!

Adéle személy

Joyce Maynard: Nyárutó

Idézetek

>!
moonsugar

Mintha hiányzott volna a bőre legkülső rétege, ami megóvja attól, hogy egész nap vérezzen. Végül túl sok volt neki a világ.

Kapcsolódó szócikkek: Adéle
>!
Klári_Filutás

Úgy tűnt, mintha nekik kettőjüknek nem volna szükségük szavakra. Mégis egy csomó dolog láthatóvá vált: ahogy az anyám Frank felé nyújtotta a nyakát, mint egy madár a fészekben, ahogy Frank teste előrehajolt a széken, mint egy festő a vászon előtt. Időnként ejtett egy ecsetvonást. Máskor elmélyedve tanulmányozta a művét.

46. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Adéle · Frank
>!
Klári_Filutás

De volt valami abban, ahogyan Frank az anyámat etette; valami, amitől az egész gyönyörűnek tűnt, mintha ékszerész vagy kutató lenne, vagy egyike azoknak a vénséges japán öregembereknek, akik egész nap egyetlen bonszait gondoznak.

45. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Adéle · bonsai · Frank
>!
Klári_Filutás

Éreztem a magányát és a vágyakozását már azelőtt, hogy meg tudtam volna nevezni ezeket az érzéseket. Talán soha nem az apámról szólt ez az egész. Ha jobban belegondolok, nehéz elképzelni, hogy valaha is megfelelhetett volna az anyám elvárásainak. Anyám a szerelembe volt szerelmes.

35. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Adéle
>!
Uzsonna 

Velem ellentétben az anyám nem hitt a baktériumokban. Azt mondta, hogy a baktériumokat azért találták ki, hogy az emberek figyelmét elvonják arról, ami miatt igazán aggódniuk kellene. A baktériumok természetes dolgok. Inkább amiatt kellene izgulni, hogy az emberek miket művelnek.

7. fejezet, 63. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Adéle · baktérium
>!
Ninácska P

Ekkoriban már soha nem ment el hazulról. Mint mondta, én vagyok az egyetlen ember, akivel valóban szívesen van együtt.

33. oldal - Nyárutó (Alexandra, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: Adéle · Henry
Hirdetés
>!
Ninácska P

Csak ketten maradtunk, az anyám és én, miután az apám elhagyott bennünket.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Adéle · Henry
>!
Diana3021_

Anyám és Frank a hátsó verandán ültek, és limonádét iszogattak. Az anyám nem viselt cipőt, a kezében egy üveg körömlakkot tartott. A lába Frank ölében volt, aki vörösre festette az anyám lábkörmét.

Kapcsolódó szócikkek: Adéle · Frank
>!
Diana3021_

Az anyám Jacquelin du Pré tiszteletére kezdett el csellózni. Nem tanította senki, hanem bérelt egy csellót egy többvárosnyi távolságra lévő település zeneboltjából. Kicsit apró volt, mert igazából gyerekeknek szánták, de arra pont jó volt, hogy elkezdjen tanulni.

Kapcsolódó szócikkek: Adéle · cselló, gordonka
>!
DiamondGirl

Ebben egyetértettek, az anyám és Frank: nehezükre esett kimenni a nagyvilágba.

26. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Adéle · Frank