!

Alex Stewart személy

Cecelia Ahern: Ahol a szivárvány véget ér
Cecelia Ahern: Love, Rosie

Idézetek

>!
Moncs

Hát, sajnálom a történteket. Talán igazad volt. Talán a tequila mégse volt olyan tuti ötlet. Szerencsétlen pultost szerintem lecsukják, amiért kiszolgált minket. Én mondtam, hogy nem lesz semmi gáz a hamis személyivel, amit a haverom szerzett, még úgy se, hogy a tieden az volt, hogy február 31-én születtél!

19. oldal (ISBN 9789639797291)

Kapcsolódó szócikkek: Alex Stewart
>!
Pandalány P

Te sokkal jobbat érdemelsz! Olyasvalakit, aki a szíve minden dobbanásával szeret téged, aki állandóan rád gondol; olyasvalakit, aki mindennap, minden percben csak arra tud gondolni, hogy vajon mit csinálsz most, hol lehetsz, kivel, és vajon jól vagy-e. Olyan emberre van szükséged, aki segít elérni az álmaidat, és megvéd a félelmeidtől. Aki tisztelettel bánik veled, szereti minden porcikádat, különösen a hibáidat. Olyan valakivel kéne együtt lenned, aki boldoggá tud tenni, igazán boldoggá, felhőtlenül boldoggá! Azzal az emberrel, akinek már évekkel ezelőtt meg kellett volna ragadnia a lehetőséget, hogy veled lehessen, ahelyett, hogy megijed, és nem meri megpróbálni. De már nem félek. (…) Végre itt van egy esély számunkra! Ne féljünk többé, vágjunk bele! Megígérem, hogy boldoggá teszlek.

Kapcsolódó szócikkek: Alex Stewart · Rosie Dunne
4 hozzászólás
>!
Linducka

ROSIE: NEM fogod elhinni, mit dobtak be Rinyagép Brian lakásába ma reggel!
ALEX: Egy téglát.
ROSIE: Nem!
ALEX: Egy elfogatási parancsot, ellened.
ROSIE: Nem! Ne mondj ilyet! Azt meg miért dobtak volna?
ALEX: Á, igaz , miért is feltételeznének ilyet. Épp csak azon gondolkoztam, hogy milyen ítéletet szabnak ki azoknak, akik embereket fogadnak fel arra, hogy terrorizálják és megveressék az exférjüket.

283. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alex Stewart · Rosie Dunne
>!
Milli

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Egyébként pedig, nem voltak „szar állásaid”, ahogy azt olyan szépen megfogalmaztad. Szerintem fel sem fogod, milyen nehéz feladatot végzel. Gyermekét egyedül nevelő anya vagy, aki egy nagyon sikeres üzletember személyi titkára volt. Csak kicsit megváltoztattam a szavakat, az igazságot semmilyen módon nem ferdítettem el. Hihetetlen, amit nap nap után véghezvittél. Én amikor hazajövök a munkából, annyira szét vagyok zuhanva, hogy csak ledobom magam valahová; még magamról is alig bírok gondoskodni, nemhogy valaki másról!
Ne becsüld alá magad, Rosie; ne kicsinyeld le azt, amit csinálsz. Amikor bemész a felvételi beszélgetésekre, emeld magasra a fejed, és tudd, hogy ha akarsz, képes vagy hihetetlenül keményen dolgozni. Megvan az a fantasztikus képességed, hogy együtt dolgozz másokkal, mert mindig népszerű vagy (kivéve, amikor a suliban csoportprojektet kellett csinálnunk a bolygókról, és te ragaszkodtál hozzá, hogy Susie Corrigan képén, amit több hétig készített rajzórán, rajzoljunk a Marsra apró férfiakat, a Vénuszra pedig apró nőket, mire a többiek tiltakozásuk jeleként mind kivonultak, és mi kénytelenek voltunk ketten csinálni egy új képet. Istenem, mi lehet bennünk, amikor együtt vagyunk, amitől mindenki rühellni kezd minket?). Csodálatos vagy, gyönyörű, okos és intelligens, és ha tudnál bármit is a szívkoszorúér megbetegedéseiről, én magam alkalmaználak.

12. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Alex Stewart
>!
Milli

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Rosie!
Holnap visszamegyek Bostonba, de előtte meg akartam írni neked ezt a levelet. Az a sok érzés és gondolat, ami eddig csak gyűlt, gyűlt bennem, most végre kibuggyan ebből a tollból, és azért hagyom itt ezt a levelet, hogy ne érezd úgy, túl nagy terhet rakok rád. Sejtem, hogy időre lesz szükséged ahhoz, hogy döntésre juss azzal kapcsolatban, amiről írni fogok.
Tom, hogy mi folyik itt, Rosie. A legjobb barátom vagy, és látom a szemedben a szomorúságot. Tom, hogy Greg nem a munkája miatt nem volt otthon a hétvégén. Sose tudtál hazudni nekem, mindig borzasztóan ügyetlen voltál benne. A tekinteted újra meg újra leleplez. Ne próbálj úgy tenni, mintha minden rendben lenne, mert tom, hogy nincs. Látom, hogy Greg egy önző alak, akinek fogalma sincs róla, hogy milyen szerencsés, és ettől hányni tudnék.
Ő a világ legszerencsésebb embere, Rosie, mert mellette vagy, de nem érdemel meg téged, te pedig sokkal jobbat érdemelsz! Olyasvalakit, aki a szíve minden dobbanásával szeret téged, aki állandóan rád gondol; olyasvalakit, aki mindennap, minden percben csak arra tud gondolni, hogy vajon mit csinálsz most, hol lehetsz, kivel, és vajon jól vagy-e. Olyan emberre van szükséged, aki segít elérni az álmaidat, és megvéd a félelmeidtől. Aki tisztelettel bánik veled, szereti minden porcikádat, különösen a hibáidat. Olyan valakivel kéne együtt lenned, aki boldoggá tud tenni, igazán boldoggá, felhőtlenül boldoggá! Azzal az emberrel, akinek már évekkel ezelőtt meg kellett volna ragadnia a lehetőséget, hogy veled lehessen, ahelyett, hogy megijed, és nem meri megpróbálni.
De már nem félek, Rosie. Már meg merem próbálni. Tom már, mit éreztem az esküvődön – igenis féltékeny voltam. A szívem darabokra tört, amikor azt láttam, hogy a nő, akit szeretek, hátat fordít nekem, és egy másik férfi karján vonul az oltár elé, és élete hátralévő részét vele akarja tölteni. Mintha börtönbüntetésre ítéltek volna – hosszú éveket láttam magam előtt, amikor nem vallhatom be neked, mit érzek irántad, és nem tarthatlak a karomban úgy, ahogy akarom.
Kétszer álltunk egymás mellett az oltárnál, Rosie. Kétszer. És mindkétszer hibáztunk. Arra vágytam, hogy mellettem légy az esküvőm napján, de túl vak voltam ahhoz, hogy észrevegyem: a menyasszonyomként kellett volna mellettem lenned.
Annyi évvel ezelőtt Bostonban nem lett volna szabad hagynom, hogy az ajkad elhagyja az enyémet. Nem lett volna szabad elhúzódnom. Nem lett volna szabad pánikba esnem. Nem lett volna szabad elvesztegetnem ezt a sok-sok évet nélküled.
Adj esélyt, hogy jóvátehessem! Szeretlek, Rosie, és azt akarom, hogy mind együtt legyünk: te, Katie, Josh, és én. Örökre.
Kérlek, gondolkodj a dolgon. Ne vesztegesd az idődet Gregre. Végre itt van egy esély számunkra! Ne féljünk többé, vágjunk bele! Megígérem, hogy boldoggá teszlek!
Szívem minden szeretetével:
Alex

19. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Alex Stewart
>!
Milli

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

ALEX: Akkor szerinted hagynom kéne, hogy magától történjen meg a dolog? Hogy akkor jöjjön, amikor készen áll rá?
PHIL: Valami ilyesmi. Lehet, hogy indítok egy ilyen műsort, mint ami a tévében megy. Tudod, egy ilyen tanácsadósat!
ALEX: Én minden héten néznélek, Phil. Kösz.
PHIL: Semmiség. Na, most mész és kicseréled valakinek a szívét, én meg közben kicserélem egy autó motorját. Menj, ne is lássalak. Tedd, amit tenned kell.
ALEX KIJELENTKEZETT

20. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Alex Stewart
Hirdetés
>!
Milli

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

PHIL: Tehát most dühös vagy rá, hogy nem költözik Bostonba, mert a gyereke apja, akit tizenhárom éve nem látott, meg akarja ismerni Katie-t?
ALEX: Igen.
PHIL: Atyaúristen, ki írja a forgatókönyveteket?!

33. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Alex Stewart
>!
Milli

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Ha már a hibáknál tartunk, Alexszel még mindig nem szólunk egymáshoz, most már több mint egy éve. Azt hiszem, most tényleg vége. Csak hülye üdvözlőlapokat küldözgetünk egymásnak. Mintha farkasszemet néznénk – egyikünk sem akar először pislogni.

41. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Alex Stewart · Rosie Dunne
>!
Milli

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Drága Rosie-m!
Te nem tudod, de évekkel ezelőtt már írtam egyszer neked. Az a levél sose jutott el hozzád, és örülök, hogy ez így történt, mert azóta az érzéseim nagyon megváltoztak irántad. Minden egyes nappal erősebbek lettek.
Rátérek a lényegre, mert ha nem mondom ki most, amit mondani akarok, attól félek, sose mondom ki. És muszáj kimondanom.
Ma jobban szeretlek, mint valaha; holnap még ennél is jobban foglak szeretni. Nagyobb szükségem van rád, mint valaha; jobban vágyom rád, mint valaha. Egy ötvenéves férfi vagyok, aki most eléd áll, és úgy érzi magát, mint valami szerelmes kamasz; arra kérlek, adj nekem egy esélyt, és szeress!
Rosie Dunne, tiszta szívemből szeretlek. Mindig is szerettelek, már hétévesen is, amikor azt hazudtam, hogy nem aludtam el a Télapó-lesen; tízévesen is, amikor nem hívtalak meg a szülinapomra; tizennyolc évesen, amikor el kellett költöznöm; még az esküvőim napján is, a te esküvőd napján is, a keresztelőkön, a születésnapokon, és amikor veszekedtünk. Én végig szerettelek. Kérlek, tégy a világ legboldogabb emberévé – legyél velem!
Kérlek, válaszolj!
Szívem minden szeretetével ölellek:
Alex

50. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Alex Stewart · Rosie Dunne
>!
SophieHale

Alex: Whatever image you have in your head of me right now, please get rid of it.
Rosie: What? The naked one? You can't tell me to get rid of that.
Alex: Well, whatever image that is, increase the size by ten.
Rosie: Jesus, ten inches, Alex?
Alex: Oh, shut up!

495. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alex Stewart · Rosie Dunne