Irányelvek

Ne tégy semmi törvénytelent! Ne tégy semmi olyat, amit nem szeretnél, ha veled tennének! Mindig tartsd szem előtt, hogy a Moly központi témája a könyv és az olvasás.

Ne hozz létre egynél több személyes profilt.

Mielőtt tartalmat publikálsz az oldalon, olvasd el a Súgó vonatkozó oldalát, és annak megfelelően szerkeszd meg és kezeld.

Nem toleráljuk a trágárságot, a politizálást, a rasszizmusra való felbujtást, mások vallásának vagy világnézetének a megsértését, a diszkriminációt és az intoleranciát bármilyen nemű fogyatékossággal szemben, a párkapcsolati és a családon belüli erőszak, illetve bármilyen erőszakos viselkedés helyeslését vagy szorgalmazását. Ezek egyikét se tedd!

Ne minősíts másokat olvasmányaik alapján! Ne ítélj el senkit, azért mert tetszik neki egy könyv, amit Te pocséknak találsz, vagy fordítva!

Légy kedves! A beszólogatást, agresszív, támadó hozzáállást, személyeskedést, cinizmust nem toleráljuk ezen az oldalon.

Ha problémád akadt egy másik taggal, kérj megoldást az oldal üzemeltetőitől. Ne publikálj ezzel kapcsolatban személyeskedő tartalmat!

A Moly üzemeltetőinek és szerkesztőinek sértegetése, rágalmazása, becsületsértése a Molyon kívüli nyilvános fórumokon sem megengedett, ezért ne tégy ilyet!

Ne publikálj felnőtt tartalmú képet, szöveget „Felnőtt tartalom” figyelmeztetéssel ellátva sem. Ez alól az idézetek, borítók és fülszövegek is csak akkor mentesülnek, ha idézetként, borítóként és fülszövegként publikálod őket, ha karcként, akkor nem. (Bővebben)

Amikor más által létrehozott képet, szöveget publikálsz, mindig jelöld, hogy nem a saját műved, hivatkozz a forrásra, és tartsd be a tartalom szerzőjének másodközlésre vonatkozó szabályait.

Ne oszd meg illegálisan e-könyv- és/vagy hangoskönyv-állományodat, ne kérj és ne ajánlj fel a szerzői jog által védett tartalmakat, ha nem rendelkezel az ehhez megfelelő jogokkal.

Ne spammelj és ne buzdíts másokat se rá! Egy karcot, egy információt elég egyszer feltüntetni az oldalon.

A saját tartalmaidnál kialakuló vitákért felelős vagy. Amennyiben egy hozzászólás sértő, figyelmeztesd az illetőt. Feltételezd a jóhiszeműséget, de ha a hozzászólás tudatosan rosszindulatú, töröld. Szükség esetén használd a tiltást.

A Moly működése nem téma a Molyon, ezekre külön felületeket biztosítunk (meta.moly.hu, Üzenet a Molynak), használd a mondanivalódhoz leginkább megfelelőt!

Jelen dokumentum útmutatóként szolgál. Fogadd el ezt a szellemiséget, tartsd magad hozzá, és ne próbálj meg olcsó jogászkodással kibúvókat keresni. A Moly békés, különleges közösség. Különleges, mint Te magad is, hiszen a része vagy, viselkedj úgy, hogy ez ne is változzon meg!