Hírcsatorna

Ajándékozásokhoz

>!

Három új fejlesztésről adhatunk hírt, mindhárom az ajándékozásokat hivatott jobb élménnyé tenni:

  • A kívánságlista szűrés és rendezés menüjébe bekerült egy új link: „Van ajándékdoboz a kívánságlistámon?” Ezzel aki akarja, leellenőrizheti vásárlások, vagy a kívánságlista böngészése előtt, hogy meg akarja-e valaki ajándékozni valamivel.
  • Ha az is érdekel, konkrétan milyen könyvekkel ajándékoznak meg, ugyanitt bepipálhatod a „Csak amit ajándékba kapok” jelölőnégyzetet. Az opció akkor is ott van, ha nincs ajándékdobozos könyv a kívánságlistádon.
  • Valamint a kívánságlistához bekerült egy fogaskerék is, ahol üzenetet hagyhatunk a kívánságlistánkat böngésző tagoknak. Ez így fog megjelenni:

Lezárt karc

>!

Mostantól lehet zárt karcot írni, amihez nem lehet hozzászólni. Ez a funkció a karc írásakor a „Ne lehessen hozzászólni” bepipálásával aktiválható:

A beállítás később visszavonható, viszont utána újraaktiválni, vagy egy eleve nyitott karcot lezárni nem lehet, mert nem akarjuk, hogy ha valaki épp egy hosszú hozzászólást fogalmaz, az semmivé váljon az elküldése után.

Ha valaki a saját karca alatti hozzászólásokat szeretné moderálni, arra a következő funkciókat javasoljuk:
- Törölhet a hozzászólások közül.
- Tilthat tagokat, így azok nem tudnak hozzászólni a tartalmaihoz.
- Jelezheti felénk azokat a hozzászólásokat (fogaskerék a hozzászólásnál → Problémás tartalom), amik szerinte problémásak, de valamiért nem szeretné ő törölni őket. Ez a lehetőség a beszélgetés többi résztvevője számára is elérhető.
- Törölheti magát a karcot is.

A karcok lezárt státuszáról a többi felhasználó is kap visszajelzést:

Merítés 2018 márciusából

>!

Megjelent 2018 harmadik Merítése.

Az idén nagy kínkeservvel érkezett meg a tavasz, @csgabi talán éppen ezért választotta ezt a témát a Klasszikus magyar irodalom rovatában. A tavaszi témában írt magyar klasszikusokhoz kapcsolódik e havi címlapképünk is.

Március 20-án lezárult a Merítés közvélemény-kutatása. A beérkezett válaszok kiértékelése a Kivesézzük a Merítést! rovatban olvasható. @robinson a Bűnügyi rovatban három híres szerzőtől válogat – a krimi szerelmeseinek örömére. Ha azt mondom: Szász Hargita, még aki nem ismeri is sejti, hogy személye melyik rovathoz kapcsolható. Aki a HatárŐrségre tippelt, az megérdemel egy vállveregetést. Sikerült a tipp vagy sem, nézzétek meg, ebben a hónapban mit kínál nekünk @Bleeding_Bride!
A Kortárs VilágSzép rövid szünet után @TiaRengia (szerkesztői) kezébe került: szülinaposok, irodalmi díjak, friss megjelenések és más egyéb érdekes olvasnivalót találhattok a megújult rovatban. A Hölgyválasz – @Véda szerkesztésében – ezúttal is egy karizmatikus asszonyról, Karinthyné Böhm Arankáról szól.

Ajánljuk figyelmetekbe továbbá az Impresszum rovatot is, melyben több fontos linket találhattok meg: például a szerkesztőségi tagok korábbi bemutatkozásait, a szerkesztők könyvajánló listáját, kihívásokat a Merítéshez kapcsolódóan:
https://moly.hu/merites-rovatok/impresszum

Márciusi kitüntetések

>!

Márciusi kitüntetéseink következnek:

Vavyan Fable március 20-án ünnepelte 62. születésnapját:

Dan Wells március 4-én ünnepelte 41. születésnapját:

Jo Nesbø március 29-én ünnepelte 58. születésnapját:

Mindenkinek jó olvasást kívánunk!

Megjegyzés az eladó/elcserélhető könyvekhez

>!

A profil szerkesztési nézetébe, a Személyes adatok fülre bekerült egy új mező:

Az itt megadott szöveg minden eladó könyvpéldányotoknál meg fog jelenni, így:

Reméljük, hogy így megspórolhatjuk mindenkinek a felesleges köröket, legyen szó akár az átvétel helyéről, akár a postázás áráról.

Merítés 2018 februárjából

>!

Megjelent 2018 második Merítése.

Az év utolsó téli hónapjának Merítése ezúttal is érdekes, színes olvasmányokat tartogat a számotokra. A címlapképünket mostantól mindig egy-egy konkrét rovathoz kapcsolódóan választjuk, a Tudomány rovattal kezdenénk a sort, melyben @Ákos_Tóth a szokásos havi frisseken kívül egy roppant érdekes és aktuális témát választott.

