Hírcsatorna

Merítés 2017 novemberéből

>!

Meghozta a Mikulás 2017 tizenegyedik Merítését.

A Moly életében a november hónap mindig különleges, hiszen ekkor ünnepli születésnapját: az idén immáron a kilencediket! @Ciccnyog segítségével bepillantást nyerhetnek az ünneplésbe azok a molyok is, akiknek nem volt lehetőségük részt venni az eseményen. Címlapképünk (melyet @worsi-nak köszönhetünk) is ehhez kapcsolódik, hiszen ekkor került sor a Merítés-díj gyermek- és líra-kategóriájának díjátadására is. A kép a díjkiosztó után készült, Kertész Erzsi, Molnár T. Eszter és Szirmay Ágnes láthatóak rajta.

Elsőként egy újdonság: @Véda újonnan megjelenő rovatában (Hölgyválasz) azokat a nőket veszi górcső alá, akik egy-egy területen kiemelkedőt alkottak vagy nagy művészeket tudtak inspirálni, illetőleg kevéssé ismerten, de letették a névjegyüket a saját világukban és nyomot hagytak maguk után.

A vendégrovat-szerkesztős pályázatunk következő győztese @Ibanez, rovatának címe eléggé sokatmondó: Felfedezések, expedíciók – mindig van új a nap alatt. Ígéretes és izgalmas rovatot sikerült megalkotnia. Köszönjük a remek ötletet és a színvonalas megvalósítást!

@Arcibald_Tatum és @pepege jóvoltából ezúttal A hónap magyar írója nem más, mint Kosztolányi Dezső, az ő prózai munkásságát igyekeztek összefoglalni számotokra. @vicomte és @Noro A képzelet birodalmai rovatban azoknak a molyoknak nyújt segítséget, akik a karácsonyfa alá valamilyen fantasy regényt képzeltek, de még nem tudták eldönteni, melyik kötet legyen az. @ursus is kellőképpen ünnepi hangulatba került, a MOLYrágta történelemben egy – tőle – egészen meglepő témát, a Romantikus históriákat mutatja be. Winter Is Coming, a Forever Young Adult rovat témája a tél köré összpontosul: jönnek tehát a téli romantikázások, az adventi kalandok, a karácsonyi történetek, a fagyöngy alatti csókok és a Tél Királyságában játszódó regények.

Megjelenési dátumok

>!

Mostantól a kiadásoknál megadott napra pontos megjelenési dátum megjelenés után is elérhető információ marad, megnézni vagy a kiadás oldalán (ez a kiadás melletti kék nyílra kattintva érhető el), vagy az adott kiadásnál az év fölé vitt kurzorral lehetséges.
Az információt a kiadás szerkesztési nézetében lehet megadni.

Az idei Molynyomozóról

>!

Idén decemberre esik a molynyomozás időszaka, de mint azt már nyilván észrevettétek, december elsején nem indítottunk ilyen játékot. A jó hír, hogy ez nem jelenti azt, hogy nem is lesz. Viszont még a türelmeteket kell kérnem. Csak azt remélhetem, hogy az adventi időszak beköszöntével mindenkiben tetőfokára hág a várakozás gyönyörűsége, és direkt örültök majd ennek a kis csúszásnak :) Amit ígérhetek, hogy még idén kikerül a játék, és egy évig elérhető is marad.

— @imma

A 9. Moly-szülinapról

>!

Fotók
Az eseményről @worsi készített képeket, ezeket feltöltöttük a Moly Facebook oldalára. Jelöljétek be magatokat bátran! :) További fotókat örömmel várunk a moly@moly.hu címre! (És ha valaki szeretné, hogy leszedjünk egy róla készült képet, azt is itt lehet jelezni.)

Eredményhirdetés
A kvízt @Gyalogkakukk, @Juci, @negyvenketto és @worsi csapata nyerte, gratulálunk nekik! Nyereményük 1-1 év pro tagság.
A kvízt itt olvashatjátok, a megfejtéseket pedig itt találjátok. A kvízt @Accalia, @Algernon, @Bogas, @kratas, @stippistop és @Wish készítette, köszönet érte!

A tortákat @AnneDurko, @Csiga_bige, @Izolda, @Makai_Kata és @vorosmacska készítette. Közönségszavazás alapján a legszebb torta @Makai_Kata emeletes könyvtortája lett, díja egy év pro tagság. A második helyre pedig holtversenyben két torta került, @Csiga_bige kisherceges tortája és @vorosmacska áfonyás Moly-tortája. Díjuk 9-9 hónap pro tagság. A helyezést el nem ért tortakészítőket 2-2 hónap pro tagsággal jutalmaztuk.

