Ajánló

>!
Typotex_Kiadó KU

Megjelent az idei év egyik legfontosabb magyar fordításban megjelenő kortárs szépirodalmi műve, Jón Kalman Stefánsson A halaknak nincs lábuk című regénye.
Izland legnagyszerűbb írójának költői, mondern családi sagája az egész huszadik századon átível. A regény egyetlen nap története, de ebben a hosszú, fárasztó napban több mint száz év emléke gomolyog. A szerző filozofikus, vitriolos humorú mélabúval átszőtt, önéletrajzi elemeket sem nélkülöző művének mondatai rabul ejtenek, elemi erejűek, mint egy folyó sodrása vagy a hömpölygő felhők a Keflavík fölé boruló, végtelen égbolton.
Az idei Könyvfesztiválon a szerző társaságában tartunk izgalmasnak ígérkező könyvbemutatót. Részletek hamarosan.

Kapcsolódó könyvek: Jón Kalman Stefánsson: A halaknak nincs lábuk

Jón Kalman Stefánsson: A halaknak nincs lábuk

Hirdetés

Friss megjelenések

Paul Tobin: The Witcher 2. – Rókagyermek
Guillermo del Toro – Daniel Kraus: A víz érintése
Méhes György: Szép szerelmek krónikája
George R. R. Martin (szerk.): Égi ászok
Karina Halle: Veszélyes trükkök

Összes friss megjelenés »


Hamarosan érkeznek

David Guymer: A hosszú háború visszhangjai
Guillaume Musso: És azután
Tom Clancy – Mark Greaney: Köztünk az áruló
Kate Furnivall: Az orosz szerető
Lee Child: Hiba nélkül

Összes várható megjelenés »


Irodalmi kalendárium · február 21.

Születések

Chuck Palahniuk Ljudmila Ulickaja Jonathan Safran Foer Zdeněk Miler Håkan Nesser Raymond Queneau David Foster Wallace W. H. Auden Kosztolányi Dezsőné Harmos Ilona Kállai Szilárd Ha Jin Kássa László Waldemar Bonsels Wilhelm Speyer

Halálozások

Márai Sándor Fodor Ákos Mihail Solohov Benedictus de Spinoza Alfred Andersch Robert Bolt Zsigray Julianna Adolphe Tanquerey Hamary Dániel Gulácsy Lajos Kiss József László Bárány István

>

Random értékelés

Abbi Glines: Ha esélyt adnál

Számítottam rá, hogy ez a könyv jobb lesz, mint az első.
Már az első könyvben is nagyon megkedveltem Sawyer-t és nagyon sajnáltam őt a végén, de itt még jobban a szívembe zártam.
Sawyer karaktere olyan, hogy ha nem akarod is megkedveled. Kedves, helyes és figyelmes. Igaz neki is vannak botlásai, de mindig próbálja jóvá tenni azokat.
Lana karakterét is nagyon megkedveltem. Ők ketten a főszereplők ebben a kötetben és ők, azok, akik miatt nagyon megszerettem a könyvet.
Romantikus, humoros és talán nekem nem is kell több, hogy fel kerüljön a kedvenc könyvek listájára.
Aki az előző történetben nem kedvelte Ash-t és Beau-t talán itt megkedveli. Ők is szerepet kapnak, ahogy a többi barát is fel-fel tűnik néha, rövidebb időkre.
Olvassátok el, szerintem nem bánjátok meg! ;)


Címlapsztorik

Merítés 2018 januárjából

>!

Megjelent 2018 első Merítése.

Végre elérkezett a pillanat, Kedves Molyok, amikor 2018 első Merítését olvashatjátok! Remélem, már mindannyian nagyon vártátok. Elsőként a közvélemény-kutatásra hívom fel figyelmeteket: kitöltésével nagyban segíthetitek munkánkat. A megválaszolandó kérdések az alábbi linken és a Kérdőív a Merítésről rovatban találhatóak:

https://goo.gl/forms/O53aqm6Qk9Wnsit63

Ebben a hónapban folytatjuk a Bemutatkoznak a Merítés szerkesztői „sorozatunkat”, hiszen csapatunknak vannak olyan új tagjai, akiknek rövid bemutatkozásával még adósak voltunk.

A címlapszövegben eszközöltünk egy apró változást: a rovatok témájának könnyebb beazonosíthatósága érdekében mindegyikhez odaírtunk egy-egy rövid, tömör összefoglalót, így talán könnyebben eligazodhattok közöttük és egyszerűbben tudjátok kiválasztani, mi az, ami számotokra érdekes lehet.

Ahogyan azt már megszokhattuk, @Lunemorte Bulvár – a Molyok szerint a Világ című rovatában azok közül a tartalmak közül válogatott, melyeket a legutóbbi hónapban megosztottatok velünk: eszünk, iszunk, kutyusokat, macsekokat és törpenyuszit simogatunk, együtt túrázunk veletek és egyéb érdekes moly-tevékenységeket végzünk. @makitra a Film, színház, muzsika rovatban megmutatja nekünk, mi érdekelte a molyokat az utóbbi hónapokban. A mesék szerelmesei most sem maradnak olvasmány nélkül, hiszen @meseanyu a MolyMazsolázóban gondoskodik róluk – korhatár nélkül. Az év első Sci-fi merítése @csartak számára nagyon örömteli feladat lehetett, hiszen rengeteg tartalomból válogathatott, a műfaj rajongói nagyon termékenynek bizonyultak az utóbbi két hónapban. Ha @Földi_Olinda rovatába, a VilágKlasszikba bekukkantotok, a világért se higgyétek, hogy rossz helyen jártok. Nem, ez nem a töri rovat, bár tény, hogy a szokásosnál korábbi időszakba, egészen az ókorig röpít el bennünket.

