!

Ariadne Oliver személy

Agatha Christie: Nyílt kártyákkal
Agatha Christie: Bűbájos gyilkosok
Agatha Christie: Mrs. McGinty halott
Agatha Christie: Gloriett a hullának
Agatha Christie: Az elefántok nem felejtenek
Osvát Katalin: Agatha Christie, a krimi királynője
Hadnagy Róbert – Molnár Gabriella: Agatha Christie krimikalauz
Josef Škvorecký: Egy detektívregény-olvasó ötletei
Agatha Christie: Hallowe'en Party
Agatha Christie: Cards on the Table
Agatha Christie: Mrs. McGinty meghalt
Agatha Christie: Halloween és halál
Agatha Christie: Gyilkosvadászat
Agatha Christie: A harmadik lány
Agatha Christie: Az órák
Agatha Christie: Az elefántok mindenre emlékeznek
Agatha Christie: A Greenshore-gloriett
!

Hercule Poirot és Ariadne Oliver


Idézetek

>!
inka0507

– Már nem szokott almát enni? Eddig úgy élt az emlékezetemben, mint akinek mindig van a kezében egy szatyor alma, vagy éppen almát majszol, vagy a kiszakadt zacskóból szétguruló almákat szedegeti össze.
– Mondtam már, hogy látni sem bírom az almát – mondta Mrs. Oliver. – Nem bizony. Megundorodtam tőle. Talán idővel túlteszem magam rajta, és újra rászokom, de … most még kellemetlen dolgok jutnak róla az eszembe.

230. oldal

Kapcsolódó szócikkek: alma · Ariadne Oliver
>!
inka0507

– Vegye le azt a cipőt – tanácsolta Mrs. Oliver – , pihentesse egy kicsit a lábát.
– Azt nem lehet – mondta Poirot szemlátomást megütközve.
– Ugyan már, régi barátok vagyunk – mondta Mrs. Oliver. – És Judithot sem zavarná, hogy mezítláb van, ha netán kijönne a házból.

229. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ariadne Oliver · Hercule Poirot
>!
inka0507

– Rettenetesen fáj a lábam – mondta Hercule Poirot.
– Az a szörnyű, szűk lakkcipő, az tehet róla – mondta Mrs. Oliver. – Üljön csak le. Mondja el, amit el kíván mondani, és aztán cserébe én is mondok majd valami meglepőt.

228. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ariadne Oliver · Hercule Poirot
>!
Carmilla

Agatha Chirstie Mrs. McGinty halála (Mrs. McGinty's Dead) című könyvében Oliver asszony, az idősebb, korpulens rémregényírónő, aki tökéletesen elveszti a fejét, amikor igazi bűntettel kerül szembe, kétségtelen: a detektívregények királynőjének szatirikus önarcképe.

Negyedik ötlet - Páter Knox, avagy a játék szabályai

Kapcsolódó szócikkek: Agatha Christie · Ariadne Oliver
>!
dr_Eminens

Mrs. Oliver azonban a szavába vágott.
– Ami azt illeti, egy cseppet sem érdekel a hitelesség. Ugyan ki pontos? Manapság például senki. Ha egy újságíró azt írja, hogy egy gyönyörű, huszonkét éves lány kinyitotta a gázcsapot, miután hosszasan nézte a tengert, majd búcsúzóul megcsókolta Bob nevű labradori kutyáját – és ezzel szemben kiderül, hogy a lány huszonhat éves volt, a szobája nem is a tengerre nézett, a kutya pedig terrier volt, és a Bonnie névre hallgatott, ugyan kit háborítana ez fel? Ha egy újságíró elkövethet ilyesmit, akkor nem látom be, mit számít az, ha egy kissé összekavarom a rendőrségi rendfokozatokat, és pisztolyt írok automata revolver helyett, diktográfot fonográf helyett, és olyan mérget találok ki, mely után már csak egy mondatot lehet kinyögni? Semmi más nem fontos, csak az, hogy sok hulla legyen. Ha a történet már-már unalomba fullad, mindig feldobja pár liter vér. Valaki épp elmondana valamit, da meggyilkolják. Ez mindig pompásan bejön. Minden egyes könyvemben szerepel, persze mindig gondosan álcázva. És az emberek igenis szeretik a kimutathatatlan mérgeket, meg azt is, amikor idióta rendőrfelügyelőket meg fiatal lányokat összekötözve pincékben tartanak, ahova gáz vagy víz szivárog (noha jó nehéz bárkit is így meggyilkolni), és az olyan főhőst is, aki egymaga öt-hat gonosztevővel le tud számolni. Eddig harminckét könyvet írtam, és való igaz, hogy ezek, miként most M. Poirot észrevette, teljesen azonosak, de csak azt sajnálom, hogy a detektív finn lett. Semmit sem tudok ugyanis a finnekről, és olyan leveleket kapok, Finnországból, amelyekben azt bizonygatják, hogy a detektív valami lehetlenséget mondott vagy tett. Ahogy elnézem, ezek a finnek sok detektívhistoriát olvasnak: Valószínűleg azért, mert télen arrafelé olyan rövidek a nappalok.

77-78. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ariadne Oliver
1 hozzászólás
>!
BZsofi +SP

Mrs. Ariadne Oliver had gone with the friend with whom she was staying, Judith Butler, to help with the preparations for a children's party which was to take place that same evening.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Ariadne Oliver
Hirdetés
>!
BZsofi +SP

'Do you know what you sound like?' said Mrs. Oliver. 'A computer. You know. You're programming yourself. That's what they call it, isn't it? I mean you're feeding all these things into yourself all day and then you're going to see what comes out.'

Chapter 6 (page 44)

Kapcsolódó szócikkek: Ariadne Oliver
>!
Doro

Mrs Ariadne Oliver was extremely well-known as one of the foremost writers of detective and other sensational stories. She wrote chatty (if not particularly grammatical) articles on The Tendency of the Criminal; Famous Crimes Passionels; Murder for Love v. Murder for Gain. She was also a hot-headed feminist, and when any murder of importance was occupying space in the Press there was sure to be an interview with Mrs Oliver, and it was mentioned that Mrs Oliver had said, 'Now if a woman were the head of Scotland Yard!' She was an earnest believer in woman's intuition.

18. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ariadne Oliver
>!
Doro

Do you like the wallpaper?' asked Mrs Oliver waving an airy hand. 'I'm frightfully fond of birds. The foliage is supposed to be tropical. It makes me feel it's hot day, even when it's freezing. I can'tdo anything unless I feel very, very warm. But Sven Hjerson breaks the ice on his bath every morning.'

185. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ariadne Oliver
>!
krlany I+SMP

Mrs. Oliver tükrében nézte magát. Rövid, lapos pillantást, vetett a kandallópárkányon álló órára, amelyről megvolt a véleménye.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Ariadne Oliver