Milyen nemzetiségű szerzőtől szeretnél olvasni?

>!

A címkés rendszer nagy hiányossága volt eddig, hogy a nemzetiségi címkéket az író nemzetiségéhez tartottuk fenn. Vagyis nem lehetett logikusan használni például a spanyol+nyelvtörténet kombinációt egy német szerző spanyol nyelvtörténettel foglalkozó művére.

Ezt szeretnénk pótolni a legújabb fejlesztéssel. Mostantól a szerző nemzetiségét megkapják a könyveik, a következő formában:

  • ha szerepel a könyvön a spanyol címke, és az alkotói adatlapra fölkerül, hogy ő spanyol, akkor a könyveken a címke lecserélődik a spanyol szerző címkére.
  • az antológiák is megkapják a szerzőik címkéit.
  • ha a könyvnek a szerkesztője van feltüntetve, a könyv nem kapja meg az x szerző címkét.
  • ezek a címkék automatikusak, magához a könyvhöz külön csak az adminisztrátorok tudják őket hozzáadni (de erre csak akkor van szükség, ha a könyvnek nincs feltüntetve egy szerzője sem, de mégis lehet tudni a szerzők nemzetiségét. Ilyen esetben küldjetek hibajelzést az adatlapjáról, és beállítjuk.).
  • a címkés keresőben ugyanúgy fognak működni, mint a többi címke.

Kérünk benneteket, hogy a szerzők hiányzó nemzetiségét adjátok meg! Ezt úgy tudjátok megtenni, hogy az alkotói adatlapon a fogaskeréknél a „Nemzetiség” javítása résznél bekülditek a megfelelőt. Ha hibásat találtok, ugyanitt tudjátok javítani. Vannak két nemzetiségű szerzők, náluk vesszővel elválasztva adjátok meg a nemzetiséget.

Arra is kérünk benneteket, hogy például amelyik könyvön szerepel a „magyar szerző” címke, de a témája alapján nem kell rá a „magyar” címke, arra ne tegyétek rá.

A nemzetiséges címkéket pedig innentől használhatjuk úgy, ahogy logikus: a spanyol történelemmel foglalkozó könyvekre mehet a spanyol+történelem kombináció, függetlenül a szerző nemzetiségétől.

A Magyarirodalom-rajongó kitüntetésről: eddig is azért lehetett megkapni, ha valaki a megfelelő mennyiségű magyar szerző művét olvasta el. Mostantól azt fogja nézni, hogy hány olyan könyvet olvastál, amin szerepel a magyar szerző címke. Nézz körül az olvasmánylistádon, és küldd be a szerzők hiányzó nemzetiségét! (Keresd például a „magyar” címkét, és nézd meg, hogy a szerzőnél be van-e már írva a nemzetiség!)