!

Amelia Earhart személy

Miloslav Stingl: Keresztül-kasul Mikronézián
Ava Dellaira: Kedves halottak!
Anna Banks: Triton
Elena Favilli – Francesca Cavallo: Esti mesék lázadó lányoknak

Idézetek

>!
MiNiki P

Az élet több annál, hogy utasok legyünk.

22. oldal (Ciceró, 2015) · Amelia Earhart

Kapcsolódó szócikkek: Amelia Earhart
>!
fruuable

Időnként furcsálljuk, hogy a nap mindig fölkel, mintha mi sem történt volna. Amikor ma felébredtem, a madarak ugyanolyan önfeledten csiripeltek, és az utcán is ugyanúgy jártak az autók. Szinte semmit sem aludtam azután, hogy hazajöttem a hídtól, és a szemem csak résnyire nyílt. Ahogy próbáltam kivakarni magam az ágyból, valamilyen okból te jutottál eszembe, az, ahogy ott vagy azon a parányi szigeten, ahol talán földet értél, és úgy élhettél, akár egy hajótörött.

239. oldal (Ciceró, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Amelia Earhart · Laurel
>!
Gothic01

Kijelentette, hogy szeretné kiélvezni mindkét világ legjavát. Szalagavatót, ballagást, továbbtanulást. Delfinekkel úszkálást, Titanic látogatást, Amelia Earhart repülőgépének felkutatását. Galén szeretné biztosítani, hogy mindezt megkaphassa.

240. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Amelia Earhart · Emma McIntosh · Galén · Titanic
Hirdetés
>!
Madama_Butterfly

A kaland már önmagáért is megéri. – Amelia Earhart

13. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Amelia Earhart
>!
Timár_Krisztina ISMP

Az épület hátsó részében még kisebb cellákat találok. Ide helyezték el azokat, akiket a sziget igazgatósági hatóságai mindenki elől el akartak zárni. A politikai foglyokat, a mikronéziai „kémeket”, valamint mindazokat, akikről feltételezték ezt a tevékenységet. A garapani tömlöcben tartott „kémek” közül a legfurcsább Amalie Erhart (sic!), női repülő volt, aki kísérletet tett a Csendes-óceán átrepülésére, és Hawaiitól nem messze a tengerbe zuhant. Minthogy saipani „leszállása” felkeltette a japán kémelhárítás gyanakvását, rövid ideig, férfiruhában, a garapani börtön vendége volt.

306. oldal, Koponyaégetés Saipan szigetén

Kapcsolódó szócikkek: Amelia Earhart