Ajánló

+
>!
AdAstra KU

Kedves Molyok!
Akinek még hiányzik a gyűjteményéből Catherynne M. Valente népszerű könyve a Marija Morevna és a Halhatatlan, most ajándékba kaphatja, ha 3000 Ft felett vásárol a webshopunkban. Az ajándékkönyvet rakjátok a kosárba és értéke a végösszegből kerül levonásra.
http://www.adastrakiado.hu/books?utm_source=moly&ut…

Kapcsolódó könyvek: Catherynne M. Valente: Marija Morevna és a Halhatatlan

Catherynne M. Valente: Marija Morevna és a Halhatatlan
13 hozzászólás

Friss megjelenések

Megan Abbott: Majd megismersz
Arnaldur Indriðason: Rókalyuk
Sebastien de Castell: Az áruló pengéje
Shirin Ebadi: Szabadnak születtem
Margit Auer: A nagy csobbanás

Összes friss megjelenés »


Hamarosan érkeznek

Anne L. Green: Törékeny vonzerő
Elizabeth Berg: Hol volt, hol nem volt…
Jack Campbell: Vakmerő
Dániel András: A kuflik és a mohamanyi
Gabriel García Márquez: Bánatos kurváim emlékezete

Összes várható megjelenés »


Hirdetés

Irodalmi kalendárium · február 21.

Születések

Chuck Palahniuk Ljudmila Ulickaja Jonathan Safran Foer Zdeněk Miler Raymond Queneau Håkan Nesser David Foster Wallace Kosztolányi Dezsőné Harmos Ilona Kállai Szilárd Ha Jin Kássa László W. H. Auden

Halálozások

Márai Sándor Fodor Ákos Mihail Solohov Benedictus de Spinoza Alfred Andersch Robert Bolt Zsigray Julianna Adolphe Tanquerey Hamary Dániel Gulácsy Lajos Kiss József László Bárány István

>

Random értékelés

Simone Elkeles: Perfect Chemistry – Tökéletes kémia

Nagyon jó volt, nem lehetett letenni. Egyedül ami zavaró volt számomra, hogy állandóan hátra kellett lapozni a spanyol szavak/mondatok fordításához a könyv végére. Annyira sok idegen szó/mondat nem volt egy oldalon hogy ne lehetett volna megjeleníteni a lap alján a fordítást. Ennek ellenére alig várom a folytatást. :)


Címlapsztorik

Februári kitüntetések

>!

Februárban kicsit módosítunk az eddig bevett szokáson, ugyanis két író esetében nem kérünk a kitüntetéshez teljes életművet. Húztunk egy határt, és a nagyon ismeretlen, nagyon beszerezhetetlen műveik nem kerültek fel a listákra.

Lássuk az ünnepelteket:

Meg Cabot, A neveletlen hercegnő naplója című sorozat írónője február elsején ünnepelte 50. születésnapját:

Jókai Mór 1825. február 18-án született:

Charles Dickens pedig 1812. február 7-én:

Az extra kitüntetés ezúttal a gyermeklelkű molyoknak (vagy kis molyokat nevelő szülőknek) jár, 300 gyermekkönyv címkéjű könyv elolvasása után:

Három az antológia!

>!

A Tetovált mementó és a Magánvégtelen sikere után 2017-ben ismét belevágjuk a fejszénket abba a bizonyos nagy fába! Mindkét kötet példa rá, hogy a moly közössége nemcsak érdekes, olvasni szerető, de tehetséges, írni tudó tagokat is rejt magában. Itt az ideje, hogy újra megmutassuk, milyen sokan is vagyunk!

Az első antológiában a verseké volt a főszerep, a másodikban a prózának kedveztünk.
Ezúttal ismét a versre szeretnénk a hangsúlyt helyezni, de rövid, prózai alkotásokat is várunk!