A közvélemény-kutatásunk még mindig tart, aki eddig nem töltötte ki a kérdőívet, még megteheti: https://goo.gl/forms/O53aqm6Qk9Wnsit63

Dragomán György, Kerékgyártó István, Jolsvai András. Tudjátok-e mi a közös bennük (azon kívül, hogy mindannyian kortárs szerzők)? Ha nem jut eszetekbe semmi jó (de ha igen, akkor is), nézzétek meg a Kortárs magyar irodalom rovatban @Csabi milyen közös pontot fedezett fel bennük. @Lunemorte a VersRovatot klasszikus és kortárs költők verseiből a havi friss tartalmak segítségével állította össze. Mindig nagy rejtély övezi, @Timár_Krisztina kiről írja a soron következő A hónap külföldi írója rovatot. Akik nyomon követték beharangozóit, bizonyára nagyon várják már, hogy lehulljon a titokról a lepel. Ha Laura Esquivelre tippeltetek, jó nyomon jártatok. Tegye fel a kezét az, akit nem varázsol el Írország szépsége! De ugye tudjátok, hogy ez az ország nem csak gyönyörködtetésre ad okot, hanem szerzőik kiváló olvasmányokkal is szolgálnak? @Emmi_Lotta a VilágOlvasóban remek csokorba gyűjtötte nekünk. Ha meghalljuk azt a kifejezést: kötelező olvasmány, gyanítjuk, az olvasók többségének A Pál utcai fiúk jut eszébe. Nem csoda, hogy ez a mű lett @Etike rovatában, a Kötelező-felfedezőben a központi téma. @Arianrhod a kaleIDÉZkóp rovatban a graffiti kérdéskörét járja körül. Csak annyit mondhatunk, érdemes lesz bekukkantanotok hozzá!

Hirdetés

Sorozatrajongóknak 2.

>!

Tegnapelőtt kikerült a Sorozatrajongó kitüntetés, tegnap pedig arról írtunk, hogy az elolvasott és elkezdett sorozatokat is le lehet kérdezni.

Bizonyos helyzetekben azonban az automatika nem működik, így raktunk be a listákhoz egy-egy „Bejelölöm elolvasottnak” gombot, vagyis mindenki kézzel is be tudja állítani, hogy elolvasta-e a sorozatot vagy sem. (Ez a kapcsoló nem jelöli olvasottnak a sorozat részeit, csak az elolvasott sorozatok listáját érinti, és a kitüntetéshez szükséges számot növeli.)

A funkció azokra az esetekre nyújt megoldást, ha egy sorozatban több címen megjelent vagy gyűjteményes kötetek vannak, ha valaki más nyelven olvasott a sorozatból részeket, vagy ha valaki nem akarja egy sorozat kiegészítő köteteit is elolvasni.

Sorozatrajongóknak

>!

A februári molyos kitüntetések között található a Sorozatrajongó is, amelyet az kaphat meg, aki legalább száz sorozatot elolvasott már. A hasonló kitüntetések eddig mind valamilyen címkéhez kapcsolódtak, ez azonban új fejlesztést kívánt: a rendszer tartsa nyilván, hogy ki melyik sorozatnak olvasta el és jelölte be az összes kötetét.

És persze nemcsak azt lehet megnézni, hogy melyik sorozat összes kötetét olvastuk el, hanem azt is, hogy hány sorozatba kezdtünk már bele. A főmenü Sorozatok pontja alatt, illetve az Olvasmánylista alól lehet elérni az Elolvasott sorozatok és az Elkezdett sorozatok lekérdezéseket.

Februári kitüntetések

>!

Megkésett februári kitüntetéseink következnek:

John Steinbeck 1902. február 27.én született:

Jules Verne 1828. február 8-án született:

Erich Kästner 1899. február 23-án született:

Készültünk egy különleges kitüntetéssel is, a sorozatok rajongóinak:

Mindenkinek jó olvasást kívánunk!

Merítés 2018 januárjából

>!

Megjelent 2018 első Merítése.

Végre elérkezett a pillanat, Kedves Molyok, amikor 2018 első Merítését olvashatjátok! Remélem, már mindannyian nagyon vártátok. Elsőként a közvélemény-kutatásra hívom fel figyelmeteket: kitöltésével nagyban segíthetitek munkánkat. A megválaszolandó kérdések az alábbi linken és a Kérdőív a Merítésről rovatban találhatóak:

https://goo.gl/forms/O53aqm6Qk9Wnsit63

Ebben a hónapban folytatjuk a Bemutatkoznak a Merítés szerkesztői „sorozatunkat”, hiszen csapatunknak vannak olyan új tagjai, akiknek rövid bemutatkozásával még adósak voltunk.

A címlapszövegben eszközöltünk egy apró változást: a rovatok témájának könnyebb beazonosíthatósága érdekében mindegyikhez odaírtunk egy-egy rövid, tömör összefoglalót, így talán könnyebben eligazodhattok közöttük és egyszerűbben tudjátok kiválasztani, mi az, ami számotokra érdekes lehet.

Ahogyan azt már megszokhattuk, @Lunemorte Bulvár – a Molyok szerint a Világ című rovatában azok közül a tartalmak közül válogatott, melyeket a legutóbbi hónapban megosztottatok velünk: eszünk, iszunk, kutyusokat, macsekokat és törpenyuszit simogatunk, együtt túrázunk veletek és egyéb érdekes moly-tevékenységeket végzünk. @makitra a Film, színház, muzsika rovatban megmutatja nekünk, mi érdekelte a molyokat az utóbbi hónapokban. A mesék szerelmesei most sem maradnak olvasmány nélkül, hiszen @meseanyu a MolyMazsolázóban gondoskodik róluk – korhatár nélkül. Az év első Sci-fi merítése @csartak számára nagyon örömteli feladat lehetett, hiszen rengeteg tartalomból válogathatott, a műfaj rajongói nagyon termékenynek bizonyultak az utóbbi két hónapban. Ha @Földi_Olinda rovatába, a VilágKlasszikba bekukkantotok, a világért se higgyétek, hogy rossz helyen jártok. Nem, ez nem a töri rovat, bár tény, hogy a szokásosnál korábbi időszakba, egészen az ókorig röpít el bennünket.