Ajánló

>!
General_Press_Könyvkiadó KU

Nicholas Sparks dedikál

HelyszínLíra Fókusz Könyváruház
Időpont2017. október 19., 17:00 – 2017. október 19., 20:00

Nicholas Sparks, a népszerű amerikai bestsellerszerző október 19-én, csütörtökön 17 órától dedikál a Líra Fókusz Könyváruházában! Szeretettel várunk mindenkit!

Résztvevők (15): Barbus87, shadowhunter1975 P, Batus, loveQhuay P, SzAngelika, macsek513, oldmoviegirl01 P, eklaire P, KittyKaty, KönyvMoly_1989 P, Tóth_Orsolya_3 P, Csakegylány, hypedne , Mrs_Curran_Lennart P, Robbiegirl

Kapcsolódó alkotók: Nicholas Sparks

11 hozzászólás

Friss megjelenések

George R. R. Martin – Daniel Abraham: Trónok harca 1.
George R. R. Martin – Daniel Abraham: Trónok harca 3.
David Sherman – Dan Cragg: Jedi próba
Alan Dean Foster: Alien: Covenant – Eredet
Tom Fletcher: Christmasaurus

Összes friss megjelenés »


Hamarosan érkeznek

Alekszandra Marinyina: Egy halott portréja
Török Gábor: A lakott sziget
Lázár Kovács Ákos: A látvány megértése
Lucia Berlin: Bejárónők kézikönyve
Philip Pullman: La Belle Sauvage

Összes várható megjelenés »


Hirdetés

Irodalmi kalendárium · október 18.

Születések

Szegedi Katalin Heinrich von Kleist Déry Tibor Charles Stross Choderlos de Laclos Kir Bulicsov Henri Bergson Johannes Linnankoski Juan Valera Rick Moody Terry McMillan Ntozake Shange Czeslaw Centkiewicz

Halálozások

Manuel Vázquez Montalbán Tóth Aladár Gencso Sztoev

>

Random értékelés

Marni Bates: Láthatósági mellény lúzereknek

Ez a rész is tetszett.
Viszont nem mondanám, hogy végig röhögtem. Sőt! Szinte ez egész könyvet egy rettenetesen nyomasztó hangulat hatotta át. Jane nagy részt egyedül érezte magát. Úgy érezte a barátainak már nincs rá szüksége. Egyedül Scott volt vele. Na, ő mondjuk ha akarta, ha nem. :D Bírtam a srácot. Kicsit szemét, de pont annyira, hogy szórakoztató szócsaták alakuljanak ki Jannel. Láttam a lelki szemeim előtt azt az önelégült vigyorát. :D
Nagyon „szenvedtem” a könyv olvasása közben. Sajnos nagyon jól tudtam mit érez Jane. Így nem sokszor mosolyogtam, vagy nevettem.
Remélem a kambodzsai kényszer száműzetés már vidámabb lesz. Egy cseppet elkomorodtam. Szerencsére a vége visszahozta az életkedvem. Nem bántam volna egy kicsit, mondjuk 1 fejezettel, több vidám levezetést.
Na, majd a következő. :) Remélem.


Címlapsztorik

>!
Ciccnyog ISP

Merítés-díj 2017, líra – közönségdíj

A Merítés-díj lírai zsűrije idén is kiválasztotta a legjobbnak talált versesköteteket a 2016-os termésből. A tavalyi bűvös hetes helyett az idei díjakért már teljes számban, 10-en versenyeznek!
https://moly.hu/karcok/928821

Október 22-ig szavazhattok arról, hogy melyik kötet kapja a közönségdíjat.
A lista: https://moly.hu/listak/2016-magyar-verstermese

Azok a szavazatok nem számítanak érvényesnek, amelyek:
a) olyan regisztrációról érkeztek, melyek a szavazás kiírása után születtek.
b) nem köthető hozzájuk molyos aktivitás.

A Merítés-díj zsűrije fenntartja a jogot, hogy a szavazás kiírójaként a szavazás tisztaságát megsértő eredményt felülbírálja.

Ármos Lóránd: A kilternani ősz
6
Balla Zsófia: Más ünnepek
Balogh Ádám: Nyers
8
Gáti István: Lehetne rend
9
Jónás Tamás: Törzs
kabai lóránt: semmi szín
Láng Orsolya: Bordaköz
Papp-Für János: Árnyékapa
Tóth Krisztina: Világadapter
Varró Dániel: Mi lett hova?

