Ajánló

>!
Reakció KU

„A feszültség végigkíséri az ötszáz oldalt, átmeneti pihenőket pedig csak a könyv nagyjából negyedét kitevó történelmi és politikai leírások adnak, melyeken keresztül megismerhetjük a tüzeket, melyek a népeket, no meg persze a szereplőket is keményre edzették az évtizedek alatt.” (Sayfo Omar kritikája a Magyar Demokrata hetilap nyomtatott számában.)

Itt beleolvashatsz a könyv első fejezeteibe, illetve megrendelheted 20% kedvezménnyel:
https://maglyatuz.hu/termek/maglyatuz/

Kapcsolódó könyvek: David Autere: Máglyatűz

David Autere: Máglyatűz

Kapcsolódó alkotók: David Autere


Hirdetés

Friss megjelenések

Kerry Drewery: 7. nap
L. J. Wesley: Brooke: A testem a börtönöm
Anne Bishop: Holló a hollónak
A. G. Riddle: Az Atlantisz-kór
Martha Wells: Kritikus rendszerhiba

Összes friss megjelenés »


Hamarosan érkeznek

Maggie O'Farrell: Utasítások hőhullám idejére
Baráth Viktória: Egy év Rómában
Sidó Angéla: Szétgurult gyöngyök
William G. Winkler: Friss hús
Gabriel Wolf: A pap

Összes várható megjelenés »


Irodalmi kalendárium · április 19.

Születések

Sven Hassel Ember Mária Venyjamin Kaverin Georgij Markov Richard Hughes Kiss Gábor 田村隆平 (Tamura Ryuuhei) Kúnos László Rivka Galchen Cserháti József

Halálozások

Daphne du Maurier George Gordon Noël Byron J. G. Ballard Charles Darwin Octavio Paz Pintér József Jerzy Andrzejewski Jim Corbett Pierre Versins Schwajda György Reginald Rose

>

Random értékelés

Kemese Fanni: A napszemű Pippa Kenn

Pippa: megszerettelek. Ruben: imádlak! Gage: örvendek. Több nézőpontos írásmód: nagyon tetszik. A történet: minden soráért odavoltam. A könyv: kedvenc lett. Fanni: ugye írod már a következő részt, ugye? Ugye? @MFKata: köszönöm :D


Címlapsztorik

>!
Algernon +SP

A Google a hétvégén elindította új keresési oldalát, a Talk to Books (https://books.google.com/talktobooks/) nevet viselő felületét, ahol bármilyen kérdésünkre egy pillanat alatt kihozza a egy választ a Google Books-on fent lévő könyvek virtuális átböngészésével.

Az oldal keresési adatbázisában egyelőre nagyságrendileg 100 ezer könyv szerepel (maga a Google Books kb. 25 millió könyvet tartalmaz jelenleg), ezek alapján hozza ki a választ a kérdésünkre. A Talk to Books kifejezetten a könyvekben őrzött tudásra megy rá, ám egyelőre csak angolul tud. A keresés más logika szerint működik, mint a sima Google-ben: a mesterséges intelligencia gépi tanulással értelmezi a kérdést, és a bő 100 ezernyi könyv teljes szövegében próbál rá értelmes, releváns válaszokat kihozni. Azt, hogy helyes-e a válasz, hogy az adott könyv referenciamű, netán fikciós szöveg vagy tévedések tárháza, nem vizsgálja. A helyes válasz így nem garantált.

A Talk to Books-t a Google híres futurológusa, a szövegfelismeréssel, mesterséges intelligenciával foglalkozó Raymond Kurzweil mutatta be. Az adatmennyiség még erősen korlátozott, de az irány nagyon ígéretes: most először lehet természetes nyelven megfogalmazott kérdéseket a könyvekben felhalmozott tudásmennyiségre ráereszteni – ahhoz hasonlóan, ahogy például a Wolfram Alpha matematikau kérdésekre kalibrált okoskeresője is működik, csak ott meghatározott online felületeken keresi a releváns információt.

Forrás: https://gadgets.ndtv.com/internet/news/google-ai-tech-w…

4 hozzászólás

Lezárt karc

>!

Mostantól lehet zárt karcot írni, amihez nem lehet hozzászólni. Ez a funkció a karc írásakor a „Ne lehessen hozzászólni” bepipálásával aktiválható:

A beállítás később visszavonható, viszont utána újraaktiválni, vagy egy eleve nyitott karcot lezárni nem lehet, mert nem akarjuk, hogy ha valaki épp egy hosszú hozzászólást fogalmaz, az semmivé váljon az elküldése után.

Ha valaki a saját karca alatti hozzászólásokat szeretné moderálni, arra a következő funkciókat javasoljuk:
- Törölhet a hozzászólások közül.
- Tilthat tagokat, így azok nem tudnak hozzászólni a tartalmaihoz.
- Jelezheti felénk azokat a hozzászólásokat (fogaskerék a hozzászólásnál → Problémás tartalom), amik szerinte problémásak, de valamiért nem szeretné ő törölni őket. Ez a lehetőség a beszélgetés többi résztvevője számára is elérhető.
- Törölheti magát a karcot is.

A karcok lezárt státuszáról a többi felhasználó is kap visszajelzést:

Merítés 2018 márciusából

>!

Megjelent 2018 harmadik Merítése.

Az idén nagy kínkeservvel érkezett meg a tavasz, @csgabi talán éppen ezért választotta ezt a témát a Klasszikus magyar irodalom rovatában. A tavaszi témában írt magyar klasszikusokhoz kapcsolódik e havi címlapképünk is.

Március 20-án lezárult a Merítés közvélemény-kutatása. A beérkezett válaszok kiértékelése a Kivesézzük a Merítést! rovatban olvasható. @robinson a Bűnügyi rovatban három híres szerzőtől válogat – a krimi szerelmeseinek örömére. Ha azt mondom: Szász Hargita, még aki nem ismeri is sejti, hogy személye melyik rovathoz kapcsolható. Aki a HatárŐrségre tippelt, az megérdemel egy vállveregetést. Sikerült a tipp vagy sem, nézzétek meg, ebben a hónapban mit kínál nekünk @Bleeding_Bride!
A Kortárs VilágSzép rövid szünet után @TiaRengia (szerkesztői) kezébe került: szülinaposok, irodalmi díjak, friss megjelenések és más egyéb érdekes olvasnivalót találhattok a megújult rovatban. A Hölgyválasz – @Véda szerkesztésében – ezúttal is egy karizmatikus asszonyról, Karinthyné Böhm Arankáról szól.

Ajánljuk figyelmetekbe továbbá az Impresszum rovatot is, melyben több fontos linket találhattok meg: például a szerkesztőségi tagok korábbi bemutatkozásait, a szerkesztők könyvajánló listáját, kihívásokat a Merítéshez kapcsolódóan:
https://moly.hu/merites-rovatok/impresszum