Gyorsmenü

>!

A fejlécbe bekerült egy piros-kék-zöld csíkos ikon, amely a Gyorsmenüt nyitja meg. (A menü elérhető a CTRL+J billentyűvel is bárhonnan.)

Mit is tud a Gyorsmenü?

  • Lehet jelölni, hogy olvastál-e aznap eleget (ha a működési beállításoknál kikapcsoltad a „Mutassa a napi olvasásjelöléseket” opciót, akkor nem jelenik meg).
  • Mutatja az aktuális olvasmányokat.
  • Mutatja azokat a zónákat, amelyekbe az elmúlt két évben posztoltál, itt egy kattintással lehet új karcot írni, illetve a rendszer jelzi, hogy az adott zónában hány Friss van, amit szintén egy kattintással meg lehet nyitni.
  • Mutatja azokat a polcokat, amelyekhez az elmúlt két évben hozzáadtál valamit. Közös magánkönyvtárad van, és a másik polcán vezetitek, hogy kinek mit adtok kölcsön? Ha te is raktál fel rá könyvet, akkor onnantól kezdve nem kell keresgélni többet azt a polcot, innen egy kattintással elérhető lesz.
  • Mutatja a listákat, amelyekre raktál fel könyvet, ugyanúgy mint a polcoknál.

Található fent egy szűrés mező, abba gépelve a rendszer valós időben szűri a találatokat, így listák végigböngészésénél gyorsabban megtalálható a keresett bejegyzés. (Ha már amúgy is gépelsz, a TAB gomb utána az első találatra fog ugrani és így tovább…)

Ha nem akarod használni a Gyorsmenüt, akkor a profil beállításainál a Működés fül alatt a „Mutassa a Gyorsmenüt” kapcsolóval kikapcsolható.