!

amerikai személy

Rejtő Jenő (P. Howard): A pokol zsoldosai
Jean-Paul Sartre: Drámák I-II.
Samuel P. Huntington: Kik vagyunk mi?
Lionel Shriver: Születésnap után
William R. Forstchen: Egy másodperccel később
Charles Bukowski: Egy vén kujon további feljegyzései
Kerstin Gier: Az álmok második könyve
Donna Tartt: Az Aranypinty

Idézetek

>!
KingucK 

A báró szobatársai jórészt egy furcsa század tagjaiból maradtak meg. Ez volt a hírhedt harmadik század, mely majdnem teljesen megsemmisült egy ütközetben. Babonás dolgokat suttogtak erről a századról, amelynek megmaradt embereit végül beolvasztották az ötödik század egyik pelottjába. Ezek az emberek furcsa viszonyban voltak egymással. Összetartottak és mégis kerülték egymást. Nem látszottak barátoknak, és mégis együtt maradtak. Ezek közé tartozott Hufeisen is, valamint David, a zsidó, az óriás Ahmed, Citrom, a féleszű szabó, Jott, az amerikai, aki állítólag gengszter volt, és még egypáran.

Ötmillió font!

Kapcsolódó szócikkek: Ahmed · amerikai · Citrom · David · gengszter · Hufeisen · Jott · Laverborg, a báró
>!
Szencsike MP

Három hete még mindannyian amerikaiak voltunk. Egyetlen sértő, rasszista vagy szexista szó elég volt a teljes és egyhangú tiltakozáshoz, az újságok pedig címlapon ítéltek el mindenkit, aki ilyesmire ragadtatta magát. Aztán valakik lekapcsolják a villanyt az országban, mi meg pár napon belül egymás torkának ugrunk.

242. oldal

Kapcsolódó szócikkek: amerikai · Makala Turner
>!
Kissasszony

Általában meglepően nyíltan gyanúsítgatta anyát, hogy örökségleső, és hogy gonosz trükkökkel behálózta Ernestet. Ezt általában összekapcsolta egy általános kirohanással minden amerikai ellen, akiket civilizálatlannak, együgyűnek és hiúnak tartott. Az a tény, hogy anyának mindjárt két akadémiai fokozata is volt, nem igazán izgatta, hiszen anya azokat az USA-ban szerezte, nem pedig egy civilizált országban.(Azt a tényt pedig, hogy anya professzorként kapott állást Oxfordban, szándékosan figyelmen kívül hagyta.) Az amerikaiaknál rosszabb véleménnyel idősebb Mrs. Spencer már csak a németekről volt, mert ők robbantották ki a második világháborút. Többek között. Ezért Miát és engem nem csak civilizálatlannak, hiúnak és együgyűnek tartott (anyai ágon),hanem természetünkből adódóan aljasnak és alattomosnak is (apai ágon). Lottie viszont, mivel ő apai és anyai ágon is csak német felmenőket tudott felmutatni, csak aljas és alattomos volt, a kutyánk pedig – nos, Mrs. Spencer alapvetően nem szerette az állatokat, kivéve sütve és szósszal meglocsolva a tányéron. Vagy szőrmeként a nyaka körül.

>!
Chöpp 

A honfitársak társaságától hideglelést kapni ugyan irracionális dolog, az amerikaiak egyik közös jellemvonása mégis mintha az lenne, hogy külföldön utálnak egymásba botlani. Talán mert ilyenkor tükröt állítanak egymás elé, és a benne visszatükröződő kép gyakran lármás, agresszív és elhízott embereket mutat.

27. oldal

Kapcsolódó szócikkek: amerikai
>!
Chöpp 

Mi a baj ezzel az országgal? Hogy lett egy ilyen buta nép ilyen arrogáns és gazdag? Amerikaiak… filmsztárok… tévések…

275. oldal

Kapcsolódó szócikkek: amerikai
Hirdetés
>!
Chöpp 

Amerikaiakkal soha nem tudtam volna így kijönni – nem kedvelem őket. Jó fej amerikaiak csak a bolondokházában és a börtönökben vannak, a nők meg nagyon erőszakosak és átlátszóak.

250. oldal

Kapcsolódó szócikkek: amerikai
>!
Anton_Gorogyeckij P

Az indiánok csaknem folyamatosan heves harcokra késztették az amerikaiakat egészen az 1890-es évekig. „Veszélyes gócot” jelentettek a határvidéken nyugat felé törekvő amerikaiak számára. Nem jelentettek persze jelentős veszélyt az amerikai nép egészére nézve. Az amerikaiak biztosak voltak abban, hogy nagyobb létszámuk, technológiájuk, társadalmi és szellemi adottságaik, gazdasági forrásaik és civilizációjuk biztosítják számukra a sikert. Az indiánok, Commager szerint, tökéletes ellenségek voltak, mert amilyen gonosznak tűntek, olyan gyengének bizonyultak.

189. oldal (Európa, 2005)

Samuel P. Huntington: Kik vagyunk mi? Az amerikai nemzeti identitás dilemmái

Kapcsolódó szócikkek: amerikai · indián
>!
Carmilla 

– Egy amerikai, ha nem zsidó, akkor antiszemita, hacsak nem mind a kettő egyszerre.

214. oldal, II. kötet, Az altonai foglyok (Európa, 1968)

Kapcsolódó szócikkek: amerikai