Ajánló

>!
gabokiado KU
Megjelenésre várva

A webshopunkon már előrendelhetitek három új thrillerünket, amelyek áprilisban, valószínűleg a Könyvfesztiválra jelennek majd meg. :)

A Hazudsz, hazudsz című kötetben visszatér Helen Grace felügyelő, és egy gyújtogató nyomába ered, aki tüzet – és hatalmat – akar, miközben emberéletek válnak hamuvá. Elég egyetlen rossz lépés, és még több élet kerülhet veszélybe. Ahogy fokozódik a nyomás, és újabb épületek égnek ki, Helen sötét késztetései is önpusztítással fenyegetnek…

http://www.gabo.hu/hu/krimi/2297-m-j-arlidge-hazudsz-ha…

A Tükrök könyvében Peter Katz, a nagymenő irodalmi ügynök egy Tükrök könyve című kézirat alapján akar egy huszonöt éves gyilkosság végére járni, ám hamar rájön, hogy vannak emlékek, amelyeket jobb nem bolygatni…

http://www.gabo.hu/hu/thriller/2299-e-o-chirovici-tukro…

A Hosszú számolásban, JM Gulvin csavaros, új krimisorozatának első kötetében pedig John Quarrie ranger igyekszik felgöngyölíteni egy háborús veterán állítólagos öngyilkosságát, valamint egy kiégett elmegyógyintézet ügyét, és véget vetni a hosszú számolásnak…

http://www.gabo.hu/hu/krimi/2298-jm-gulvin-hosszu-szamo…

Kapcsolódó könyvek: J. M. Gulvin: Hosszú számolás · M. J. Arlidge: Hazudsz, hazudsz · E. O. Chirovici: Tükrök könyve

J. M. Gulvin: Hosszú számolás
M. J. Arlidge: Hazudsz, hazudsz
E. O. Chirovici: Tükrök könyve
7 hozzászólás

Friss megjelenések

Kasie West: Szívességből szerelem
Kieron Gillen: Star Wars: Darth Vader 1. – Vader
Obádovics J. Gyula: Életem
Mark Waid – Brian Augustyn: Az Igazság Ligája: Az első év I-II.
Lindsay C. Gibson: Érzelmileg éretlen szülők felnőtt gyerekei

Összes friss megjelenés »


Hamarosan érkeznek

Virginia Woolf: Saját szoba
Abraham Merritt: Istár hajója
Disney – Jégvarázs – Party láz
Zamir Cohen: Házas-pár-bajok
Samuel Beckett: Ekhó csontjai

Összes várható megjelenés »


Hirdetés

Irodalmi kalendárium · március 29.

Születések

Rejtő Jenő (P. Howard) Kosztolányi Dezső Jo Nesbø Szécsi Noémi Marcel Aymé Eric Idle Mindszenty József Ferencz Mónika Elizabeth Hand Lino Aldani Markó Iván

Halálozások

Kass János Eugène Ionesco Emanuel Swedenborg Henry Bordeaux Lev Gillet Joyce Cary

>

Random értékelés

Becca Fitzpatrick: Csitt, csitt

Egy igazán izgalmas könyv , annyira bele tudtam merülni az eseményekbe még ha néha kicsit vontatott is volt számomra a regény . Kitekert és fordulatos volt , valamit gondoltam hát biztos más történt . Alapvetően szeretem az angyalos könyveket , bár korán sem olvastam túl sokat így igazán izgalmas információ morzsákat szedegetni . Folytatom a sorozatot , elsőre meg fogott és várom a bimbózó románc folytatását . :)
(Folt , nekem a könyvben a legjobb karakter eddig , nem azért mert vadítóan huuu főszereplő szexi srác akiért epekedni kell , voltak olyan helyzetek amiben kifejezetten ellenszenves is volt . Ennek ellenére annyira jól felépített , mindig csak annyit kaptunk belőle amennyi szükséges a regény gördülékenységéhez . Titokzatossága mindent vitt :D)


Címlapsztorik

Márciusi kitüntetések

>!