A társalgási apropót kitöltők közül @Judyt lett az egy év pro tagság szerencsés nyertese, gratulálunk neki is! :)

Hálálkodás
Köszönjük a támogatást a következő kiadóknak, akik gyönyörű és ropogós könyvújdonságokkal gazdagították az idei tombolát:


@Agave_Könyvek, @Angry_Cat_Kiadó, @Bioenergetic, @BOOOK_Kiadó, @Disciplina_Kiadó, @Gold_Book, @21_Század_Kiadó, @Magistra_Könyvkiadó, @Merit_könyvek, @mogulkiado, @newkids_kiadó, @Scolar_Kiadó, @Tarandus_Kiadó, @Typotex_Kiadó

Köszönjük a támogató szerzőknek és tagoknak is a hozzájárulásukat, sok örömet okoztatok!

Köszönjük a rengeteg segítséget, a szervezést és a lebonyolítást @Izolda-nak, @Juci-nak és @worsi-nak, nélkülük nem sokra jutottunk volna.

@latinta-nak és @kratas-nak köszönjük a regisztrációnál végzett profi munkájukat!

Köszönjük Szirmay Ágnesnek, Kertész Erzsinek és Molnár T. Eszternek, hogy eljöttek, @balagesh-nek, hogy felvezette az átadót, @meseanyu-nak, @blueisthenewpink-nek és @Hintafa-nak, hogy átadták a díjakat, és @Hintafa-nak, hogy ilyen remek házigazdája volt az irodalmi beszélgetésnek.
Köszönjük minden Merítés-zsűritagnak, aki a háttérben munkálkodott, hogy mindez létrejöhessen!

@Izolda és @Zonyika, köszönjük a tombola levezénylését!

Végül pedig, de nem utolsósorban köszönjük minden molynak, aki ott volt és jól érezte magát!

Élménybeszámolókat írni és olvasni a Moly-szülinap zónában lehet, és erre bátorítunk is mindenkit!

Jövőre is várunk benneteket!

A névleges házigazdák: @Bence és @imma

Novemberi kitüntetések

>!

Novemberben a következő szerzők rajongói örülhetnek új kitüntetéseknek:

Maggie Stiefvater november 18-án ünnepelte 36. születésnapját:

Lucy Maud Montgomery 1874. november 30-án született:

Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij 1821. november 11-én született:

A bónusz kitüntetést pedig ezúttal a németül olvasó molyok kapják:

Mindenkinek jó olvasást kívánunk!

10. könyvjelzőtervező pályázat – eredményhirdetés

>!

Köszönjünk minden résztvevőnek a részvételt, akár könyvjelzőt tervezett, akár szavazott a beérkezett tervekre!

Íme az első három helyezett:

A nyertes könyvjelző @Boglinc munkája 521 szavazattal, így ő kap egy év pro tagságot és könyvjelzője megjelenik nyomtatásban több száz moly örömére.

A második legtöbb szavazatot ez a terv kapta 470 szavazattal. Sajnos kiderült róla, hogy nem saját terv, így ki kell zárnunk a versenyből.

A második helyezett így @WyTie lett, 437 szavazattal. A díja egy év pro tagság.

A harmadik helyezett pedig @Luki könyvjelzője lett 426 szavazattal. A díja fél év pro tagság.

Gratulálunk!

(Ezt a blogbejegyzést a polc alatti hozzászólásokban lehet megvitatni.)

Hirdetés

Közeleg a 9. Moly-szülinap!

>!

Hamarosan 9 éves lesz a Moly, és ezt szokásunkhoz híven meg is ünnepeljük!
Az eseményre itt tudtok feljelentkezni (a részletes program is itt olvasható).

A szülinap november 25-én, szombaton 14 órakor veszi kezdetét, Budapesten, a Mika Tivadar Mulatóban, a Kazinczy u. 47. szám alatt.

Díszvendégeink lesznek az ifjúsági és gyermekirodalmi Merítés-díjátadók keretében Kertész Erzsi, Szirmay Ágnes és Molnár T. Eszter.

