Hírcsatorna

Egyszerű fizetés átutalással vagy bankkártyával

>!

Bár eddig is lehetett bankkártyával fizetni a Molybazárban a PayPal-en keresztül, de bizonyos – rejtélyes – körülmények között a PayPal nem mindig kínálta fel ezt a lehetőséget. Szerencsére van egy remek kerülőutunk erre a problémára, illetve elérkezett az idő, hogy teljes jogú fizetési megoldássá lépjen elő: mivel cégünk a Számlázz.hu rendszerét használja, illetve a banki szolgáltatásokat a MagNet Bank nyújtja, ezért a fizetés mostantól gyorsabb és egyszerűbb lesz.

1. A molybazáros megrendelés elküldése után a Számlázz.hu rendszere egy levelet küld, amelyben a nagy gombra kell kattintani:

2. A megjelenő ablakban láthatók a díjbekérő adatai, az átutaláshoz szükséges információk, illetve innen érhető el a Simplepay bankkártyás fizetési lehetőség is.

3. Ha a bankkártyás fizetési megoldást választod, akkor a szokásos felület jön be.

Hogyan lesz mindez gyorsabb? A Számlázz.hu mind a MagNet Bank-tól, mind a Simplepay-től megkapja a befizetési információkat, így a számlakiállítás teljesen automatikusan történik, illetve a Moly felé is visszajeleznek, így a mi rendszerünk is automatikusan képes a pro tagság jóváírására, amint a kártyás fizetés megtörténik vagy az átutalás beérkezik.

Megjegyzések:

  • A Molyt a Szupernap nevű cég üzemelteti, ne lepődj meg a névtől, mindenhol ezzel fogsz találkozni.
  • Továbbra is lehet PayPal-en keresztül fizetni.
  • Eltart egy kis ideig, amíg véglegesítjük a rendszert, ezért lehetnek dupla emailek, vagy akár egymásnak ellentmondó leírások, a lényeg: ha mindent úgy csinálsz, mint eddig, működni fog, és ha mindent úgy csinálsz, ahogy itt van leírva, működni fog.

Ezúton is köszönjük a Számlázz.hu-nak, a MagNet Banknak és a Simplepay-nek, hogy ezt lehetővé tették, örömmel ajánljuk őket.

Egy rég várt fejlesztés: vámpíros, de nem romantikus

>!

Mától a Moly címkés keresője kivonásos alapon is működik!

Például ha szeretnél valami jó fantasy-t olvasni, de nem a Harry Potterre vágysz, elég, ha megadod a + címke mezőbe, hogy fantasy, a − címke mezőbe pedig hogy ifjúsági (a negatív mező csak a pozitív kitöltése után bukkan elő):

A valóban jó találatok eléréséhez fontos, hogy helyesen legyenek címkézve a könyvek. Kérünk mindenkit, hogy mielőtt címkét rak egy könyvre, alaposan gondolja át, hogy valóban jellemzője-e a könyvnek az a címke.

Az ötletet a Metán küldtétek be és szavaztátok föl, köszönjük!

Merítés 2017 szeptemberéből

>!

Megjelent 2017 kilencedik Merítése.

Ilyenkor ősszel, amikor elkezdenek rövidülni a nappalok, egyre kevesebb lehetőségünk van a szabadtéri elfoglaltságokra, ezért egyre gyakrabban és szívesebben vesszük a könyvtárak felé az irányt. Bizonyára így van ezzel új szerkesztőségi tagunk, @csgabi is, akitől az e havi címlapképünket kaptuk. Néhány évvel ezelőtt Los Angelesben, a Central Library kerítésének egy darabját fotózta le – pedig akkor még nem is sejtette, hogy ilyen nemes célra fogja tudni felhasználni!

Ahogyan azt már megszokhattuk, @Timár_Krisztina A hónap külföldi írója rovatában nem minden esetben szokott nagyon ismert és népszerű szerzőket bemutatni. Ezúttal is egy ilyen alanyt választott, ám ha elolvassátok a rovatát, biztosak lehettek benne, hogy a várólistátok újfent gyarapodni fog. A kaleIDÉZkóp rovatban immáron harmadik hónapja követhetjük nyomon @Arianrhod szibériai utazását. Tartsatok vele ebben a hónapban is! @Csabi a Kortárs magyar irodalomban – többek között – arról is rendszeresen gondoskodik, hogy a molyok folyamatosan értesüljenek a frissen megjelent szépprózai kötetekről. Ezúttal a kedvenc szerzőink legelső szárnypróbálgatásaiból készített összeállítást. @Lunemorte ezúttal is gondolt a líra-barátokra és a legfrissebb tartalmakból válogatta össze VersRovatát. Abban bizonyára egyetértünk, hogy @Emmi_Lotta (VilágOlvasó) rovatgazdával mindig érdemes útnak indulnunk: ezúttal a lengyel irodalmat választotta témájául. Nemcsak a diákok, hanem @Etike számára is véget ért a vakáció, és egy kissé szókimondó Kötelező-felfedezővel tért vissza hozzánk, ami az egyik nagyon megosztó iskolai olvasmányunkról szól.

Olvasmánylista + címkék

>!

Mostantól az olvasmánylistát is lehet címkék szerint listázni, akár éves bontásban is, így aki például egy jó krimit szeretne ajánlani a barátjának, könnyen kilistázhatja a saját és a barátja krimiolvasásait is.
Az ötletet a meta.moly.hu oldalon keresztül küldtétek be. Köszönjük!

Szeptemberi kitüntetések

>!

