Adair személy

Alma Katsu: Halhatatlan
Alma Katsu: Megtorlás
Alma Katsu: A szakadék

Idézetek

tmezo P>!

Neked hatalmas kapacitásod van a szeretetre. Te vágysz arra, hogy odaadhasd a szíved valakinek, és amikor megteszed, akkor elképesztő odaadással teszed, kimeríthetetlen hűséggel. Azt hiszem, te bármit megtennél azért a férfiért, akit szeretsz. Nagyon szerencsés lesz az az ember, aki egy szép napon elnyeri majd a szívedet.

264. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Adair · Lanore McIlvrae · szeretet
Lunemorte P>!

– Csak mostanában érkeztek Amerikába? – Valahogy összeszedtem a bátorságom annyira, hogy megszólítsam.
– Két hete. – A férfi elengedte a kezem, és visszatért a komornyikjához.
– Magyarországról – tette hozzá az alacsony, sötét férfi. – Tudja, merre van?
Elszorult a szívem.
– Nem, attól tartok, nem. – Nevetés hangzott fel a hátam mögött.

Kapcsolódó szócikkek: Adair · Lanore McIlvrae · Magyarország
2 hozzászólás
Memécske>!

Nézd, Adair… Először is el kell fogadnod, hogy talán soha nem fog szeretni. Túl sok minden történt köztetek ahhoz, hogy bízzon benned. Bizalom nélkül nincs szeretet. – Bebizonyítom neki, hogy bízhat bennem. – Már önmagában ez is eltarthat a végtelenségig. – Várni fogok – erősködött Adair kétségtelen eltökéltséggel. – Azt is el kell fogadnod, hogy nem erőltetheted Lannyt, hogy szeressen. A szeretet belülről fakad. A nő szerelme elképesztő és megszégyenítő dolog. Láttad Lannyt: szenvedélyes szerelmes. De neki kell téged választania, Adair.

Kapcsolódó szócikkek: Adair · Jonathan · Lanore McIlvrae
Lanore P>!

A lelked az enyém, hogy kedvemre bánjak vele. A kezem által és a szándékom szerint.

100. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Adair
tmezo P>!

– A varázslat működéséhez nem megértés kell. Hitre van szükség.

91. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Adair · hit
csillagka P>!

– Tudod, mi ez? – kérdezte Adairt, miközben megvizsgálta a vaskos, ötágú göcsörtöt, amely nagyobb volt, mint egy férfi tenyere. – Ez a mandragóragyökér. Látod, hogy olyan az alakja, mint egy emberé? Hallottad, hogy felkiáltott az imént, amikor kihúzták a földből? A hang megöli azt, aki
hallja.

193. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Adair · mandragóra
Memécske>!

Hiszen Adair a maga módján megismerte ezeket a kételyeket, miután a lány elárulta. A sötétben ült, és életében először azon töprengett, vajon olyan irtózatos-e, hogy nem lehet őt szeretni. Tagadhatatlannak tűnt a bizonyosság. Ahelyett, hogy örült volna a lány szenvedései hallatán, Adair csodálkozva vette észre, hogy haragszik Jonathanre, amiért fájdalmat okozott a szeretett nőnek. Hogy merészelt ez a csak saját magával törődő piperkőc, ez az érdemtelen macskajancsi így bánni Lannyvel? A legteljesebb hálátlanság volt részéről: senkit nem talált volna az egész világon, aki olyan őszintén szerette volna, mint Lanny. Micsoda önteltségre utal, hogy ennyire nem törődött a lány odaadásával! Adairnek majd szétrobbant a koponyája a dühtől. Le kellett küzdenie magában a késztetést, hogy leüsse az épphogy felélesztett férfit, és kitörje a nyakát. Értelmetlen, ugyanakkor kétségtelen volt: Adair annyira szerette Lannyt, hogy elviselhetetlen volt a lány fájdalmára gondolnia, bármi okozta is. Amikor eléggé megnyugodott ahhoz, hogy megszólaljon, Jonathanre meredt, és ezt mondta: – Hogy is eshetett beléd? Soha nem fogom megérteni… Miért egy ilyen hozzád hasonlóan önző és érzéketlen férfit szemelt ki, holott bárkit megszerezhetett volna? Jonathan azonban nem sértődött meg. – Azt várod, hogy tiltakozzak? – kérdezte gyászos hangon. – Gyerekkorunk óta tudtam, hogy tévedésből szeretett belém. Ugyanakkor soha nem is kértem tőle. Nekem adta a szerelmét, Adair: a lábam elé fektette, és remélte, hogy viszonzom. És őszintén mondom: nem volt könnyű tudni, hogy nem szeretem ugyanúgy. – De azért mégis ágyba vitted… – Ezt akarta, de minden együttlétünk alkalmával bűnösnek éreztem magam! Végül mindez odáig fajult, hogy többé nem tudtam elviselni a lelkiismeret-furdalást, és elhagytam. – Jonathan halk, éteri hangját határozottabbá tette a szánalom. Adairt a legnagyobb meglepetésére sajnálat kerítette hatalmába. Sajnálta a vetélytársát, a férfit, aki eldobta magától Lanny szerelmét, és valószínűleg még most sem fogta fel, miről mondott le, sem azt, hogy milyen ostobán öntelt volt. Lehetséges, hogy Jonathanből hiányzik valami? – töprengett Adair. Nincs szüksége rá, hogy közel kerüljön egy másik eleven lélekhez? Elszorult a szíve a felismeréstől, hogy Lanore örökké, még holtan is szerette Jonathant, és a lányt is sajnálta. És saját magát is, mert soha nem volt még ennél magányosabb.

Kapcsolódó szócikkek: Adair · Lanore McIlvrae