Damage …… játék

>!

A DAMAGE REPORT Bari Máriusz, a Nyócker egyik forgatókönyvírójának szubjektív, intellektuális humorral megírt összegzése az elmúlt bő évtizedről, a könyv ismertetője szerint a kétezres évek kordokumentuma, van benne szó kapcsolatokról, technológiáról, filmről, zenéről, jövőkutatásról, és meg annyi másról…
A könyv minden oldalán QR kód található, amelynek segítségével az olvasók megjegyzéseket fűzhetnek a szöveghez, továbbírhatják a könyvet, sőt a könyv oldalai örökbefogadhatóak.

A kultblog „Hogyan változtál szerinted te magad mondjuk az elmúlt években?” kérdésére a szerző elmondta: „… rájöttem arra, hogy bármennyit olvasok, sosem elég, mindig hiányozni fog valamennyi tudás, ami borzasztó érzés. Ennek a jó része meg persze az, hogy mindig lehet mit tanulni és lehet mivel frissen tartani az agyat.”

Itt a lehetőség, hogy ti is frissen tartsátok az agyatokat. A játék lényege, hogy az alább közölt részletekből kihagyott szavakat, (esetenként több szóból álló) neveket, kifejezéseket írjátok meg. Ez nem keressünk rá a szövegre játék, ezen most gondolkodni kell! A hiányok kitalálhatók, vagy kreatívan pótolhatók.
A Damage Report egy példányát azok között sorsoljuk ki akik a helyes szavakat (kifejezéseket) küldték be, egy példányt pedig az kap, aki a kipontozott részeket ugyan nem a helyes kifejezésekkel, de a legszellemesebben tölti ki úgy, hogy a szöveg új értelmet kap.

A megoldásaitokat vasárnap (május 13-án) délig az info @ damagereport.hu címre küldjétek Moly.hu játék tárggyal.

A kitöltendő részletek:

„Szüleink pontosan tudják a kávézós-fánkozós-nagyirodás amerikai krimikből, hogy ha betörünk, lopunk vagy lőfegyver, akkor illik …… húzni, hogy ne maradjon ujjlenyomat, a CSI-ismétléseken nyolcórázó tinédzserek pedig már azt is, hogy …… csak akkor nem hagyunk, ha előtte reaktorbiztos, belülről megvilágított nagy szkafanderekben megyünk széfet törni. Abban szaladni ugyan nem fogunk, de legalább Darwindíj-biztos, ahogy lassított felvételben csinál belőlünk egy balról-be kamion élő emberi tekegolyó cosplayt. Lényeg a lényeg, DNS-t nem hagyunk magunk után. Csak szájban.”

„1976. Felszáll az első …… (történelmileg mindmáig érthetetlen angol-francia koprodukció eredménye, a briteknek brit büszkeség, a franciáknak francia szemünkfénye, a 2000. július 25-én 113 ember életét kioltó 4590-es járat katasztrófája – az egyetlen Concorde-baleset – mégis a britek nyakába van varrva, nem kicsit olyan, mint amikor Karinthynak azt mondja ……, hogy az én gyerekem meg az ön gyermeke veri a mi gyerekünket), a Viking 1 leszáll a Marson (és landolás közben sikerül lőnie egy olyan képet, amit azóta Daniken és tucatnyi ezokollégája tart a szíve felett bizonyítékként, hogy egy másik …… egy homokbucka úgy néz ki felülnézetből, mint egy egyiptomi rabszolgakufár arca korhű hajjal együtt, na most ezzel is sokra mentünk, ez amúgy …… híresedett el).”

Információk a könyvről: http://www.damagereport.hu/
Dedikálás csütörtökön (május 10-én) héttől a Trillian képregényboltban (Teréz krt. 12.).