Merítés 2016 decemberéből

>!

Megjelent 2016 utolsó Merítése.

Egy újabb „varázsos” évet tudhatunk a hátunk mögött, amikor is sokan megállunk (akár az Abszol-úton) egy pillanatra és igyekszünk az elmúlt 12 hónapról egy afféle számadást készíteni magunknak. Itt a Molyon ezt többnyire hosszabb-rövidebb karcokban tesszük meg (mit csináltunk először 2016-ban, milyen könyveket olvastunk 2016-ban stb.), gyártunk különféle toplistákat, ami – félreértés ne essék – klassz dolog, hiszen évek, évtizedek múlva milyen jó lesz elővenni, és látni, hogy „Jééé, tényleg, 2016-ban ez és ez a könyv volt a legnagyobb kedvencem!”

A decemberi számunkban a Merítés szerkesztői is elkészítik számadásaikat, összeállításaikat, s ti pedig, Kedves Molyok helyezzétek magatokat kényelembe, készítsetek be egy jókora bögre kakaót, teát vagy bármilyen íncsiklandó forró italt (ebben a hidegben jól fog esni) és mélyedjetek el sokszínű rovatainkban.

E havi számunkban @akire (Fényőrség) társaságában folytathatjuk kalandozásainkat az írók, a dzsessz (és az olvasás) világában. A Klasszikus magyar irodalom rovatban @Bla a Nyugat árnyékában maradó írók közül emelt ki néhányat. @alaurent (Bűnügyi) a 2016-ban megjelent (vagy újra kiadott) krimikből szemezgetett, @Dénes_Gabriella pedig a HatárŐrségben a magyar emigránsokra irányítja figyelmünket.