!

Ahsoka Tano személy

Karen Traviss: Star Wars: A klónok háborúja
Karen Miller: Külső űr
Tom Angleberger: Ne becsüld alá a sötét oldal hatalmát!
Paul S. Kemp: Sith Nagyurak
James Luceno: Tarkin
Daniel Wallace: A Jedi útja
E. K. Johnston: Ahsoka
John Ostrander: Star Wars: The Clone Wars – The Wind Raiders Of Taloraan
Henry Gilroy: Star Wars: The Clone Wars – Shipyards of Doom
Henry Gilroy: Star Wars: The Clone Wars – Crash Course
Mike W. Barr: Star Wars: The Clone Wars – The Starcrusher Trap
Karen Traviss: Életre-halálra
Karen Miller: Árnyak közt
Karen Miller: Ostrom
!

Anakin Skywalker egykori Jedi tanítványa, Ahsoka Tano a Klónok Háborúja egyik hőséből vált a Fulcrum fedőnevű, titokzatos lázadó vezetővé. Bár elhagyta a Jedi Rendet, Ahsoka képes irányítani az Erőt, és két fénykardot hord.
Akaratos ifjú padawanból Ahsoka tiszteletre méltó vezetővé vált.


Idézetek

>!
Ramonais

Hírtelen bevillant a tudatába egy emlék. Annak idején egy mentőkabinban lebegett a Ryloth felett, pörögve sodródott magasan a felszín felett, miután belevezette a cirkálóját egy droidvezérlő hajóba. Aztán egy név bukkant fel az emlékezete tengerének mélyéről.
Ahsoka…
Néha úgy nevezte a lányt: Szájas.
Kisöpörte a fejéből az emlékeket, és a feladatára öszpontosított.

172. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ahsoka Tano · Darth Vader · Ryloth
>!
Saille P

Ashoka lehajtott fejjel eliramodott, mintha prédára vadászna. Aztán megbotlott, és Anakin azonnal látta, hogy miben. Szerte a talajon apró kitüremkedések látszottak – antennák. Ó, a francba! A lány belefutott egy droid aknamezőbe. Na, pont ez hiányzott! Ővé lesz a legszégyenletesebb rekord: gyorsabban kinyíratja saját padavanját, mint bármely más jedi, még egy teljes napig sem tudta kihúzni.

84. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ahsoka Tano · Anakin Skywalker
>!
Saille P

– Ez hát az otthonod.
– Nem.
– Mesélj róla!
– Nem.
– Oké…
– Minél többet beszélsz, annál jobban kiszáradsz. – Anakin nem volt benne biztos, hogy ez valóban így van, de azt gondolta, mindkettejük számára megszívlelendő a tanács. – A sivatag igazi gyilkos. Végül mindent elvesz tőled.
– Értem – felelte Ahsoka halkan.
Na igen… Volt egy olyan szörnyű érzése, hogy a lány – anélkül, hogy ismerte volna a pontos részleteket – valószínüleg tényleg értette.

287. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ahsoka Tano · Anakin Skywalker
>!
Saille P

– (…) Hé, Csipisz! Megmutatom, hogyan drótozz össze egy hajót. A jedi alapkiképzésből hajlamosak kihagyni az ilyesmit a Templomban.

232. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ahsoka Tano · Anakin Skywalker
>!
Saille P

– Nem emlékszel, milyen volt gyereknek lenni?
Ha tudnád, Csipisz.
– Úgy erted, púpnak valaki hátán?
– Nem. Hanem amikor úgy bánnak veled a felnőttek, akiktől azért többet várna az ember, mintha béna, süket es hülye lennél.
Jaj. Ez talált, és Anakin nem tudott vitatkozni vele. A lány tökéletesen jellemezte a Jedi Tanáccsal való viszonyát.

182. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ahsoka Tano · Anakin Skywalker
>!
Saille P

Ashoka szemmel látható megilletődöttséggel és izgatottan adta át fegyverét. Aztán cinkos pillantást vetett a mesterére, és az Erő segítségével felszökkent a megfigyelőerkélyre.
– Ejha! – jegyezte meg Obi-van. – Micsoda léhaság! Vajon kitől tanulhatta ezt a rossz szokást?
– El sem tudom képzelni, mester – vágott vissza Anakin, és a régi tiszteletteljes megszólítás csúszott ki a száján. De nem érezte hamisnak. Soha nem is érzi majd annak.

45. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ahsoka Tano · Anakin Skywalker · mester · Obi-Wan Kenobi
>!
Saille P

– Nem hiszem, hogy azt szeretné, ha utánamennél mester. Mit gondolsz?
– Valószínüleg igazad van – ismerte el Anakin halvány mosollyal. – Obi-van azonban nem mindig tudja, hogy mi a legjobb neki.
Ashoka érezte, hogy elnyílik a szája a meglepetéstől.
– Te viszont igen?
– Igen – felelte egyszerűen…

237. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ahsoka Tano · Anakin Skywalker · Obi-Wan Kenobi
>!
Saille P

Alattuk a dojóban gyakorló jedik már keményen izzadtak. De ez nem állította le őket. A látszatküzdelem folyatódott. Szúrás, visszaszúrás, csapás, ellencsapás, szökkenés, perdülés, suhintás, kitérés. Futás és ugrás eggyéváltan az Erővel. Néha egy-egy éles ugató nevetés. Játékos, baráti évődés. Egy ügyes találat. Obi-van rácsapott a fényszablyájával Anakin hátsórészére és ő mókásan feljajdult. Az erkélyen levők nevetésben törtek ki. Ashoka velük együtt nevetett, és már csöppet sem zavarta, hogy mások is vannak itt.

47. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ahsoka Tano · Anakin Skywalker · fénykard · Obi-Wan Kenobi
>!
Saille P

Tarkinnak bőven akadtak kételyei.
A Lola Sayun, amikor Skywalker, Kenobi és Ashoka Tano részt vett abban az akcióban, amellyel kimentették őt a Citadellából, nem tetszett neki a Jediknek az a stratégiája, hogy két csapatra váljanak szét. Nem sok értelmét látta, hogy feladják a csapat egységét kétszer több potenciális problémáért, és az akció pontosan így bontakozott ki. Even Piell elesett, és a többiek majdnem visszakerültek a Citadella kegyetlen börtönparancsnokának karmai közé. És most, évekkel később Vader megint csak megosztotta az erőket, és ennek az lett a vége, hogy sugárvetők szegeződtek kettejükre egy sugi bűnbanda tanyájának a mélyén, mialatt a rohamosztagosok a város más részében végezték a feladatot, amit Vader adott nekik.
Igy aztán Tarkint erős kételyek gyötörték..

139. oldal

>!
Saille P

Mikor a klónok árulására gondolt – a klónokéra, akik addig a bajtársai és nemegyszer a barátai voltak –, ismet elszorult a torka.
Hány barátjával végeztek olyanok, akikkel éveken át együtt szolgált? Hány tanítvánnyal végeztek olyanok, akikben megbíztak? És a klónok…ők vajon mit éreztek a parancs végrehajtása után?

43. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ahsoka Tano · klón katonák