!

Arina személy

Szergej Lukjanyenko: Alkonyi őrség
Szergej Lukjanyenko: Új Őrség

Idézetek

>!
Anton_Gorogyeckij P

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

– Kényelmes dolog ez az elektromos teafőző – tettem hozzá. – Gyorsan felforr. De honnan van magánál áram, Arina? Nem láttam a ház körül vezetéket.
Arina arca megrándult. Panaszosan mondta:
– És ha föld alatti kábel?
– Nem – mondtam, és a csészét eltartva magamtól, a padlóra öntöttem a főzetet. – A válasz nem jó. Gondolkodjon újra!
Arina dühösen ingatta a fejét.
– Mi a baj? Egy ilyen apróságon…
– Mindig az apróságokon csúszunk el – mondtam együtt érzően. Felálltam. – Moszkva város Éjszakai Őrsége. Anton Gorogyeckij. Utasítom, hogy azonnal tüntesse el az illúziót!

163. oldal (Metropolis Media, 2008)

Kapcsolódó szócikkek: Arina
>!
Chöpp 

A Gyűrűk Ura viszont tetszett – folytatta élményei megosztását Arina. – Persze butaság, de milyen szép mese!
    Nem vitatkoztam vele. Nálunk az ügyeletesek állandóan A Gyűrűk Urát nézték, ez valamiféle rituálévá vált, mint ahogy az űrhajósok mindig megnézik indulás előtt a Hárem a sivatagbant és szilveszterkor az ország egész lakossága A sors iróniáját. Ügyeleteseink nem is igazán nézik a filmet, inkább afféle háttérként szolgál, de rendszeresen heves viták robbantak ki arról, miféle igézettel lehetne így meg így elbánni az ellenséggel, és elhajítani a torony tetejére… lehetséges-e olyan amulettet csinálni, amelyik legalább emlékeztetne az Egy Gyűrűre – hogy hasson a hordozójára, és szinte lehetetlen legyen megsemmisíteni, és lehetővé teszi, hogy erőfeszítés nélkül le lehessen menni a Homályba… Bármily furcsa is, a film megjelenése hozott némi újdonságot a gyakorlati mágiába – hiszen mindig akad egy-egy makacs fickó, aki nem hiszi el, hogy „ezt nem lehet megcsinálni”, és kitalálja, hogyan lehet mégiscsak.

209. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Arina
1 hozzászólás