Azok a fránya kedvencek!

>!

Már megint mit keres a Bibliotéka itt a Molyon?! Jól van, lehet, hogy @szuperapu újratervezte @NatashaK blogját, de akkor is mééér van itt?!

A címbeli fránya kedvencek feloldása végett arra kérlek, hogy a blogbejegyzés címe (Off) alatti második sorra figyelj. Ismerős? Ha ez túl kicsi, akkor tényleg nézd meg a Bibliotékán, de valószínűleg egy rövid leírás is elég: ha már egyszer a blogokat a Molyba lehet csatornázni, az lenne a jó, ha ez visszafelé is működne. Vagyis a blogokban megjelenne, ha valaki kedvencelte vagy hozzászólt a Molyon, sőt a kedvencelés akár helyben is elvégezhető lenne.

Illetve el is végezhető. Merthogy az elmúlt pár órában ezzel foglalatoskodtam, és a bibliotékás teszt után bárki számára lehetőség nyílik ennek az alkalmazására. Egyelőre csak a Freeblogon néztük meg, ott a következő kódot kell beszúrni a „bejegyzesek” sablondarabba a megfelelő helyre:

<iframe frameborder="0" scrolling="no" style="border: medium none; overflow: hidden; width: 550px; height: 26px;" allowtransparency="true" src="https://moly.hu/external/entries?url=<e:Entry.Url />"></iframe>

Más blogok, blogmotorok esetén majd megpróbálunk rájönni, hogy miként kell, de valószínűleg hasonlóan egyszerű, mint a Freeblogon.

Tervben van, hogy a Moly nyitóoldala „magazinosodjon”, és ehhez minden bizonnyal hasznos infóval fog szolgálni, ha az ajánlott blogbejegyzéseket sokan kedvencelik. Ezt ezentúl remélhetőleg kedvenc könyves bloggereink saját oldalain is el lehet majd végezni, így a tagjainkhoz köthető könyves univerzumok is tovább virágozhatnak.