Adéle személy

Joyce Maynard: Nyárutó

Idézetek

Uzsonna>!

Velem ellentétben az anyám nem hitt a baktériumokban. Azt mondta, hogy a baktériumokat azért találták ki, hogy az emberek figyelmét elvonják arról, ami miatt igazán aggódniuk kellene. A baktériumok természetes dolgok. Inkább amiatt kellene izgulni, hogy az emberek miket művelnek.

7. fejezet, 63. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Adéle · baktérium
Ninácska P>!

Csak ketten maradtunk, az anyám és én, miután az apám elhagyott bennünket.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Adéle · Henry
Ninácska P>!

Ekkoriban már soha nem ment el hazulról. Mint mondta, én vagyok az egyetlen ember, akivel valóban szívesen van együtt.

33. oldal - Nyárutó (Alexandra, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: Adéle · Henry
Klári_Filutás>!

Éreztem a magányát és a vágyakozását már azelőtt, hogy meg tudtam volna nevezni ezeket az érzéseket. Talán soha nem az apámról szólt ez az egész. Ha jobban belegondolok, nehéz elképzelni, hogy valaha is megfelelhetett volna az anyám elvárásainak. Anyám a szerelembe volt szerelmes.

35. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Adéle
moonsugar>!

Mintha hiányzott volna a bőre legkülső rétege, ami megóvja attól, hogy egész nap vérezzen. Végül túl sok volt neki a világ.

Kapcsolódó szócikkek: Adéle
Klári_Filutás>!

Úgy tűnt, mintha nekik kettőjüknek nem volna szükségük szavakra. Mégis egy csomó dolog láthatóvá vált: ahogy az anyám Frank felé nyújtotta a nyakát, mint egy madár a fészekben, ahogy Frank teste előrehajolt a széken, mint egy festő a vászon előtt. Időnként ejtett egy ecsetvonást. Máskor elmélyedve tanulmányozta a művét.

46. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Adéle · Frank
Hirdetés
Klári_Filutás>!

De volt valami abban, ahogyan Frank az anyámat etette; valami, amitől az egész gyönyörűnek tűnt, mintha ékszerész vagy kutató lenne, vagy egyike azoknak a vénséges japán öregembereknek, akik egész nap egyetlen bonszait gondoznak.

45. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Adéle · bonsai · Frank
Diana3021_>!

Anyám és Frank a hátsó verandán ültek, és limonádét iszogattak. Az anyám nem viselt cipőt, a kezében egy üveg körömlakkot tartott. A lába Frank ölében volt, aki vörösre festette az anyám lábkörmét.

Kapcsolódó szócikkek: Adéle · Frank
Diana3021_>!

Az anyám Jacquelin du Pré tiszteletére kezdett el csellózni. Nem tanította senki, hanem bérelt egy csellót egy többvárosnyi távolságra lévő település zeneboltjából. Kicsit apró volt, mert igazából gyerekeknek szánták, de arra pont jó volt, hogy elkezdjen tanulni.

Kapcsolódó szócikkek: Adéle · cselló, gordonka
DiamondGirl>!

Ebben egyetértettek, az anyám és Frank: nehezükre esett kimenni a nagyvilágba.

26. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Adéle · Frank