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
a legújabb (sorban a harmadik) molyos antológiában való részvételre

Részvételi feltételek:
– Légy aktív moly (de legkésőbb 2017.02.10-ig regisztrált tag)!
– Az előző két antológia szerzői is pályázhatnak!
– Terjedelem: max. 10 oldalnyi vers és/vagy próza, műfaji megkötés nincs. Egy prózai mű maximális terjedelme 3000 karakter lehet (szóközökkel együtt)!
– A műveket egyetlen fájlban kérjük elküldeni, 12-es betűmérettel, Times New Roman betűtípussal, .rtf kiterjesztésben!
– Csak olyan műveket várunk, melyek nyomtatásban még nem jelentek meg, az online megjelenés nem számít!
– Kötettel rendelkező molyok is jelentkezhetnek!
– Nevezési díj nincsen, viszont akik bekerülnek az antológiába, tőlük 1000 Ft-os hozzájárulást fogunk kérni, ezért a bekerülésért járó tiszteletpéldányon felül még egyet kapnak. Ennek tudatában kérjük elküldeni a jelentkezéseket!

Fontos!
Ezúttal elsődleges szerepet kap az anonimitás, így mi nem fogjuk tudni, kiknek a szövegeit olvassuk!
A pályázati anyagokat a moly@moly.hu e-mail címre kell elküldeni.
A tárgy mezőbe egy jeligét és egy négyjegyű számot írjatok, például: szamovár-3365
Ez a jelige legyen a szövegeket tartalmazó fájl neve is!
A személyes adatokat az e-mailbe írjátok bele, ezek: molyos és igazi név, a regisztráció dátuma és értesítési e-mail cím, valamint külön sorba kérjük megírni a nemet, a születési évet és a jelenlegi lakóhelyet (csak várost).
Hozzánk továbbküldés útján jut – kizárólag – a pályázati anyag és a jelige.
Nekünk a személyes adatokra már csak akkor lesz szükségünk, ha pozitívan bíráljuk el az adott pályázatokat.

Jelentkezési határidő:
2017. március 15.

A beérkezett levelek jeligéit folyamatosan követhetitek ebben a karcban, így látni fogjátok, megkaptuk-e.

Akár régi, akár új írások, akár publikáltad már a Molyon, blogodon, akár nem, küldd el nekünk bátran, mi pedig a legjobbaknak helyet biztosítunk a kötetben!

Bővebb információval hamarosan jelentkezünk a Moly-antológia zónában.

— @Ciccnyog és @virezma

Merítés 2017 januárjából

>!

Megjelent 2017 első Merítése.

Mostanra már biztosan mindenki kipihente a Karácsony és az óévbúcsúztató fáradalmait, elkezdte teljesíteni az újévi fogadalmait. Mi molyok ilyenkor elhatározzuk, hogy többet olvasunk, hogy nem csupán a szokásos műfajban merülünk el, hanem több krimit, sci-fit, szépprózát, verset stb. veszünk majd az idén a kezünkbe. Igyekszünk majd a frisseinket kordában tartani, tartalmas karcokat megosztani és nem csupán olvasunk, hanem csillagozunk is és figyelemfelkeltő értékeléseket írunk. Ez így van rendjén. Kellenek a fogadalmak – hogy aztán legyen mit jól felrúgni és nem betartani.

A január ebben az évben igazán téliesre sikeredett, senki sem panaszkodhat a leesett hó mennyiségére és több héten keresztül csak úgy repkedtek a mínuszok. E havi számunkban mi is behódoltunk a télnek és egy igazán extra rovattal lepjük meg a Merítés olvasóit. Szerkesztőségünkből néhányan leporoltak egy-egy kedves, ízig-vérig téli olvasmányt (nem csupán olyat, amit télen jó olvasni, hanem olyat is, amelyikben hangsúlyosan jelen van ez az évszak) és ebből állított össze korrektorunk, @clarisssa egy helyes kis csokrot. Mert hát mikor olvassunk ilyeneket, ha nem télen?!

Ebben a hónapban ismét aktuálissá vált egy Bemutatkoznak a Merítés szerkesztői rovat. Legújabb kollegáink (@Etike, @lollippi és @Anitiger) a szokásos formában készítették el a bemutatkozásukat.

