!

augusztus időpont

Stephen King: Végítélet
Márai Sándor: A négy évszak
Mark Twain: Puddingfejű Wilson
William Somerset Maugham: Catalina
Kovács Mária (szerk.): Szeret engem a világ
Stephen King: Álom doktor

Idézetek

>!
Moranzs

Október. Egyike ama hónapoknak, amikor különösen veszélyes a tőzsdén spekulálni. A többi ilyen hónap: július, január, szeptember, április, november, május, március, június, december, augusztus és február.
(Puddingfejű Wilson naptárából)

139. oldal (Ulpius, 2005)

Kapcsolódó szócikkek: április · augusztus · december · február · január · július · június · május · március · november · október · szeptember · tőzsde
1 hozzászólás
>!
csgabi MP

Kiértek a templomból. A püspök megállt a lépcső tetején, ahol Catalina ült, amikor Miasszonyunk megjelent neki, és lenézett az augusztusi nap fényében ragyogó kis plazára. A felhőtlen ég olyan kéken csillogott a templom tömjénillattal terhes homálya után, hogy csak hunyorogva lehetett felnézni rá. A hőség ellen csukott ablaktáblákkal védekező fehér házak szinte szikráztak, mint a gyémánt.

Kapcsolódó szócikkek: augusztus · nyár
>!
KingucK

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Leült kedvenc székébe, és lehunyta a szemét. Amikor a szívverése lelassult kissé, odament a kandallóhoz, elmozdította a laza követ, és elővette FŐKÖNYV-ét. Ez megvigasztalta. Az ember egy főkönyvben tartja számon az adósságait, a számlákat, gyűjti kinnlevőségeit. Végül is ezért fizetik a könyvelőket.
Visszaült, odalapozott, ahol abbahagyta, habozott, azután leírta: 1990. augusztus 14.
Majdnem másfél órán át írt, tolla szántotta a papírt sort sor után, oldalt oldal után töltött meg. Az arca írás közben felváltva volt eszelősen vidám, unalmasan erényes, ijesztő és derűs, fájdalmas és szélesen vigyorgó. Amikor végzett, elolvasta, amit írt (Ezek az én leveleim a világnak, amely sohasem válaszol nekem…), miközben szórakozottan dörzsölgette fájó jobb kezét.

52. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: 1990 · augusztus · augusztus 14. · főkönyv · Harold Lauder · kandalló
>!
KingucK

Vigyázat! Felnőtt tartalom.

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

HAROLD HAJNAL ELŐTT ébredt, ágyékában tompa, noha nem egészen kellemetlen sajgással. Kicsit megborzongott, ahogy fölkelt. Hajnalonta észrevehetően hűvösebb lett, noha még csak augusztus huszonkettedikét írtak, és az ősz a naptár szerint még egy hónapnyi távolságban várakozott.
Annál forróbb volt a dereka alatt, de még mennyire. Elég volt rápillantania a nő fenekének zamatos ívére az áttetsző bugyi alatt, amelyben aludt, és máris tüzesedni kezdett. Nadine nem haragudna, ha fölébresztené… hát, lehet, hogy haragudna, de nem tiltakozna. Valójában Harold még mindig nem tudta, mi rejlik a sötét szempár mögött, és egy kicsit félt is tőle.

55. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: 1990 · augusztus · Augusztus 22 · hajnal · Harold Lauder · Nadine Cross
Hirdetés
>!
KingucK

2013 augusztusában bostoni társasházi lakásában Concetta Reynolds egy reggel korán ébredt. Először, mint mindig, azt érzékelte, hogy az öltözőasztal melletti sarokban semmiféle kutya nem gunnyaszt. Betty már évekkel ezelőtt eltávozott, de Chettának még mindig hiányzott.

VII. „NEM LÁTTÁL ENGEM?” - 1.

Kapcsolódó szócikkek: 2013 · augusztus · Concetta Reynolds
>!
Véda MP

Megtérnek a tengertől, a hegyek közül, az idegen, nagy városokból, ahol minden olyan különös, a reggeli teához sült szalonnát adnak, s az emberek nem veszik le kalapjukat, ha belépnek egy üzletbe, s a hölgyeknek nem csókolnak kezet: megtérnek a világból, lelkesen és hadarva adnak elő, két kézzel csomagolnak ki kagylót, melyben a tenger zúg, egy nő szemének emlékét, amint Velencében a vaporetto fedélzetén visszanézett, újfajta ruhafogast, amilyet nálunk nem ismernek.
[…]
Az augusztus még fénylik egy pillanatra, s e fényben megvillan a világ emléke. Milyen is a világ? Van benne tenger és goromba, idegen pincérek s nagy festők képei, s valami, amit nem lehet tökéletesen megérteni.

Augusztus

Kapcsolódó szócikkek: augusztus
>!
Renata_Berta

Hónapok számolása

A januárt hóban töltöd,
februárban medve dörmög…
Márciusban a hó ritka,
az április bohóc-firka.
Május: nyílik száz virág,
kék ibolyák, orgonák…
Júniusban sokszor ázol,
Júliusban vár a tábor.
Augusztusban dinnyét eszel, szeptemberben diák leszel.
Októberben a lomb sárga,
zizegve hull le a sárba.
Zimankós a november,
s Télapót hoz december.

45. oldal

Kovács Mária (szerk.): Szeret engem a világ Versek mondogatásra óvodásoknak, kisiskolásoknak

Kapcsolódó szócikkek: április · augusztus · december · február · ibolya · január · július · június · május · március · medve · november · október · orgona · szeptember · virág