Kapcsolódó könyvek: Gáti István: Lehetne rend · kabai lóránt: semmi szín · Tóth Krisztina: Világadapter · Balogh Ádám: Nyers · Jónás Tamás: Törzs · Varró Dániel: Mi lett hova? · Láng Orsolya: Bordaköz · Balla Zsófia: Más ünnepek · Ármos Lóránd: A kilternani ősz · Papp-Für János: Árnyékapa

Gáti István: Lehetne rend
kabai lóránt: semmi szín
Tóth Krisztina: Világadapter
Balogh Ádám: Nyers
Jónás Tamás: Törzs
Varró Dániel: Mi lett hova?
Láng Orsolya: Bordaköz
Balla Zsófia: Más ünnepek
Ármos Lóránd: A kilternani ősz
Papp-Für János: Árnyékapa
64 hozzászólás
>!
Ciccnyog ISP
Moly-antológia

Elég gyakran támadnak új ötleteim. Sokszor váratlanul. Aztán ez úgy alakul általában, hogy 10-ből 7-nél azzal szembesülök, hogy ezt valaki már rég megcsinálta, 2 éppen készülőben, az utolsó pedig idő, pénz vagy egyéb híján elbukik.
Amikor 2013 novemberében megkérdeztem Karsza Andit, hogy mi lenne, ha csinálnánk egy antológiát a tagok írásaiból, hát annyi tehetséges ember van, segítsünk nekik megjelenni felkiáltással, ő azonnal rávágta, hogy jó ötlet, csináljuk. Fogalmunk sem volt, mire vállalkozunk. De vitt előre bennünket a lelkesedés, a jó cél, időt és energiát nem sajnálva tettünk azért, amiben hittünk. És amikor 2014 márciusában végül a kezünkben tartottuk a Tetovált mementót, az egy igazán különleges pillanat volt. Mondhatnám azt is, hogy egy fontos állomás, nemcsak a mi életünkben, de – ha szabad ilyet mondanom – a moly.hu és a tagok életében is. Kicsit több, mint egy évre rá, 2015 júniusában elkészült a második kötet, a Magánvégtelen, ami újabb bizonyítéka volt annak – és próbálok most elfogulatlan lenni –, hogy a molyok nemcsak jól olvasnak, de jól is írnak.
Két év csend után pedig itt vagyunk, és örülhetünk a harmadik kötetnek, a Csillaglesnek. Hiába, a magyar igazság hármasa örök érvényű, és azt kell mondjam, hogy büszke vagyok erre a kötetre. Erre a kötetre is. Hogy ismét megcsináltuk. Hogy ismét lehetőséget, szabad kezet, rengeteg segítséget kaptunk a molytól, molyoktól, Bencééktől.
Dénes Gabriella varázsolta helyessé a szövegeket tudásával és tanácsaival, Leoni és Lahara csodás illusztrációkat készítettek, worsi lebonyolította a könyvjelzőtervező pályázatot, robinson fülszöveget adott nekünk, Babiczky Tibor előszót írt, nem is akármilyet!, Bence pedig nemcsak, hogy tördelt és borítót tervezett, hanem immával együtt bizalmat szavazott nekünk, amiért nem lehetünk elég hálásak. És természetesen köszönet jár a bekerült szerzőknek és az összes pályázónak, valamint az olvasóknak, nektek, kedves molyok!
Igen, büszke vagyok, hogy létrehoztunk valami újat legjobb tudásunk szerint, mellyel gazdagítjuk és színesítjük ezt a világot. Tegyünk így mindannyian. Mert csak így érdemes.
Szívből remélem, hogy ti is büszkék lesztek erre a kötetre!
Ha pedig hullócsillagot láttok, ne felejtsetek el kívánni! :)

13 hozzászólás

Egyszerű fizetés átutalással vagy bankkártyával

>!

Bár eddig is lehetett bankkártyával fizetni a Molybazárban a PayPal-en keresztül, de bizonyos – rejtélyes – körülmények között a PayPal nem mindig kínálta fel ezt a lehetőséget. Szerencsére van egy remek kerülőutunk erre a problémára, illetve elérkezett az idő, hogy teljes jogú fizetési megoldássá lépjen elő: mivel cégünk a Számlázz.hu rendszerét használja, illetve a banki szolgáltatásokat a MagNet Bank nyújtja, ezért a fizetés mostantól gyorsabb és egyszerűbb lesz.

