!

Annie Wilkes személy

Stephen King: Tortúra
Chuck Wendig: Vészmadarak

Idézetek

>!
Evione

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Hát ha ennyire zavarja, akkor nincs más hátra, valamivel el kell terelnem a gondolatait arról a csúnya n betűről. Aztán hallotta, hogy a nő matat a konyhában, ide-oda dobál különféle tárgyakat, és káromkodik, a maga sajátos Annie Wilkes-i szóhasználatával. Tíz perc múlva aztán megjelent a fecskendővel, a Betadinnal és a villamos szeletelőkéssel. Paul tüstént ordítani kezdett. Bizonyos értelemben hasonlatossá vált Pavlov kutyájához. Ha Pavlov csengetett, megindult a kutyák nyálképződése. Ha Annie fecskendővel, egy üveg Betadinnal és valami éles szerszámmal felfegyverkezve lépett a vendégszobába, Paul felordított.

III. Paul - 10

Kapcsolódó szócikkek: Annie Wilkes
>!
Ciccnyog ISMP

De még hosszú időbe telt, míg át tudta törni az ajkát összetapasztó száraz nyálkérget, és rekedten krákogva megkérdezhette: „Hol vagyok?”, a nőtől, aki könyvvel kezében ágya mellett ült. A könyvet egy Paul Sheldon nevű ember írta. A névben minden meglepetés nélkül a magáéra ismert.
– Sidewinder, Colorado – mondta a nő, amikor végre elhangzott a kérdés. – Az én nevem Annie Wilkes. És én vagyok a maga…
– Tudom – vágott közbe a férfi. – Maga az én első számú rajongóm.
– Úgy van – mondta a nő mosolyogva. – Pontosan az vagyok.

17. oldal (Európa, 1994)

Kapcsolódó szócikkek: Annie Wilkes · Paul Sheldon
>!
Ciccnyog ISMP

Paul Sheldon agyában pedig akkor fogalmazódott meg először tisztán a gondolat: Ezzel a nővel valami nincs rendjén. Nagy bajban vagyok.

28. oldal (Európa, 1994)

Kapcsolódó szócikkek: Annie Wilkes · Paul Sheldon
>!
Ciccnyog ISMP

Vigyázat! Felnőtt tartalom.

Arca kipirult, szeméből szikrázott az elevenség. Ennél közelebb Annie Wilkes egész életében nem járhatott a szépséghez, és később, ha Paul megpróbálta felidézni magában a jelenetet, mindig csak a nő kipirult arcát és virágos kalapját látta maga előtt. Ép elméjének és ítélőképességének utolsó maradványait összeszedve a hajdan oly racionálisan gondolkodó Paul Sheldonnak akkor az jutott eszébe: Úgy fest, mint egy özvegyasszony, akit tíz száraz év után végre megdugtak.

64. oldal (Európa, 1994)

Kapcsolódó szócikkek: Annie Wilkes · Paul Sheldon
>!
Röfipingvin MP

Így hát megígérte, hogy jó lesz, mert nem akarta, hogy Anni a szájába tömje a díszgyertyát, de főképp azért, mert igen, akárki láthatja, hogy Annie jóságos, Annie nagylelkű, adjunk neki hálát a mi mindennapi kenyerünkért, meg azért, hogy embert mégsem kell ennünk, és milyen pompásan szórakozunk, csak van itt mégis valami félelmetes, jaj, Annie, hadd ne kelljen megennem a hüvelykujjamat, Annie, anyuka, Annie, istennő, ha Annie kérdez, nincs mese, akkor az igazat kell mondani, mert ő úgyis tudja, mikor alszol, és mikor vagy ébren, tudja, hogy jól viselted-e magad vagy rosszul, de a legjobb, ha nem ordítasz, jaj, csak nehogy ordíts, ne ordíts…
Nem ordított.

Kapcsolódó szócikkek: Annie Wilkes
>!
Röfipingvin MP

Hát most megkapta a balszerencsét meg a természeti csapást egy csomagban, az Annie nevű hurrikánnal.

Kapcsolódó szócikkek: Annie Wilkes
Hirdetés
>!
Röfipingvin MP

Paul felmérte, milyen vastag még az album hátralévő része, és úgy gondolta, Ralph Dugannek horoszkópot, – vagy inkább horrorszkópot – kellett volna csináltatnia aznap, amikor Annie-t feleségül kérte.

Kapcsolódó szócikkek: Annie Wilkes · Paul Sheldon
>!
FreeAngel

…Volt egy cikk ÚJ TAGJAINK-ról, ezúttal a Denveri Gyűjtőkórház házi híradójából kivágva; az újonnan jöttek között ott szerepelt Annie neve is. Annie, szabályos betűivel, a házi híradó nevét is megjelölte: Epekő. – Bomba név egy kórházi lapnak – közölte Paul az üres szobával. – Nem is értem, miért nem keresztelték mindjárt Székletmintá-nak.

238. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Annie Wilkes · Paul Sheldon
>!
Gothic01

Vigyázat! Felnőtt tartalom.

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

– Nem vihetsz fel egy kristálymettel teli fémbőröndöt egy repülőre, te ostoba fasz.
– Akkor busszal megyünk.
– Ó, a fenébe is, imádom a buszt. Nincs is jobb egy tizenkét órás útnál egy mosdatlan skizofrénekkel teli sütőszerű koporsóban. Csúcszuper. Fogj fel valamit: nem megyek veled sehová. Magadra vagy utalva. Otthagytál meghalni azzal a fegyver lóbáló Annie Wilkes-utánzattal.

211. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Annie Wilkes · Ashley Gaynes · Miriam Black
>!
FreeAngel

    Ha az ügyeletes meteorológus csak félig olyan jól értette volna a dolgát, mint Annie Wilkes a magáét, akkor most nem lennék ebben a rohadt kutyaszorítóban

37. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Annie Wilkes · meteorológia · Paul Sheldon