Lesz tombola (jelenleg 95 jobbnál jobb könyv szerepel a tombola polcán), lesz ajándék könyvjelző (még kedd délig zajlik a szavazás), lesz irodalmi kvíz, amivel akár pro tagságot is lehet nyerni, lesznek finom házi készítésű torták (tortaverseny itt), és legfőképp: ott lesz sok-sok barátságos moly :)

Minden molyt szeretettel várunk!

Szavazásra fel!

>!


Köszönjük mindenkinek, aki küldött nekünk könyvjelzőket! Összesen 60 darab tervet kaptunk.

A képeket a Tizedik könyvjelzőtervező pályázat nevű polcon láthatjátok. Szavazni csillagozással lehet, és több képre is szavazhattok.
A csillagozásnál mindenki csak azt fogja látni, hogy ő maga csillagozta-e az adott polcelemet. Az, hogy melyikre mennyi szavazat érkezett, számunkra is csak a végén fog kiderülni.
A szavazás november 14-én délben zárul!

(A terveket a beérkezésük sorrendjében mentettem le, számozva. A random.org pedig eldöntötte, milyen sorrendben kerülnek fel a képek a polcra, hogy a lehető legigazságosabb legyen.)

Fontos!
Mivel a verseny anonim, a játékból kizárhatjuk azokat, akikről bebizonyosodik, hogy szavazatokat gyűjtöttek a könyvjelzőterveikhez. Olyan könyvjelzőt szeretnénk, ami az aktív felhasználóknak tetszik, nem pedig azt szeretnénk látni, hogy ki reklámozza ügyesebben magát. Éppen ezért a nyertes képeknél meg fogjuk nézni, hogy a szavazók mekkora hányada a frissen regisztrált, aktivitás nélküli tag.

Melyik tetszik a legjobban? Válaszolni a polc alatt lehet.

5. Mennyei Manna tortaverseny

>!

Keressük a legszebb molyos és/vagy könyves tortákat, hogy a 9. Moly-szülinap se teljen el tortázás nélkül. :)
Gyere el a szülinapra és nyerj a saját készítésű tortáddal pro tagságot!

Fontos:
– A verseny helyszíne és időpontja a 9. Moly-születésnap, ide kell elhozni a kész tortát az esemény kezdetére.
– Jelentkezni ennek a kérdőívnek a kitöltésével lehet. Egy ember egy tortával nevezhet.
– A tortáknak könyves és/vagy molyos témájúaknak kell lenniük (szigorúan, tehát pl. a csak baglyos nem ér).
– Mivel mindenki nem tudja megkóstolni az összeset, ezért a legszebb tortát keressük, szavazással, a Moly-szülinapon.
– Az oklevél mellé az első helyezett egy év pro tagságot, a második 9 hónapot, a harmadik helyezett pedig fél év pro tagságot nyer. A helyezést el nem érők munkáját 2-2 hónap pro tagsággal jutalmazzuk.
– Jelenkezési határidő: november 23. 20:00

Kedvcsinálóként a tavalyi torták:

Merítés 2017 októberéből

>!

Megjelent 2017 tizedik Merítése.

Szeptember közepén indítottunk egy pályázatot: a Merítésbe vendégrovat-szerkesztőket keresünk, akik kipróbálhatják magukat egy-egy rovat erejéig. A pályázat első nyertese @Dyta_Kostova, aki Zaklatott XX. század címmel készítette el rovatát, melyhez e havi címlapképünk is kapcsolódik.

A nyár és az ősz legjobb krimijeiből válogatott legelső Bűnügyi rovatában @robinson, a Merítés legújabb krimiszakértője. @csgabi a Klasszikus magyar irodalomban a 123 éves New York kávéház évfordulója kapcsán merült el a „nyugatosok” birodalmában. Ha október, akkor Nobel-díj. @Baráth_Zsuzsanna a frissen díjazott szerző műveire hívja fel az olvasók figyelmét. A Kölcsönkapott beszélgetésekben ezúttal @krlany Dániel Andrással készített interjúját olvashatjátok. @akire a Fényőrségben Csontváry Kosztka Tivadar és az irodalom kapcsolatával foglalkozik.

Megújult a Kimenő rovat, melyet @csgabi vett szárnyai alá: élménybeszámolókkal, programajánlókkal jelentkezik. A közelmúltban történt szerkesztői változások indokolttá tettek egy újabb Bemutatkoznak a Merítés szerkesztői rovatot. Ismerjétek meg kicsit közelebbről új tagjainkat!