1. A molybazáros megrendelés elküldése után a Számlázz.hu rendszere egy levelet küld, amelyben a nagy gombra kell kattintani:

2. A megjelenő ablakban láthatók a díjbekérő adatai, az átutaláshoz szükséges információk, illetve innen érhető el a Simplepay bankkártyás fizetési lehetőség is.

3. Ha a bankkártyás fizetési megoldást választod, akkor a szokásos felület jön be.

Hogyan lesz mindez gyorsabb? A Számlázz.hu mind a MagNet Bank-tól, mind a Simplepay-től megkapja a befizetési információkat, így a számlakiállítás teljesen automatikusan történik, illetve a Moly felé is visszajeleznek, így a mi rendszerünk is automatikusan képes a pro tagság jóváírására, amint a kártyás fizetés megtörténik vagy az átutalás beérkezik.

Megjegyzések:

  • A Molyt a Szupernap nevű cég üzemelteti, ne lepődj meg a névtől, mindenhol ezzel fogsz találkozni.
  • Továbbra is lehet PayPal-en keresztül fizetni.
  • Eltart egy kis ideig, amíg véglegesítjük a rendszert, ezért lehetnek dupla emailek, vagy akár egymásnak ellentmondó leírások, a lényeg: ha mindent úgy csinálsz, mint eddig, működni fog, és ha mindent úgy csinálsz, ahogy itt van leírva, működni fog.

Ezúton is köszönjük a Számlázz.hu-nak, a MagNet Banknak és a Simplepay-nek, hogy ezt lehetővé tették, örömmel ajánljuk őket.

Hirdetés

Egy rég várt fejlesztés: vámpíros, de nem romantikus

>!

Mától a Moly címkés keresője kivonásos alapon is működik!

Például ha szeretnél valami jó fantasy-t olvasni, de nem a Harry Potterre vágysz, elég, ha megadod a + címke mezőbe, hogy fantasy, a − címke mezőbe pedig hogy ifjúsági (a negatív mező csak a pozitív kitöltése után bukkan elő):

A valóban jó találatok eléréséhez fontos, hogy helyesen legyenek címkézve a könyvek. Kérünk mindenkit, hogy mielőtt címkét rak egy könyvre, alaposan gondolja át, hogy valóban jellemzője-e a könyvnek az a címke.

Az ötletet a Metán küldtétek be és szavaztátok föl, köszönjük!

Merítés 2017 szeptemberéből

>!

Megjelent 2017 kilencedik Merítése.

Ilyenkor ősszel, amikor elkezdenek rövidülni a nappalok, egyre kevesebb lehetőségünk van a szabadtéri elfoglaltságokra, ezért egyre gyakrabban és szívesebben vesszük a könyvtárak felé az irányt. Bizonyára így van ezzel új szerkesztőségi tagunk, @csgabi is, akitől az e havi címlapképünket kaptuk. Néhány évvel ezelőtt Los Angelesben, a Central Library kerítésének egy darabját fotózta le – pedig akkor még nem is sejtette, hogy ilyen nemes célra fogja tudni felhasználni!

Ahogyan azt már megszokhattuk, @Timár_Krisztina A hónap külföldi írója rovatában nem minden esetben szokott nagyon ismert és népszerű szerzőket bemutatni. Ezúttal is egy ilyen alanyt választott, ám ha elolvassátok a rovatát, biztosak lehettek benne, hogy a várólistátok újfent gyarapodni fog. A kaleIDÉZkóp rovatban immáron harmadik hónapja követhetjük nyomon @Arianrhod szibériai utazását. Tartsatok vele ebben a hónapban is! @Csabi a Kortárs magyar irodalomban – többek között – arról is rendszeresen gondoskodik, hogy a molyok folyamatosan értesüljenek a frissen megjelent szépprózai kötetekről. Ezúttal a kedvenc szerzőink legelső szárnypróbálgatásaiból készített összeállítást. @Lunemorte ezúttal is gondolt a líra-barátokra és a legfrissebb tartalmakból válogatta össze VersRovatát. Abban bizonyára egyetértünk, hogy @Emmi_Lotta (VilágOlvasó) rovatgazdával mindig érdemes útnak indulnunk: ezúttal a lengyel irodalmat választotta témájául. Nemcsak a diákok, hanem @Etike számára is véget ért a vakáció, és egy kissé szókimondó Kötelező-felfedezővel tért vissza hozzánk, ami az egyik nagyon megosztó iskolai olvasmányunkról szól.