Hírcsatorna

A 10. Moly-szülinapról

>!

Fotók
Az eseményről @worsi készített képeket, ezeket feltöltöttük a Moly Facebook oldalára. Jelöljétek be magatokat bátran! :) További fotókat örömmel várunk a moly@moly.hu címre! (És ha valaki szeretné, hogy leszedjünk egy róla készült képet, azt is itt lehet jelezni.)

Eredményhirdetés
A kvízt @Eszter01, @Dora, @janetonic, @Kuszma és @lzoltán csapata nyerte, gratulálunk nekik! Nyereményük 1-1 év pro tagság.
A kvízt itt olvashatjátok, a megfejtéseket pedig itt találjátok. A kvízt @Algernon, @Bogas, @kratas, @Sunflowers és @Wish készítette, köszönet érte!

A tortákat @Izolda, @Peaerl és @viki20010115 készítette. Közönségszavazás alapján a legszebb torta @Peaerl molylepke tortája lett (egy lufit is fogott az egyik ízelt lábával), díja egy év pro tagság. A második helyezett @Izolda mandarinos-molyos tortája lett, díja 9 hónap pro tagság. A harmadik helyezést @viki20010115 molykék moly tortája nyerte el, díja fél év pro tagság. Köszönjük a finom tortákat!

Hálálkodás
Köszönjük a támogatást a következő kiadóknak, akik gyönyörű és ropogós könyvújdonságokkal gazdagították az idei tombolát:

@newkids_kiadó, @sgb, @Trivium_Egyesület, @Colorcom_Media, @Arte_Tenebrarum_Könyvkiadó, @MenőKönyvek, @Naphegy_Kiadó, @Magistra_Könyvkiadó, @Katica_Könyv_Műhely, @Harmat_Kiadó, @Typotex_Kiadó, @Athenaeum_Kiadó, @Gold_Book, @szephalomk, @napkut, @Libri, @Kolibri_Kiadó, @Park_Könyvkiadó, Helikon, Jelenkor, @kshkonyvtar, @Álomgyár_Kiadó, @Tilos_az_Á_Könyvek, @Agave_Könyvek, @General_Press_Könyvkiadó

Köszönjük a támogató szerzőknek és tagoknak is a hozzájárulásukat, sok örömet okoztatok!

Köszönjük a rengeteg segítséget, a szervezést és a lebonyolítást @Izolda-nak, @Juci-nak és @worsi-nak, nélkülük nem sokra jutottunk volna.

@Izolda-nak külön köszönjük „A hangot”, a tombola és a tortaverseny levezénylését!

@Csiga_bige-nek és @Perly-nek köszönjük a regisztrációnál végzett kitartó munkájukat! A regisztrációs levendulás sütit @worsi sütötte, köszönjük!

Köszönjük Győri Hannának, Pásztohy Pankának, Paulik Móninak és Vincze Zsuzsinak, hogy eljöttek, @meseanyu-nak, hogy felvezette az átadót, és @Hintafa-nak, hogy ilyen remek házigazdája volt az irodalmi beszélgetésnek. Köszönjük minden Merítés-zsűritagnak, aki a háttérben munkálkodott, hogy mindez létrejöhessen!

És külön köszönet a beugró segítségekért, mindig jó érzés, hogy ha kell egy segítő kéz, rögtön tíz is jelentkezik.

Végül pedig, de nem utolsósorban köszönjük minden molynak, aki ott volt és jól érezte magát!

És persze nem maradhat ki, hogy mennyire hálásak vagyunk az Átrium Színháznak, hogy ilyen remek helyszínt biztosított a rendezvényünk számára.

Élménybeszámolókat írni és olvasni a Moly-szülinap zónában lehet, és erre bátorítunk is mindenkit!

Jövőre is várunk benneteket!

A névleges házigazdák: @Bence és @imma

Decemberi kitüntetések

>!

