Augustus Waters személy

John Green: The Fault in Our Stars
John Green: Csillagainkban a hiba
John Green: Das Schicksal ist ein mieser Verräter
!

Augustus (Ansel Elgort) és Hazel (Shailene Woodley)

!

Gus (Ansel Elgort)

!

Augustus Waters (Ansel Elgort)

!

Augustus és Hazel Grace


Idézetek

lepsenyigabi>!

Az örökkévalóságot adtad nekem a megszámozott napokban, és én hálás vagyok érte.

244. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Augustus Waters · Hazel Grace Lancaster
kataa_>!

– Ez a baj a fájdalommal – mondta Augustus, azután rám pillantott. – Megköveteli, hogy érezzék.

65. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Augustus Waters · fájdalom
kulturmosoly>!

– A világ – mondta – nem egy kívánságteljesítő gyár.

202. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Augustus Waters
Deszy P>!

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

– Szerelmes vagyok beléd – mondta halkan.
– Augustus! – szóltam rá.
– Ez a helyzet – felelte. Rám nézett, és láttam a szarkalábakat a szeme sarkában. – Szerelmes vagyok beléd, és nem fogom megtagadni magamtól az igazmondás egyszerű örömét. Szerelmes vagyok beléd, noha tudom, hogy a szerelem csak egy kiáltás az űrbe, a feledés elkerülhetetlen, valamennyien halálra vagyunk ítélve, és eljön a nap, amikor minden munkánk porrá válik, azt is tudom, hogy a Nap elnyeli az egyetlen földünket, de azért szerelmes vagyok beléd.

145-146. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Augustus Waters · Hazel Grace Lancaster · szerelem
raczlilian P>!

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

– Én azt mondom – folytatta Isaac –, hogy Augustus Waters olyan sokat beszélt, hogy még a saját temetésén is képes lesz közbekotyogni. Beképzelt is volt: irgalmas Jézusom, még pisálni se tudott anélkül, hogy ne elmélkedjen az emberi salakanyag metaforikus felhangjain. Hiú is volt: nem hiszem, hogy valaha is találkoztam még egy olyan, testileg vonzó személlyel, aki ennyire tudatában lett volna testi vonzerejének. – Mégis azt mondom: amikor a jövő tudósai beállítanak a házamba a robotszemekkel, és azt mondják, próbáljam ki őket, azt felelem nekik, húzzanak el, mert Gus nélkül nem akarom látni a világot.

243-244. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Augustus Waters · Hazel Grace Lancaster · Isaac
1 hozzászólás
DiamondGirl>!

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

– Nem beszélhetek a szerelmi történetünkről, így hát a matematikáról beszélek. Én nem vagyok matematikus, de azért ismerem a matematikát. Végtelenül sok szám van a 0 és az 1 között. Van 0.1 és 0.12 és 0.112, és még ezeken kívül is végtelen mennyiség. Természetesen ennél is végtelenebb mennyiségű szám van a 0 és a 2 között, vagy a 0 és az egymillió között. Egyes végtelenek nagyobbak, mint mások. Ezt egy írótól tanultuk, akit valaha szerettünk. Vannak napok,nem is kevés, amikor haragszom a magam mérhetetlen készletére. Több szám kellene, mint amennyit vélhetőleg kapok, és istenem, de szeretnék több számot Augustus Watersnek, mint amennyit kapott! Mégis, Gus, szerelmem, el sem tudom mondani, milyen hálás vagyok a mi kis végtelenségünkért. A világért se cserélném el. Az örökkévalóságot adtad nekem a megszámozott napokban, és én hálás vagyok érte.

244. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Augustus Waters · Hazel Grace Lancaster · végtelen
3 hozzászólás
Hickory>!

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

– Szerelmes vagyok beléd, és nem fogom megtagadni magamtól az igazmondás egyszerű örömét. Szerelmes vagyok beléd, noha tudom, hogy a szerelem csak egy kiáltás az űrbe, a feledés elkerülhetetlen, valamennyien halálra vagyunk ítélve, és eljön a nap, amikor minden munkánk porrá válik, azt is tudom, hogy a Nap elnyeli az egyetlen földünket, de azért szerelmes vagyok beléd.

146. oldal, Tizedik fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Augustus Waters
Belle_Maundrell>!

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

– Hazel a nevem. Augustus Waters volt életem sorsverte nagy szerelme. Eposzba illő szerelmi történet volt a miénk, és nem tudok egy mondatnál többet mondani róla anélkül, hogy el ne tűnnék egy könnytócsában. Gus tudta ezt. Gus tudja. Nem fogom elmondani a szerelmi történetünket, mert, mint minden igazi szerelmi történet, velünk együtt hal meg, ahogy kell.

244. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Augustus Waters · Hazel Grace Lancaster
RainBR>!

Augustus Waters felém fordult. – Szó szerint – mondta.
– Szó szerint? – kérdeztem.
– Szó szerint Jézus szívében vagyunk – felelte. – Azt hittem, hogy egy templom pincéjében vagyunk, de mi szó szerint Jézus szívébe kerültünk.
– Valakinek szólni kéne Jézusnak – válaszoltam. – Veszélyes lehet rákos gyerekeket tárolni a szívében.

23. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Augustus Waters · Hazel Grace Lancaster