!

Agnyeska személy

Naomi Novik: Uprooted
Naomi Novik: Rengeteg

Idézetek

>!
genevieve P

(…) egy történetet meséltek: egy különös, mély, végtelen történetet, amelyet emberi fül nem hallott, olyan lassan és olyan messziről, hogy kezdtem úgy érezni magam, mintha megint kővé válnék.

Kapcsolódó szócikkek: Agnyeska
>!
Csipkerozsa

– Amikor én mondtam, akkor úgy érződött helyesnek – közöltem. – Amikor viszont te mondtad…olyan volt, mintha egy meglévő csapást követnél, csak keresztben rádőlt volna egy fa…vagy felütötte volna a fejét valami sövény, de te mindenáron tovább akartál volna menni, ahelyett, hogy megkerülted volna…
– Nincs itt semmiféle sövény! – tajtékzott a Sárkány.
– Szerintem az egész abból ered – folytattam tűnődve, csak úgy magam elé-, hogy túl sok időt töltöttél idebent, és elfelejtetted, hogy az élő dolgok nem maradnak mindig ott, ahová az ember rakta őket.
A dühtől megdermedve parancsolt ki a szobából.

106. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Agnyeska · Sárkány (Szarkan)
>!
Pokoltündér

– Hoztam… hoztam vacsorát. – Addig nem akartam távozni, amíg el nem küld.
– Tényleg? – kérdezte maró hangon. – És egy gödörbe sem estél bele útközben? Egészen elképesztő! – Csak ekkor nézett fel rám, és összevonta a szemöldökét. – Vagy mégis beleestél?

26. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Agnyeska · Sárkány (Szarkan)
>!
Sastojci

Amikor végre megvilágította a napfény a lépcsőt, felmentem a könyvtárba, és addig vertem le a könyveket a polcokról hangosan, amíg meg nem jelent a Sárkány fáradt szemmel, ingerülten. Nem szidott le, csak összevonta a szemöldökét, aztán egy szó nélkül elfordult. Az is jobb lett volna, ha ordítozik.

132-133. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Agnyeska · Sárkány (Szarkan)
>!
Zsazsóó

Tíz percig magából kikelve ordított velem, aztán amíg nagy nehezen eloltotta az ádáz mágikus tüzet, többször is megjegyezte, hogy közönséges disznópásztorok birkaeszű fattya vagyok – amikor meg tiltakozva kijelentettem, hogy az apám favágó, azt vicsorogta, hogy fejszelóbáló tahók vagyunk. A félelmem viszont végleg elpárolgott. A Sárkány is belefáradt a fröcsögésbe, és elküldött. Nem bántam, hogy így kikelt magából, mert már tudtam, hogy csak ugat, de nem harap.

Kapcsolódó szócikkek: Agnyeska · Sárkány (Szarkan)
>!
Ametiszt21

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

– Kasja nem áll rontás alatt! – tiltakoztam. – És a királyné sem!
– Ettől még bármikor a Rengeteg szolgálatába állhatnak.
– Nem ítélhetitek halálra őket csak azért, mert esetleg történhet valami szörnyűség, nem is a saját hibájukból!

317. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Agnyeska · Alosa · Kasja
>!
porcelánegér

“I don't want more sense!" I said loudly, beating against the silence of the room. "Not if sense means I'll stop loving anyone. What is there besides people that's worth holding on to?”

Kapcsolódó szócikkek: Agnyeska
>!
csengeabalint 

A szüleim akkor sem aggódtak volna miattam, ha Kasja nincs velem, mivel tizenhét évesen vézna kancacsikó voltam nagy lábbal, gubancos, koszos-barna hajjal, és azzal az egyetlen szembetűnő képességemmel, ha lehet így nevezni, hogy egy nap alatt bármit el tudtam tépni, be tudtam koszolni vagy el tudtam veszíteni, amit felvettem.

8. oldal, 1. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Agnyeska
>!
csengeabalint 

Melyik szülő sajnálná, hogy a Sárkánynak szánt lányában annyi hiba van?

8. oldal, 1. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Agnyeska
>!
csengeabalint 

„Reggeli nyolckor, ebéd egykor, vacsora hétkor. Az ételt otthagyni a könyvtárban, öt perccel korábban, így a nap folyamán egyszer sem kell vele találkozni – nem volt szükséges megneveznie, kire céloz. – Bátorság”
Felbecsülhetetlen értékű tanács, és az utolsó mondat olyan volt, mintha egy barát ütögette volna meg a hátamat. Miután magamhoz öleltem a könyvet, lassan enyhülni kezdett a magányom.

23. oldal, 1. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Agnyeska