Decemberben a következő szerzők rajongói örülhetnek új kitüntetéseknek:

Tóth Krisztina december 5-én ünnepli 51. születésnapját:

Stephenie Meyer december 24-én ünnepli 45. születésnapját:

Joe Abercrombie december 31-én ünnepli 44. születésnapját:

A bónusz kitüntetést ezúttal a karácsonyos könyvekért rajongó molyok kapják:

Mindenkinek jó olvasást kívánunk!

6. Mennyei Manna tortaverseny

>!

Keressük a legszebb molyos és/vagy könyves tortákat, hogy a 10. Moly-szülinap se teljen el tortázás nélkül. :)
Gyere el a szülinapra és nyerj a saját készítésű tortáddal pro tagságot!

Fontos:
– A verseny helyszíne és időpontja a 10. Moly-születésnap, ide kell elhozni a kész tortát az esemény kezdetére.
– Jelentkezni ennek a kérdőívnek a kitöltésével lehet. Egy ember egy tortával nevezhet.
– A tortáknak könyves és/vagy molyos témájúaknak kell lenniük (szigorúan, tehát pl. a csak baglyos nem ér).
– Mivel mindenki nem tudja megkóstolni az összeset, ezért a legszebb tortát keressük, szavazással, a Moly-szülinapon.
– Az oklevél mellé az első helyezett egy év pro tagságot, a második 9 hónapot, a harmadik helyezett pedig fél év pro tagságot nyer. A helyezést el nem érők munkáját 2-2 hónap pro tagsággal jutalmazzuk.
– Jelenkezési határidő: december 3. 20:00

Kedvcsinálóként a tavalyi torták:

11. könyvjelzőtervező pályázat – eredményhirdetés!

>!

Köszönjünk minden résztvevőnek a részvételt, akár könyvjelzőt tervezett, akár szavazott a beérkezett tervekre!

Íme az első három helyezett:

A nyertes könyvjelző @Zolesz munkája 710 szavazattal, így ő kap egy év pro tagságot és könyvjelzője megjelenik nyomtatásban több száz moly örömére.

A második legtöbb szavazatot @Kriszta terve kapta 488 szavazattal. A díja egy év pro tagság.

A harmadik helyezett pedig @Talpacska könyvjelzője lett 392 szavazattal. A díja fél év pro tagság.

Gratulálunk!

(Ezt a blogbejegyzést a polc alatti hozzászólásokban lehet megvitatni.)

Kiadóban dolgozol? Ez hasznos lehet!

>!

A kiadók oldalán található legördülő menübe újabb két pont került: kilistázható, hogy az adott kiadó melyik könyvét rakták legtöbben váró- illetve kívánságlistára.

Kérdezz bármit Garaczi Lászlótól!

>!

November 19-én, hétfőn ismét Kérdezz bármit napot tartunk, ezúttal Garaczi László, többek között az Egy lemur vallomásai sorozat írója válaszol majd a kérdéseitekre.

Szeretnéd tudni, min dolgozik éppen? Vagy hogy honnan érkeznek az ötletei? Kérdéseid maradtak az egyik regénye után, amik azóta sem hagynak nyugodni? Hétfőn itt lesz a remek alkalom, hogy első kézből informálódj!

A zónát keressétek aznap a címoldalon!

Hirdetés

Kiadói sorozatok

>!

Szerettük volna kicsit jobban kiemelni (illetve egységesíteni) a kiadói sorozatokat is. Eddig volt, ami kapott sorozat-adatlapot is, de volt, ami megmaradt polcon címkével: jellemzően azok, amiknek volt olyan kötete, ami a sorozaton kívül is megjelent.

Most a kiadói sorozatok is külön helyet kaptak a könyvek adatlapján a kiadások fölött.

A tagok profiloldalán külön látszanak a kedvenc kiadói sorozatok:

Az alkotói adatlapokon is elkülönülnek a kiadói sorozatok a rendes sorozatoktól.

A kiadói sorozatok nem számítanak bele az olvasmánylistánál az elkezdett és befejezett sorozatok közé (a sorozatrajongó kitüntetéshez).

Folyamatosan alakítjuk át a megfelelő sorozatokat kiadóikká, de ha találsz olyat, ami szerinted kimaradt, a Címkeigénylés zónában jelezd!

