Alice Cullen személy

Stephenie Meyer: Twilight – Alkonyat
Stephenie Meyer: New Moon – Újhold
Stephenie Meyer: Eclipse
Stephenie Meyer: Eclipse – Napfogyatkozás
Stephenie Meyer: Breaking Dawn – Hajnalhasadás
Stephenie Meyer: Midnight Sun – Éjféli nap
!

Alice & Jasper Breaking Dawn

!

Alice & Jasper

!

Alice Cullen – teljes nevén Mary Alice Brandon Cullen – 1901-ben született, Missisippi államban. Volt egy kilenc évvel fiatalabb húga, Cynthia. Már emberként is megvolt az a különleges adottsága, hogy képes előre látni a jövőt.1920-ban – 19 éves korában – édesapja elmegyógyintézetbe vitette látomásai miatt. Az ottani elektrosokk-kezelés miatt elfelejtette teljes emberi életét. Az intézet gondoka változtatta át, hogy ezzel megóvja Jamestől – aki elől csak Alice és Bella menekült meg. Az átváltozás fájdalmainak köszönhetően végleg elfelejtett mindent: az intézetet, a gondokot, és Jamest is. A képessége felerősödött, már a saját jövőjét is látta. Első víziója Jasper Withlockról szólt, és tudta, hogy ők egy nap össze fognak találkozni. Erre egy philadelpihiai étteremben került sor, ahol gyorsan egymásba is szerettek. Alice mesélt neki a Cullenékről szóló látomásáról, és együtt keresték fel őket. Eközben – több kevesebb sikerrel – élték a vegetáriánus vámpírok életét. A családot végül 1950 környékén találták meg, és csatlakoztak hozzájuk.
Nem Alice alapjáraton optimista, vidám természet, és nagy örömét leli partik szervezésében, vásárolgatásban, és hasonló lányos szórakozásokban, amire makacsul igyekezett rászoktatni Bellát is- sikertelenül.


Idézetek

Tinah>!

– Elképesztő – mormolta Edward. – Hogy lehet valaki, aki ilyen pici, ennyire idegesítő?
Alice felnevetett.
– Tehetség!

277. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alice Cullen · Edward Cullen
Signorina>!

– Rosalie, miért nem hozol Jacobnak valamit a konyhából? – kérdezte Alice.
– Köszönöm, Alice, de nem ennék meg olyasmit, amibe Barbie beleköpött.

Kapcsolódó szócikkek: Alice Cullen · Jacob Black · Rosalie Cullen
ℕnabella>!

Egyszer még hálás leszel nekem ezért! Oké, lehet, hogy nem a következő ötven évben, de egyszer biztosan.

21.Nyomok - 276. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alice Cullen · Bella Swan
Pixelhiba>!

But she was smiling. And the emotions that were emanating from her were like nothing I'd ever felt before.
„'You've kept me waiting a long time,' she said.”
I didn't realize Alice had come to stand behind me again.
„And you ducked your head, like a good Southern gentleman, and said, 'I'm sorry, ma'am.'” Alice laughed at the memory.
Jasper smiled down at her. „You held out your hand, and I took it without stopping to make sense of what I was doing. For the first time in almost a century, I felt hope.”
Jasper took Alice's hand as he spoke.
Alice grinned. „I was just relieved. I thought you were never going to show up.”

268. oldal, London: Atom, 2009

Kapcsolódó szócikkek: Alice Cullen · Jasper Hale
shadowhunter1975 P>!

Össze kellett tartanunk, Alice-nek és nekem. Szörnyszülöttek között sem könnyű szörnyszülöttnek lenni.

11. oldal, 1. Az első találkozás (Könyvmolyképző, 2020)

Kapcsolódó szócikkek: Alice Cullen · Edward Cullen
ℕnabella>!

– Marcus, Caius, nézzétek! – lelkendezett Aro. – Bella él, és Alice is itt van vele. Hát nem csodálatos?
Az újonnan érkezők egyike sem úgy festett, mint aki éppen a „csodálatos” szót választaná a helyzet jellemzésére. A sötét hajú férfi látványosan unatkozott, mint aki már néhány ezer éve hallgatja Aro lelkendezését. A másik csak savanyú képet vágott.
Két fivérének közönye azonban nem tudta elrontani Aro örömét.

21. Az ítélet - 487. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alice Cullen · Aro · Bella Swan · Caius Volturi · Marcus Volturi
gabriel93>!

– Azok ott Edward és Emmett Cullen, meg Rosalie és Jasper Hale. Aki az előbb kiment, az Alice Cullen volt. Mindnyájan együtt laknak Dr. Cullennel és a feleségével − mondta suttogva.

Pixelhiba>!

Jasper, again. It was strange. In the Cullen family, Jasper was always a little on the fringe, part of things but never the center of them. It was my unspoken assumption that he was only there for Alice. I had the sense that he would follow Alice anywhere, but that this lifestyle was not his first choice. The fact that he was less committed to it than the others was probably why he had more difficulty keeping it up.

251. oldal, London: Atom, 2009

Kapcsolódó szócikkek: Alice Cullen · Jasper Hale
Szelén>!

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

-Mielőtt elkezdjük…
Miközben beszélt, felkavarodott a gyomrom. Erre nem számítottam.
– Szeretném az orruk alá dörgölni: a megoldás egész idő alatt ott volt a szemük előtt. Féltem is, hogy Edward rájön, és elrontja a szórakozásomat! Egyszer már megtörtént sok-sok évvel ezelőtt. Akkor történt meg először és utoljára, hogy a zsákmányom elszökött előlem. Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy öreg vámpír, aki ostoba módon annyira odavolt egy lányért, hogy azt a megoldást választotta amire a te Edwardodnak nem volt elég bátorsága. Amikor ez az öreg vámpír, aki abban az elmegyógyintézetben dolgozott, ahova a lányt bezárták, rájött, hogy a kis védencére fáj a fogam, kicsempészte őt az intézetből. Soha de soha nem fogom megérteni, hogy egyes vámpírok miért annak annyira oda értetek, emberekért. Amint kiszabadította a lányt, gondoskodott róla, hogy biztonságban legyen tőlem. Szegény kis teremtés, úgy tűnt még csak nem is érzi a fájdalmat. Olyan sok ideig volt bezárva a cellájába, abba a sötét lyukba! Száz évvel korábban még máglyán égették volna meg a látomásai miatt. A kilencszázhúszas években csak elmegyógyintézetbe zárták, és elektrosokk-kezelést kapott. Amikor újra kinyitotta a szemét, újra fiatalon, ereje teljében, úgy érezte, mintha akkor látta volna meg a napvilágot. Az öreg vámpír új, erős vámpírlánykát teremtett belőle, és ezek után nekem nem volt rá okom, hogy akár egy ujjal is hozzáérjek. – Felsóhajtott. – Bosszúból legalább megöltem az öreget.
– Alice! – leheltem döbbenten

Kapcsolódó szócikkek: Alice Cullen