>!
pepege MP
Merítés

Kedves Molyok!

Már csak néhány nap van hátra januárból, ami azt jelenti, hogy rövidesen olvashatjátok 2018 első Merítését. Benne – külön rovatban – egy kis közvélemény-kutatásra hívunk Benneteket! Hiszen tudjátok: a szerkesztőség elsődleges célja, hogy olvassatok és szeressetek bennünket! Ehhez viszont az kell, hogy tudjuk, mivel vagytok megelégedve és mi az, amin szívesen változtatnátok.

Kérjük, segítsétek a munkánkat a kérdőív kitöltésével (akár olvastok minket, akár nem)!

Részletek és a kérdőív tehát hamarosan a Merítésben!

3 hozzászólás

Januári kitüntetések

>!

Januárban a következő szerzők rajongói örülhetnek új kitüntetéseknek:

Gerald Durrell 1925. január 7-én született:

Mikszáth Kálmán 1847. január 16-án született:

Christopher Moore január 1-én ünnepelte 61. születésnapját:

Valamint mától elérhetőek az idei „X könyv 2018-ban” kitüntetések is, 50 elolvasott könyvtől fölfelé :) Jó olvasást!

Elhunyt Ursula K. Le Guin, a Szigetvilág ciklus írója

>! · Beküldte: imma A+P

Hétfőn, portlandi otthonában 88 éves korában elhunyt Ursula K. Le Guin amerikai író. Az angolszász nyelvterületen nagyon népszerű szerző a New York Times megemlékezése szerint „irodalmi mélységet és érzelgéstől mentes feminizmust” adott a sci-fi és a fantasy műfajának. Legismertebb műve A sötétség balkeze, illetve a Szigetvilág ciklus.

Kapcsolódó könyvek: Ursula K. Le Guin: A Szigetvilág varázslója

Ursula K. Le Guin: A Szigetvilág varázslója
6 hozzászólás
>!
blueisthenewpink SMP

Könyvajándékozás nemzetközi napja 2018 virtuális

Időpont2018. február 14., 00:00 – 2018. február 14., 23:59

Február 14. a Könyvajándékozás nemzetközi napja!

Ezen a napon az a cél, hogy a lehető legtöbb gyerek kezébe könyvet adjunk.

Részvételhez 2018. február 14-én:
– ajándékozz könyvet egy barátnak/barát gyerekének vagy családtagnak,
– hagyj könyvet egy váróban, ahol gyerekek olvashatják
vagy
– adj jó állapotban lévő használt könyvet könyvtárnak, kórháznak, intézetnek vagy olyan szervezetnek, amely hátrányos helyzetű gyerekeknek könyvet oszt.

Itt: írd le a sztoridat, ha lehet, fényképpel. (Tavaly úgy csináltuk, hogy a könyv takarta a gyereket, vagy csak könyvet fotóztunk.) Erre létrehoztam egy zónát: https://moly.hu/zonak/book-giving-day

Közösségi médiában használd a #bookgivingday hashtaget, ha posztolsz erről, így a szervezőkhöz is eljut.

Bővebben, angolul, letölthető poszterrel, könyvjelzővel:
https://bookgivingday.com/
És természetesen Facebookon is megnézhetitek az eddigieket: https://www.facebook.com/BookGivingDay/

Az idei poszter Elys Dolan munkája.

Résztvevők (103): blueisthenewpink SMP, stippistop SMP, gab001 P, k_annamaria P, Filippino P, bogcica , Kuszma P, lzoltán P, Boglárka_Madar P, Sicc, Ez_elment_vadászni, graphoman ISMP, Hintafa P, meseanyu MP, imma A+P, Molymacska P, Norci P, Littlewood IP, BallaNóci P, SeZsu25, Fogalmazásgátló I, Bo_Ri P, Leah, dianna76 P, Felixa P, Csillux P, syil P, bekadizajn P, Diana_L IP, Any P, akire MP, Gate P, danaida P, Zsófia_Kele, theodora , Simiréka I, BPannus, Anya_olvas_blog U, BacchanteBlues, Risa, feralheart, ReadingHusky, Honey_Fly P, eper29, rekavojnics, Pannar, Csiper, vajdazs, Farkas_Bea, s_niki, o_rita P, Ibolya_Márkus, szmelus , Kormica P, Coraxxgirl, Annamarie P, janee P, nero, endd, Adél_Horváth_4, purplecloudlady, Bicskei_Könyvtár U, Nagy_Emese95, levendulalány, Ayn, Gulo_gulo P, Dorina_Nagy_9, zsubiabá, petrozy, Szantii, Baba082 P, kicsiparadicsom, Zsoffedli P, nettikeee P, csannsz, rebella_, Odi95, believe P, HoviZsuzska, CsakSimánDorka P, Bogi813, wildboszi, Kovács_Cintia_2 P, Nebula, kozmaveronika, Nagy_Krisszta, Judyt IP, Ingryd, Tinte IP, Wöri1047 P, turanett P, Tési, Eszter_28 , SzalayTina, dreamworld2002, Alíz_Simon, Gabcsi77, Jeffi SP, Katica12, AniTiger MP, Oláh_Zita P, Gabriella_Balkó , Erzsébeth P

72 hozzászólás