Merítés 2018 októberéből

>!

Megjelent 2018 tizedik Merítése.

Október végén – november elején megemlékeztünk 1956-os hőseinkről, és virágot vittünk szeretteink sírjára Halottak Napja alkalmából. Miközben így tettek a Merítés szerkesztői is, azt sem feledték el, hogy havi magazinunk hamarosan megjelenik, és lázas munkába fogtak.

@akire a Fényőrségben ezúttal Frida Kahlo, a nagyszerű művész életéről és munkásságáról ír. A Forever Young Adult rovat igazán különleges témával foglalkozik: a vámpírokat „boncolgatja”. Természetesen ezt nem kell szó szerint venni, hiszen @AniTiger sosem kívánná a vámpírok vérét venni. @Röfipingvin a Sikerkönyvekben újabb érdekességeket mutat be, mint például egy amerikai sci-fi, egy francia regény vagy Dragomán György legújabb könyve. Aki kíváncsi ezekre, és a rovatban ajánlott többi könyvre, feltétlenül kattintson a rovatra. A MOLYrágta történelem rovatban @ursus most sem hazudtolja meg magát, és egy mindenki érdeklődésére számot tartó témával jelentkezik: a Habsburg családdal foglalkozik. LMBTQ rovatunkban, @TiaRengia-nak köszönhetően, ezúttal a Nemzetközi Coming Out Dayről olvashattok… és nemcsak arról… Ismét jelentkezik kéthavonta megjelenő MolyComics rovatunk, amelyben @Razor kalauzolja az érdeklődőket a képregények világában. Bizonyára sokan hiányoltátok @krlany rovatát, a Kölcsönkapott beszélgetéseket. Alig egy hónapja jelent meg Tar Sándor Vén Ede című kötete, ennek kapcsán beszélgetett szerkesztőtársunk a szerkesztővel.

Közeleg a 10. Moly-szülinap!

>!

Hamarosan 10 éves lesz a Moly, és ezt szokásunkhoz híven meg is ünnepeljük!
Az eseményre itt tudtok feljelentkezni (a részletes program is itt lesz olvasható).

A szülinap december 8-án, szombaton 12 órakor veszi kezdetét, Budapesten, az Átrium Színházban, a Margit körút 55. szám alatt.

Lesz tombola, lesz ajándék könyvjelző (még péntek délig zajlik a szavazás), lesz irodalmi kvíz, amivel akár pro tagságot is lehet nyerni, lesznek finom házi készítésű torták (idén is lesz tortaverseny, figyeld a molyblogot!), és legfőképp: ott lesz sok-sok barátságos moly :)

Minden molyt szeretettel várunk!

Szavazásra fel!

>!


Köszönjük mindenkinek, aki küldött nekünk könyvjelzőket! Összesen 46 darab tervet kaptunk.

A képeket a Tizenegyedik könyvjelzőtervező pályázat nevű polcon láthatjátok. Szavazni csillagozással lehet, és több képre is szavazhattok.
A csillagozásnál mindenki csak azt fogja látni, hogy ő maga csillagozta-e az adott polcelemet. Az, hogy melyikre mennyi szavazat érkezett, számunkra is csak a végén fog kiderülni.
A szavazás november 16-án délben zárul!

(A terveket a beérkezésük sorrendjében mentettem le, számozva. A random.org pedig eldöntötte, milyen sorrendben kerülnek fel a képek a polcra, hogy a lehető legigazságosabb legyen.)

Fontos!
Mivel a verseny anonim, a játékból kizárhatjuk azokat, akikről bebizonyosodik, hogy szavazatokat gyűjtöttek a könyvjelzőterveikhez. Olyan könyvjelzőt szeretnénk, ami az aktív felhasználóknak tetszik, nem pedig azt szeretnénk látni, hogy ki reklámozza ügyesebben magát. Éppen ezért a nyertes képeknél meg fogjuk nézni, hogy a szavazók mekkora hányada a frissen regisztrált, aktivitás nélküli tag.

Melyik tetszik a legjobban? Válaszolni a polc alatt lehet.