A képzelet birodalmaiban folytatjuk a fantasy regények isteneinek és vallásainak bemutatását, ezúttal az asztali szerepjátékok világaival – @Noro és @vicomte irányításával. Az 500 éves évforduló előtt tisztelegve, Az Utak a hegyre (@Sytka) központi témája a reformáció. @Archibald_Tatum és @pepege (A hónap magyar írója) elsősorban a prózaíró Gergely Ágnes munkásságáról igyekszik egy átfogó képet mutatni nekünk. @AniTiger első Forever Young Adult rovatából megtanulhattuk mi is az a Young Adult. Most – többek között – az idei YA-filmadaptációkra hívja fel a figyelmünket. A kötelező-felfedező (@Etike) nyaralni visz benneteket a télből. Gumicsizma, napolaj és bicska kötelező!

Hirdetés

Kölcsönzőknek

>!

Két kis fejlesztés készült ma azok számára, akik szeretnek kölcsöncsereberélni az itteni ismerőseikkel.
Egy-egy kapcsolóról van szó:
Az egyik a kiszemelt tag várólistáján található (a Szűrés és rendezés gombra kattintva), és azokat a könyveket lehet vele kilistázni, ami nekünk megvan (hogy aztán rátukmáljuk).

A másik a magánkönyvtárában található, és a nálunk várólistás könyveket listázza ki (hogy aztán kölcsönkérjük).

Jó böngészést!

+
>!
Archibald_Tatum MP

A Merítés állandó pályázata nem olvasós

Elkezdődött2016. december 30., 12:57
Jelentkezési idő2020. december 27., 12:47
Véget ér2021. december 27., 12:47

A Merítés pályázata

Rendszeres havi pályázatot hirdetünk a nemcsak olvasni, hanem írni is szerető molyoknak a következő feltételekkel:

1.) Minden hónap 13-a este 10 óráig (CET) várunk
2.) maximum – a címet nem beleszámítva – 2000 karakter (szóközökkel) terjedelmű – a terjedelmet a http://www.lettercount.com/ oldal alapján számítva –;
3.) eddig nem publikált prózai vagy lírai műveket
4.) @Archibald_Tatum molynak privát levélben, „Merítés pályázat” tárgymegjelöléssel a Molyon belül vagy a merites.palyazat@gmail.com címre (csatoltan és a levél „testében” is, mert nem biztos, hogy mindent meg tudok nyitni) elküldve.
5.) Minden moly egy munkával pályázhat havonta.
6.) A március 13-ig futó körben a hívószó: „Biblia”. A Bibliához vagy annak bármely részéhez, feldolgozásához stb. kapcsolódhat a pályamű.

Az értékelés menete: Archibald Tatum moly a beérkezett műveket egyben, a szerző feltüntetése nélkül küldi szét a Merítés zsűrijének. A zsűri névsora nyilvános.
Eredményhirdetés minden hónap 20-án.

Nyeremény: #A pályázat első helyezettjének egy hónapos pro tagság
továbbá#
a pályázat első helyezettjének, húsz beérkezett mű felett első és második helyezettjének kitüntetés jár.
Február hónapban a beérkezett pályaművek magasabb száma miatt ettől egy kissé – kedvezve a résztvevőknek – eltérünk: kettébontottuk a munkákat versekre és prózákra, mindkét kategória első helyezettje megkapja az egy hónapos prót, kitüntetés mindkét kategória első és második helyezettjének jár. (A Molyfaggatós részvételről a díjazottakkal egyeztetek majd.)
A kitüntetés mellé egy opció is: ha a kitüntetett kedve és ideje engedi, részt vehet a következő havi Merítés molyfaggató játékban. Az első helyezett, függetlenül attól, hogy részt kíván-e venni a molyfaggatóban, megjelölhet egy embert, akit szeretne, hogy abban részt vegyen.

A beérkezett művek mindegyikét az eredményhirdetés után a Merítés zónában közzétesszük, így biztosítva a zsűri munkájára és ízlésére vonatkozó molytársadalmi kontrollt.

A pályázaton a Merítés szerkesztői nem indulhatnak. – Ezt a pontot, tekintettel arra, hogy az értékelést leválasztottuk a Merítés szerkesztőségéről, módosítottuk, a szerkesztők is indulhatnak.

A zsűri tagjai:

A Merítés szerkesztői közül:

@akire, @Csabi, @Kuszma és @Lunemorte

A merítésen kívülről:

@dacecc, @giggs85 és @n

Eredményhirdetés (várhatóan) március 20-án, hívószó: Biblia.

62 hozzászólás