Márciusban sokáig ültünk a kitüntetéseken, cserébe sok lett belőlük:

Rejtő Jenő 1905. március 29-én született:

Kosztolányi Dezső 1885-ben, szintén március 29-én született. Az ő listáját elég nehéz volt összeállítani, Jókaihoz hasonlóan nála is ki lettek szórva a ritka, elfeledett kötetek, de még így is lehetnek benne következetlenségek. Megköszönjük, ha jelzitek ezeket!

Gabriel García Márquez 1927. március 6-án született:

Douglas Adams 1952. március 11-én született:

Bohumil Hrabal pedig 1914. március 28-án:

Az extra ezúttal a romantikus lelkeknek jár, 200 romantikus címkéjű könyv elolvasása után:

>!
lilla_csanyi

Majdnem minden regény első mondata elég ütős lesz, ha odabiggyesztjük mögé másodiknak, hogy „Aztán megkezdődött a mészárlás.” :D

Az ötlet forrása:
http://ekjohnston.tumblr.com/post/158066597507/bethanya…

130 hozzászólás

Hosszabbítás!

>!

Pontosan 978 db mű érkezett a harmadik moly-antológia pályázatára, ami fantasztikus eredmény, mi mégis szeretnénk szintet lépni, és megcélozni az 1000 művet!

Március 31-ig várjuk a további pályázatokat!
Ha lemaradtál, ha kedvet kaptál, most itt az utolsó lehetőség!
A jelentkezési feltételek nem változtak, itt olvashatjátok.

@Ciccnyog és @virezma

Hirdetés

Merítés 2017 februárjából

>!

Megjelent 2017 második Merítése.

Február. Mindenkinek mást és mást jelent. Van, aki rögtön a farsangra, a télbúcsúztatóra gondol, ha ezt a szót meghallja, míg mások az évről évre várt Oscar-díj átadására asszociálnak. Bár a Merítés mostani számának címlapképével, a bodzával az újabb díjazott magyar film, a Mindenki előtt tiszteleg, illetve @makitra Film, színház, muzsika rovatának épp ez a nívós filmes díj a témája, azért elmondhatjuk, hogy nekünk molyoknak a februárra is ugyanaz a jellemző, mint általában a többi hónapra: könyveket vásárolunk, olvasunk, értékelünk, molyolunk… Ez így rendjén is van, hiszen ezekből – és más korábbi tartalmakból – tudunk újra és újra meríteni és változatos összeállításokat elkészíteni a számotokra.

Ízelítő a rovatok tartalmából

Bulvár rovatunkban @Lunemorte a már megszokott színvonalon gyűjtötte össze a molyok ténykedéseit, segítségével bepillanthatunk a fotóitokba, megszeretgethetjük kisállataitokat, jókat ehetünk, kirándulhatunk, kézimunkázunk. Új, 2017-es megjelenések híján @Csabi a Kortárs magyar irodalom rovatban néhány tavalyi érdekességet ajánl – persze a szokásos tematikus rovatrészeken kívül. @Röfipingvin a Sikerkönyvek rovatában ezúttal is gondoskodik róla, hogy ne maradjunk le a trendi olvasmányokról, legyen szó mágiáról, fantasyról vagy éppen szerelemről. @Tantis-nak (Sportrovat) köszönhetően ebben a hónapban se lustulunk el, ráadásul azt is megtudhatjuk tőle (többek között), hogy milyen új autókkal versenyeznek az idén a Forma 1-es pilóták.

Hogy állunk a kacsacsőrűvel?

>!

Mostantól a kihívásállatos kitüntetéseknél kiírja, hogy hány kihívásra szavazott eddig az adott tag, így egy egyszerű valószínűségszámítással könnyen megtudhatjátok, hányat kell még aludni, mire átvehetitek a kihívásplatypust.

Továbbra is kérünk mindenkit, hogy felelőssége teljes tudatában szavazzon, különben az átvett kisállatok bosszút állnak.