!

Albert Schweitzer személy

Kurt Vonnegut: Bajnokok reggelije
Leo F. Buscaglia: A szeretet
Marék Antal: Így élt Albert Schweitzer
Benyhe Bernát (szerk.): Közösség
!

Albert Schweitzer (1955)


Idézetek

>!
Kkatja P

Albert Schweitzer rendkívül élesen fogalmazta meg ezt a kettősséget, miszerint a mai ember teljesen beleolvad a tömegbe, miközben majd meghal a személyes magánytól.

60. oldal Az ember igényli, hogy szeressék és viszontszeressen

Leo F. Buscaglia: A szeretet Tűnődések az emberi élet legnagyobb élményéről

Kapcsolódó szócikkek: Albert Schweitzer
>!
Dora P

Martha Simmons veszettségben hunyt el. A veszettséget egy beteg denevértől kapta meg, amelyet egy reggel a nappali szoba mennyezettől földig érő függönyére csimpaszkodva talált. Előzőleg Martha Simmons éppen Albert Schweitzer életrajzát olvasta, aki hittel vallottta, hogy az emberi lényeknek szeretettel kell bánniuk az egyszerűbb lényekkel. Miközben Marta Simmons begyöngyölte a denevért egy Kleenex nevű papírzsebkendőbe, az állat egy icipicit belepakott a kezébe.

Huszonnegyedik fejezet - Maecenas 1988 - 262-263. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Albert Schweitzer
>!
Csancs

A mi korunkban, amikor az erőszak a hazugság mögé rejtőzik, és oly félelmetesen uralkodik a világon, mint még soha, mégis megmaradok abban a meggyőződésemben, hogy az igazság, a békeszeretet, a szelídség és a jóság az a hatalom, amely minden erőszaknak fölötte áll. Ezeké lesz a világ, mert van elég ember, aki a szeretet, az igazság, a szelídség és a békeszeretet gondolatát mindinkább magáévá teszi – aszerint gondolkodik és él.

187. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Albert Schweitzer · béke · jóság · szelídség
Hirdetés
>!
Carmilla 

Számos orvost lelhetünk fel az irodalomban, mely felhívja a figyelmet a két közösségi jellegű hivatás párhuzamosságára (pl. Németh László, Csáth Géza, Csehov, Albert Schweitzer).

213. oldal, Haraszti Réka: Orvosközösségek (BMA, 2009)

Benyhe Bernát (szerk.): Közösség Nézőpontok és értelmezések