Hirdetés

Friss megjelenések

Colleen Houck: A tigris végzete
Cselenyák Imre: A sivatag hercegnője
Theo Malade: Semmelweis
Róbert Katalin: Válassz engem!
Walt Disney – A hercegnő és a béka

Összes friss megjelenés »


Hamarosan érkeznek

Bali Edina Zsanna: Azanő
Nemes Nagy Ágnes: A gyufaskatulyától Prométheuszig
Jennifer L. Armentrout: Stone Cold Touch – Dermesztő érintés
Csillagképeskönyv
Greg James – Chris Smith: Kid Normal – Csak egy srác

Összes várható megjelenés »


Irodalmi kalendárium · december 15.

Születések

Robert Charles Wilson Gretchen Rubin J. M. DeMatteis Edna O'Brien Ingo Schulze Trefán Leonárd Pascal Bruckner Farkasházy Tivadar Szilágyi György Ariadna Gromova Bárth János Jean-François Nahmias J. B. Weisz David Bischoff Jász Dezső

Halálozások

Christopher Hitchens Verseghy Ferenc Sven Delblanc L. Menyhért László Balogh Sándor Pogány Frigyes Arthur Machen Horace McCoy

>

Random értékelés

Silvana De Mari: Az utolsó ork

Számomra az első 3 könyvnek (ill azok történetének) nagyon szép ive volt, ez a befejező rész kissé zsúfoltra sikeredett… Talán a néni nem akarta tovább húzni, de bőven akadt még mondandója. Kissé hullámzónak éreztem, de örültem, hogy legalább néhány szeretett karakter életben maradt. :)


Címlapsztorik

A 10. Moly-szülinapról

>!

Fotók
Az eseményről @worsi készített képeket, ezeket feltöltöttük a Moly Facebook oldalára. Jelöljétek be magatokat bátran! :) További fotókat örömmel várunk a moly@moly.hu címre! (És ha valaki szeretné, hogy leszedjünk egy róla készült képet, azt is itt lehet jelezni.)

Eredményhirdetés
A kvízt @Eszter01, @Dora, @janetonic, @Kuszma és @lzoltán csapata nyerte, gratulálunk nekik! Nyereményük 1-1 év pro tagság.
A kvízt itt olvashatjátok, a megfejtéseket pedig itt találjátok. A kvízt @Algernon, @Bogas, @kratas, @Sunflowers és @Wish készítette, köszönet érte!

A tortákat @Izolda, @Peaerl és @viki20010115 készítette. Közönségszavazás alapján a legszebb torta @Peaerl molylepke tortája lett (egy lufit is fogott az egyik ízelt lábával), díja egy év pro tagság. A második helyezett @Izolda mandarinos-molyos tortája lett, díja 9 hónap pro tagság. A harmadik helyezést @viki20010115 molykék moly tortája nyerte el, díja fél év pro tagság. Köszönjük a finom tortákat!

Hálálkodás
Köszönjük a támogatást a következő kiadóknak, akik gyönyörű és ropogós könyvújdonságokkal gazdagították az idei tombolát:

@newkids_kiadó, @sgb, @Trivium_Egyesület, @Colorcom_Media, @Arte_Tenebrarum_Könyvkiadó, @MenőKönyvek, @Naphegy_Kiadó, @Magistra_Könyvkiadó, @Katica_Könyv_Műhely, @Harmat_Kiadó, @Typotex_Kiadó, @Athenaeum_Kiadó, @Gold_Book, @szephalomk, @napkut, @Libri, @Kolibri_Kiadó, @Park_Könyvkiadó, Helikon, Jelenkor, @kshkonyvtar, @Álomgyár_Kiadó, @Tilos_az_Á_Könyvek, @Agave_Könyvek, @General_Press_Könyvkiadó

Köszönjük a támogató szerzőknek és tagoknak is a hozzájárulásukat, sok örömet okoztatok!

Köszönjük a rengeteg segítséget, a szervezést és a lebonyolítást @Izolda-nak, @Juci-nak és @worsi-nak, nélkülük nem sokra jutottunk volna.

@Izolda-nak külön köszönjük „A hangot”, a tombola és a tortaverseny levezénylését!

