!

A személy

David Levithan: Nap nap után
David Levithan: Egy másik nap

Idézetek

>!
mrsp

Azt mondtam neki, amit hallani akart, mégsem hitte el. Mintha egy szál rózsát nyújtottam volna neki, de ő csak a töviseket látta volna.

11. oldal, 5994. nap

Kapcsolódó szócikkek: A · Rhiannon
>!
mrsp

Régóta bolyongok már céltalanul, most pedig kaptam egy tünékeny lehetőséget, hogy bizonyíthassak. Egyetlen napom van csupán, hogy adhassak valami jót. Miért ne használnám ki? Miért ne ragadnám meg a pillanatot, és csapnék a lovak közé, amíg lehet? A szabályokat most én írom, és úgy, ahogy nekem tetszik.

17. oldal, 5994. nap

Kapcsolódó szócikkek: A
>!
mrsp

Tévedés lenne a testet valamiféle tartályként definiálni. A test pont olyan aktív, mint az elme és a lélek. És minél többet ártasz neki, annál inkább megnehezíti az életedet. Voltam én már a testében éhezőnek, diétázónak, nagyétkűnek, meg függőnek is. Valamennyien meg voltak róla győződve, hogy csupa jót cselekszenek a saját szervezetükkel.

67-68. oldal, 5998. nap

Kapcsolódó szócikkek: A
>!
mrsp

– Vegetáriánus vagy? – kérdeztem a sok finomságra mutatva.
Rhiannon bólintott.
– És miért döntöttél így?
– Van egy elméletem. Amikor meghalunk, az összes állat, amit életünk folyamán megettünk, bosszút áll rajtunk, és ők fognak felfalni minket. Ha tehát húsevő vagy, a purgatóriumban egy darabig elrágódnak majd rajtad egykori áldozataid.
– Komolyan?
Felnevetett. – Dehogyis. Csak elegem van már ebből a kérdésből.

150. oldal, 6007. oldal

Kapcsolódó szócikkek: A · Rhiannon
>!
mrsp

Kivettem az evőpálcikákat a tartójukból, és sorban az asztalra fektettem őket.
– Mit csinálsz? – kérdezte Rhiannon.
A pálcákból kiraktam egy hatalmas szívet, aztán feltöltöttem rózsaszínű édesítős tasakokkal. Még a szomszédos asztaltól is hoztam, mikor kifogytam belőle.
Miután elkészültem a művel, ráböktem.
– Ez a hatalmas szív a töredékét sem fejezi ki annak, amit irántad érzek.

213. oldal, 6018. nap

Kapcsolódó szócikkek: A · Rhiannon · szerelem
>!
mrsp

Ő az első és egyetlen szerelmem. Az emberek többsége tisztában van vele, hogy az első szerelem után majd jön a többi. De nem nekem. Ez az egyedüli alkalom, hogy magamat adjam. Soha többé nem lesz rá módom.

304. oldal, 6033. nap

Kapcsolódó szócikkek: A · Rhiannon
Hirdetés
>!
mrsp

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Sohasem lesz róla fotóm, amit a zsebemben hordhatnék. Sohasem lesz tőle levelem a kézírásával. Közös emlékkönyvünk. Sohasem fogunk összeköltözni egy kis lakásban a belvárosban. Nem fogom tudni, ha ugyanakkor, ugyanazt a zenét hallgatjuk a rádióban. Nem fogunk együtt megöregedni. Nem engem fog hívni, ha bajba kerül. Nem őt fogom hívni, ha el akarom valakinek mondani, mi történt velem aznap. Nem maradt tőle semmim.
Figyelem, ahogy elalszik mellettem. Figyelem, ahogy lélegzik. Figyelem, ahogy álmodni kezd.
Csak ez az egy emlékem marad róla.
Az viszont örökre.

308. oldal, 6033. nap

Kapcsolódó szócikkek: A · Rhiannon
>!
Milli

Belefáradtam, hogy nem érezhetek. Abba is belefáradtam, hogy nem kötődöm senkihez. Vele akartam maradni. Valóra akartam váltani a reményeit, még ha csupán egyetlen napom adatott is rá.

21. oldal

Kapcsolódó szócikkek: A
>!
Milli

Az évek során rengeteg misén vettem részt. Valamennyi megerősített a hitemben, hogy az egyes vallások között sokkal több átfedés van, mint amennyit a képviselőik beismernek. A hit szinte mindegyiknél ugyanaz, csak a történelmük különbözik. Mindannyian szeretnénk hinni valamilyen felsőbb hatalomban. Mindenki szeretne valami erősebbhez tartozni, mint ő maga, és ehhez társakat keres. Rá akarjuk kényszeríteni a jóság eszményét a világra, és ehhez a vallásokat használjuk eszközül. A rituálékon és az áhítatokon keresztül bizonyítjuk a hitünket és annak hozadékait, Végül eljutunk a normalitás megtagadásához.

80. oldal

Kapcsolódó szócikkek: A · hit
>!
Milli

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Közösen eltöltött délutánunkon ajándékként megadom Rhiannonnak a lehetőséget, hogy tökéletesen átélje az egyedüllétet. Más ez, mint otthon, letargiába süppedve heverni órákon át a kanapén, vagy matekórán teljes közönybe burkolózni. Más, mint éjszaka bóklászni a házban, vagy magányosan kínlódni, miután valaki ránk csapta az ajtót. Ez az egyedüllét nem keserű, nem magányos.

192. oldal

Kapcsolódó szócikkek: A · Rhiannon