes!

24-25. oldal

Hirdetés