Ajánló

>!
Álomgyár_Kiadó KU
Akciós könyvek

Romantikázz a Book24-gyel és az Álomgyárral! Romantikus-erotikus könyveink most 2+1 akcióban kaphatók. —» https://www.book24.hu/akcio/itt-a-romantika-ideje

5 hozzászólás

Hirdetés

Friss megjelenések

Olga Gre: Kavicsfestés
Anders de la Motte: Halálos ősz
Gróh Ilona (szerk.): Jöjj ki, napocska!
Hornyik Sándor – Sasvári Edit – Turai Hedvig (szerk.): A kettős beszéden innen és túl
Jean de La Fontaine: La Fontaine meséi

Összes friss megjelenés »


Hamarosan érkeznek

K. W. Jeter: Értékes zsákmány
Sarah Tomley: Mit tenne Freud?
Kis dinoszaurusz atlasz
Jim Butcher: Kísértő vész
Charles Soule: Star Wars: Obi-van és Anakin

Összes várható megjelenés »


Irodalmi kalendárium · augusztus 14.

Születések

Danielle Steel Mary E. Pearson René Goscinny Stephanie Laurens John Galsworthy Dimitrij Szergejevics Mereskovszkij Gary Larson Steve Martin Simai Mihály Erwin Strittmatter Hajdú Mihály Holger Pukk Bryce Courtenay Sibilla Aleramo

Halálozások

Bertolt Brecht Czesław Miłosz Elias Canetti Stanisław Zieliński Klabund Andrej Tarhanov Asta Kass Jules Romains Féja Géza J. B. Priestley

>

Random idézet

Ally Carter: Ha megtudnád, hogy szeretlek, meg kellene öljelek

– Látod… – rámutatott egy kiemelt részre az egyik lapon. – … ebben az e-mailben a „bratyó” szót használja a barátjára, Dillonra. Mint itt, idézem: „Nyugi, bratyó! Minden rendben lesz!” Nincs bátyja. Mi van a pasikkal, hogy így hívják egymást? És nem hívom Camet vagy Bexet huginak. Miért? – követelte, mintha az élete függne attól, hogy ezt megértse. – MIÉRT?

125. oldal


Címlapsztorik

Meghalt V. S. Naipaul Nobel-díjas brit író

>! · Beküldte: ciemat P

A szerzőt londoni otthonában érte a halál, békésen távozott – erősítette meg özvegye, Lady Naipaul. „Óriás lett azzal, amit elért. Szerettei körében ment el, csodálatos alkotó- és vállalkozókedvtől gazdag élet után” – áll a család közleményében….

Megosztás a Facebookon

>!

Változott a Facebook megosztási rendszere, így búcsút kellett mondanunk az automatikusan posztolt tartalmaknak. Mivel fontos, hogy tagjaink megosszák a könyvekkel kapcsolatos élményeiket – elvégre ez a Moly eszenciája –, megpróbáltuk kihozni a szituációból a legtöbbet. Amit érdemes tudni:

  • A megosztás úgy működik, hogy az adott tartalom létrehozása után egy felugró ablakban kell jóváhagyni a megosztást. Mivel ez egy hagyományos Facebook-ablak, ezért plusz szöveget és más megosztási beállításokat is be lehet állítani.
  • A korábbi beállítások ugyanúgy működnek, tehát a megosztási funkció csak akkor működik, ha valaki társította a Facebook-profilját, és a profil beállításainál a Működés fül alatt lehet az egyes tartalomtípusoknál kikapcsolni.
  • A kitüntetések automatikus átvétele megszűnik, de ennek csak az egyik oka, hogy a megosztás nem működik így, a másik, hogy nagyobb élmény személyesen átvenni a kitüntetést. Viszont azért, hogy mindenki tudja, van-e átvehető kitüntetése, egy rendszerüzenetet küldünk neki a lehetőségről.
  • A böngészők szeretik tiltani a felugró ablakokat, ezeket esetleg külön engedélyezni kell a felugró/előugró ablakok kezelése menüben.

Merítés 2018 júliusából

>!

Megjelent 2018 hetedik Merítése.

