Irányelvek új köntösben

>!

Az elmúlt napokban sok időt töltöttünk moderálással, így kényszerűen sokat is gondolkodtunk rajta, hogyan lehetne a moderációval töltött rengeteg időt csökkenteni, hogy azzal foglalkozhassunk helyette, ami valóban előre visz: az oldal fejlesztésével és karbantartásával.

Jeleztétek felénk, hogy az Irányelvek nehezen átláthatóak, ezért átvettük a Snitt és a Gremlin jól működő struktúráját, és pontokba szedtük a legfontosabb szabályokat a békés együttéléshez. Kérünk titeket, hogy ha észrevételetek, kérdésetek van ezzel kapcsolatban, írjatok üzenetet a Molynak, és időről-időre olvassátok újra, mert saját tapasztalatunk és a ti észrevételeitek alapján folyamatosan fogunk rajta csiszolni.

Kiderült az is, hogy a 10 hibapontos rendszer nem alkalmas az alkalmi trollkodásra kapható tagok megfékezésére, ezért mostantól 3 hibapont esetén töröljük a problémás tagokat, a kivételekről az Irányelvekben írtunk. Az új rendszerre való tekintettel mindenki tiszta lappal indul.

Mivel az Irányelvek a normális emberi kapcsolatok szabályaira épülnek, ezért becslésünk szerint a tagok 99,95%-ának soha nem lesz problémája vele. Ennek ellenére mindenkinek ajánljuk, hogy olvassa el egyszer.