Változás az eladó könyvekről küldött üzenetekben

>!

Mintegy két hete a Molyt számos váratlan és érthetetlen összeomlás sújtotta, amelyet nem feltétlenül magyarázott az oldal megugró látogatószáma. Jó pár nap nyomozómunka során derült ki, hogy a probléma egyik forrása az eladó könyvekről küldött üzenetek rendszere. Volt olyan nap, amely során mintegy 50.000 emailt próbált meg kiküldeni a rendszer emiatt. (Önmagában ez nem lenne olyan nagy gond, de volt pár tervezési hiba is a rendszerben, amely összeadódva már komoly gondot okozott, és amelyeknek leginkább egy fejlesztői konferencia fekete humor szekciójában lenne a helye.)

Emiatt kellett rájönnünk, hogy ez a funkció ebben a formában nem a legjobb. Vegyük például az Éhezők viadalát: több mint 700 tag kívánságlistáján szerepel, ugyanakkor több mint 20 eladó példány van belőle a Molyon, ebben az esetben nincs sok értelme mindenkit értesíteni egy új eladó példányról. Míg Robert Frost verseinek mintegy 20 várója valószínűleg minden új eladó példányra ráveti magát (személyes élmény).

A fentiek miatt rendszer a következőképpen lett átalakítva:

  • Minden kívánságlistázó kap értesítést, ha egy példány eladósorba kerül, és nincs másik eladó példány abból a könyvből.
  • A kívánságlistaelem fogaskereke alatt egy külön kapcsolóval lehet bekapcsolni, ha valaki minden eladó példányról szeretne értesítést.
  • Továbbra is ki lehet kapcsolni egy-egy könyvnél az összes értesítést, tehát ha eddig nem volt belőle eladó példány, és most lett egy, akkor sem fog jönni róla üzenet (a rendszer a korábbi beállításokat megőrizte).
  • Az eladó könyvekről küldött üzenetek teljes egészében kikapcsolhatók a profil beállításainál az Üzenetek fül alatt az „Eladó könyvekről küldött üzenetek” kapcsolóval.