Immár hagyománnyá vált, hogy néhány fantasy és sci-fi kedvelő moly – nem sajnálva időt, energiát – előválogatja számunkra az adott év választékát és végül mindkét műfajban összeállít egy ajánlólistát azokból a művekből, amelyeket mindenképpen olvasásra érdemesnek tartanak. Jelen számunkban tehát külön rovat készül ezekről a listákról, amelyekhez kapcsolódik a címlapképünk is.

Ha azt a kifejezést halljátok „nemszeretem szerzők”, bizonyára mindannyian rögtön tudnátok rá példákat mondani. @csgabi a Klasszikus magyar irodalom területén kutatott efféle szerzők után, melyet két részletben mutat be számunkra. A líra szerelmesei biztosan örülni fognak @Lunemorte szokásos válogatásának a VersRovatban. Legfrissebb szerkesztőnk @Zero, A hónap magyar írója rovat kortárs szekciójának gazdája Garaczi László bemutatásával debütál. Igazán „hunczutul” oldotta meg a feladatot. Genetika, evolució, humánetológia. @Ibanez ilyen komoly és fontos témákról állította össze a Tudomány rovatot. A VilágKlasszik rovat – @Ákos_Tóth jóvoltából – rávilágít az opera és a klasszikus irodalom kapcsolatára. @stippistop a Kopogtatás nélkülben ezúttal a testvérsorrendről készített egy összeállítást.

Néhány új fejlesztés

>!

1. Több visszajelzés érkezett, hogy jó lenne, ha nem kellene elölről kezdeni a könyvfeltöltést, ha visszautasítjuk a hiányos adatlapot. Továbbá arról is, hogy lassú a könyvek jóváhagyása. Sajnos még mindig sok a hiányosan kitöltött új könyvadatlap. Mostantól a szerkesztők ezeket visszautasítás nélkül vissza tudják küldeni a könyvadatlapot a feltöltőnek, hogy egészítse ki a hiányzó adatokkal. (Az így visszaküldött adatlap beleszámít a tizes limitbe.) Erről e-mailben megy értesítés.

A kiegészített adatlapot az „Újrabeküldés” feliratú gombbal lehet újra elküldeni jóváhagyásra.

2. Mostantól bárki, akinek örökbe adjuk a kihívását, e-mailben értesítést fog kapni erről, benne az okokkal, hogy miért volt szükség az örökbeadásra. Ha a saját kihívásod adod örökbe, akkor nincs értesítés.

3. A friss Zónák szerinti bontás nézetében mostantól legfölül, külön megjelennek a zóna nélküli karcok is.

4. Régóta várt fejlesztés, hogy lehessen az alkotói adatlapokról hibajavítást küldeni. Egyelőre egyesével lehet kitölteni a hiányzó adatokat az alkotói adatlap szerkesztési nézetében.

5. Az alkotói adatlapok legalján megjelent egy felirat: „Ha tetszettek az alkotó könyvei, olvass tőlük is”. Ez hasonlóan működik, mint a könyvek ajánlása a könyvadatlapok alján.

Tematikus polcok helyett közérdekűek

>!

Régóta gondolkoztunk már azon, hogy megtartsuk-e a tematikus polccímkét, végül arra jutottunk, hogy átalakítjuk, mivel nem volt egységes: sok polc volt, ami csak közérdekű volt, más viszont megkapta a címkét.
Így innentől:

  • Nincs többé tematikus címke.
  • Ami univerzumpolc volt eddig, az univerzum címkét kap.
  • Ami tematikus volt eddig, de lett közben címke a polcon található könyvekhez, az nem lesz közérdekű, hiszen címkés kereséssel meg lehet kapni a kérdéses könyveket.
  • Ami tematikus volt, de nincs a polcon levő könyvekhez címke, az marad közérdekű.

Hogy ne vesszenek el ezek az érdekes gyűjtemények a rengeteg polc között, mostantól a főmenüben a polcoknál csak a közérdekűek látszanak. (Ha a te egyik polcod nincs itt közte, de szerinted közérdekű kellene, hogy legyen, írj üzenetet a Molynak.)