@Csiga_bige-nek és @Perly-nek köszönjük a regisztrációnál végzett kitartó munkájukat! A regisztrációs levendulás sütit @worsi sütötte, köszönjük!

Köszönjük Győri Hannának, Pásztohy Pankának, Paulik Móninak és Vincze Zsuzsinak, hogy eljöttek, @meseanyu-nak, hogy felvezette az átadót, és @Hintafa-nak, hogy ilyen remek házigazdája volt az irodalmi beszélgetésnek. Köszönjük minden Merítés-zsűritagnak, aki a háttérben munkálkodott, hogy mindez létrejöhessen!

És külön köszönet a beugró segítségekért, mindig jó érzés, hogy ha kell egy segítő kéz, rögtön tíz is jelentkezik.

Végül pedig, de nem utolsósorban köszönjük minden molynak, aki ott volt és jól érezte magát!

És persze nem maradhat ki, hogy mennyire hálásak vagyunk az Átrium Színháznak, hogy ilyen remek helyszínt biztosított a rendezvényünk számára.

Élménybeszámolókat írni és olvasni a Moly-szülinap zónában lehet, és erre bátorítunk is mindenkit!

Jövőre is várunk benneteket!

A névleges házigazdák: @Bence és @imma

Decemberi kitüntetések

>!

Decemberben a következő szerzők rajongói örülhetnek új kitüntetéseknek:

Tóth Krisztina december 5-én ünnepli 51. születésnapját:

Stephenie Meyer december 24-én ünnepli 45. születésnapját:

Joe Abercrombie december 31-én ünnepli 44. születésnapját:

A bónusz kitüntetést ezúttal a karácsonyos könyvekért rajongó molyok kapják:

Mindenkinek jó olvasást kívánunk!

>!
csgabi MP
Moly-szülinap

Sziasztok!

A Merítés – a tavalyi évhez hasonlóan – ismét tervez nektek egy különrovatot a 10. Moly-szülinap tiszteletére a decemberi számban. Újraélhetjük az élményeket, találkozásokat, megtudhatjuk, mi történt, amíg kimentünk a mosdóba – hiszen egy Moly-szülinapon mindig történik valami. :-) És persze összefoglalja a délutánt azoknak, akik nem tudtak elmenni.

Ezért fordulok hozzátok. A Merítés a molyos tartalmakból állítja össze hónapról hónapra a magazin rovatainak tartalmát. Így lesz ez a 10. Moly-szülinap rovatnál is.

Sokan karcoltátok tavaly is az élményeiteket, remélem, idén is így lesz. Aki pedig úgy érzi, szeretne majd az eseményről karcolni, de még bizonytalan, gondolja meg: akár még a különrovatba is beválogathatja írását a rovat szerkesztője! :-)

A 10. Moly-szülinap 2018. december 8-án (szombaton) lesz 13 és 18 óra között. Helyszín: Átrium színház (1024 Budapest, Margit körút 55.).
Az esemény linkje: https://moly.hu/esemenyek/10-moly-szulinap

Lesz torta-szépségverseny (a szervezők izgatottan várják a tortacsodákat, úgyhogy a sütni szerető molyok ne fogják vissza magukat :-)), tombola és sok más!

11. könyvjelzőtervező pályázat – eredményhirdetés!

>!

Köszönjünk minden résztvevőnek a részvételt, akár könyvjelzőt tervezett, akár szavazott a beérkezett tervekre!

Íme az első három helyezett:

A nyertes könyvjelző @Zolesz munkája 710 szavazattal, így ő kap egy év pro tagságot és könyvjelzője megjelenik nyomtatásban több száz moly örömére.

A második legtöbb szavazatot @Kriszta terve kapta 488 szavazattal. A díja egy év pro tagság.

A harmadik helyezett pedig @Talpacska könyvjelzője lett 392 szavazattal. A díja fél év pro tagság.

Gratulálunk!

(Ezt a blogbejegyzést a polc alatti hozzászólásokban lehet megvitatni.)

Kiadóban dolgozol? Ez hasznos lehet!

>!

A kiadók oldalán található legördülő menübe újabb két pont került: kilistázható, hogy az adott kiadó melyik könyvét rakták legtöbben váró- illetve kívánságlistára.