A szeptember sem múlhat el új kitüntetések nélkül:

Cecelia Ahern szeptember 30-án ünnepli 36. születésnapját:

J. Goldenlane, azaz Goldman Júlia szeptember 25-én ünnepli 43. születésnapját:

F. Scott Fitzgerald pedig 1896. szeptember 24-én, 121 éve született:

Valamint ezúttal a horrorkönyvek rajongói örülhetnek az új zsánerkitüntetésnek:

Jó olvasást és kitüntetésgyűjtést kívánunk mindenkinek! :)

Merítés 2017 augusztusából

>!

Megjelent 2017 nyolcadik Merítése.

Bár ez még csak a Merítés augusztusi száma, sajnos nem hunyhatunk szemet a felett a tény felett, hogy vége van a nyárnak, itt a szeptember, az iskola(/óvoda)kezdés, rövidülnek a nappalok, gyülekeznek a fecskék – szóval tagadhatatlanul itt van az ősz. Felhívjuk hát a molyok figyelmét, hogy legyenek óvatosak: magazinunk nyomokban őszi elemeket is tartalmazhat!

Még adósak vagyunk a Merítés-díj Líra kategória rovattal, amelyben szokás szerint @Ciccnyog mutatja be, foglalja össze a kortárs magyar költők műveit bíráló zsűri újabb egy éves munkáját. @Lunemorte a Bulvár – Molyok szerint a világ, illetve @Véda a Búvár – Merülj mélyebbre! rovatában igazán pezsdítő dolgokat válogattak össze, ami persze nem sikerült volna, ha nincsenek a molyok, akik mindezeket megosztották ;) – hónapról hónapra. @makitra-tól megtudhatod (Film, színház, muzsika), hogy kit takar a budweiser sör és Spancer Tracy kombinációja, és mindehhez persze „csak a Puffin ad neked erőt”. @meseanyu MolyMazsolázója nyárbúcsúztató és némi iskolakezdő olvasmánnyal indítja az új tanévet. @csartak (Sci-fi) ezúttal nem csupán az augusztusi friss sci-fi tartalmakból, hanem a júliusiból is szemezgetett. @Földi_Olinda a VilágKlasszikban egy remek összeállítást készített számunkra, melynek témája: Nők a klasszikusokban.

Hirdetés

Augusztusi kitüntetések

>!

Megérkeztek az augusztusi kitüntetések:

Robert Merle 1908. augusztus 28-án született:

Gárdonyi Géza 1863. augusztus 3-án született – az ő kitüntetéséhez most a Kossuth kiadó gyűjteményes köteteit vettük alapul, hogy egy átlátható listát kapjuk (természetesen most is érnek az olvasások más kiadásban is, a lényeg a beltartalom egyezése):

Charles Bukowski 1920. augusztus 16-án született:

Ray Bradbury pedig ugyanezen év augusztus 22-én:

Most nem készültünk külön kitüntetéssel, viszont egy módosítással igen. Többen jeleztétek, hogy az 1001 könyves kitüntetést így senki nem fogja megszerezni, ezért megváltoztattuk a feltételeit: mostantól elég a kitüntetés megszerzéséhez, ha 501 könyvet olvastál már a listáról.

Jó olvasást mindenkinek!

Merítés 2017 júliusából

>!

Megjelent 2017 hetedik Merítése.

Talán nem hiszitek el, de a molyok még nyaralás közben (helyett) is fáradhatatlanul olvasnak, értékelnek, karcolnak, nem hagyva munka nélkül a Merítés szerkesztőségét. Lássuk hát, mi vár azokra, akik úgy döntenek, hogy egy terebélyes fa árnyékában, hűs italt kortyolgatva a Merítést választják kikapcsolódásul.

Újdonságok, javítások

>!

A szemfülesebbek már észrevehették, hogy a Merítés is kereshetővé vált. A Merítés figyelőinek a központi kereső is ad merítéses találatokat, viszont aki nem figyeli, az csak a Merítés oldalán található keresővel kereshet a Merítés írásaiban.

Egy másik újítás, hogy mostantól a tiltott tagok nem tudják figyelni a tiltójukat, így nem kerül a frissükbe semmi a tiltó személytől, kivéve, ha figyelt zónába, vagy figyelt alkotóhoz, könyvhöz ír.
A saját tiltólistáját mindenki a profilján a jobb oldali menüben alul találja a Figyelések és tiltások menüpontot lenyitva, a Tiltott tagokra kattintva.
Azt, hogy ki tilt, nem lehet kilistázni.
A tiltás nem pro funkció.
„Akit tiltasz a profilján található Tiltom gombbal, az nem tud hozzászólásokat írni a tartalmaidhoz, se üzenetet küldeni neked. Amennyiben bekukacolja a neved, azt sem kapod meg személyes frissként, illetve az eladó könyveiről sem kapsz emailes értesítést.”
https://moly.hu/sugo-oldalak/szures-tiltas-rejtes-mi-a-kulonbseg

Részben ide kapcsolódó javítás, hogy ha egy rejtett tag bekukacol valahol, az mostantól megérkezik mindenkinek a személyes frissébe (eddig az is elrejtődött).
A rejtés pro funkció.

Júliusi kitüntetések

>!

Júliusban a következő kitüntetésekkel készültünk.

J. K Rowling július 31-én ünnepli 52. születésnapját:

Böszörményi Gyula július 23-án ünnepelte 53. születésnapját:

Darren Shan július 2-án ünnepelte 45. születésnapját:

Joanne Harris július 3-án ünnepelte 53. születésnapját:

Ezúttal pedig az 1001 könyv megszállotjai kapják a külön kitüntetést:

A listára @NannyOgg listája alapján kerültek a könyvek (amit ezúton köszönünk!), de csak a magyar nyelvűeket tettük fel.

Kérünk titeket, hogy ha valamelyik listában hibát találtok, írjátok meg az üzenet a Molynak oldalon keresztül!

Jó olvasást kívánunk mindenkinek!