Hírcsatorna

Megjegyzés az eladó/elcserélhető könyvekhez

>!

A profil szerkesztési nézetébe, a Személyes adatok fülre bekerült egy új mező:

Az itt megadott szöveg minden eladó könyvpéldányotoknál meg fog jelenni, így:

Reméljük, hogy így megspórolhatjuk mindenkinek a felesleges köröket, legyen szó akár az átvétel helyéről, akár a postázás áráról.

Merítés 2018 februárjából

>!

Megjelent 2018 második Merítése.

Az év utolsó téli hónapjának Merítése ezúttal is érdekes, színes olvasmányokat tartogat a számotokra. A címlapképünket mostantól mindig egy-egy konkrét rovathoz kapcsolódóan választjuk, a Tudomány rovattal kezdenénk a sort, melyben @Ákos_Tóth a szokásos havi frisseken kívül egy roppant érdekes és aktuális témát választott.

A közvélemény-kutatásunk még mindig tart, aki eddig nem töltötte ki a kérdőívet, még megteheti: https://goo.gl/forms/O53aqm6Qk9Wnsit63

Dragomán György, Kerékgyártó István, Jolsvai András. Tudjátok-e mi a közös bennük (azon kívül, hogy mindannyian kortárs szerzők)? Ha nem jut eszetekbe semmi jó (de ha igen, akkor is), nézzétek meg a Kortárs magyar irodalom rovatban @Csabi milyen közös pontot fedezett fel bennük. @Lunemorte a VersRovatot klasszikus és kortárs költők verseiből a havi friss tartalmak segítségével állította össze. Mindig nagy rejtély övezi, @Timár_Krisztina kiről írja a soron következő A hónap külföldi írója rovatot. Akik nyomon követték beharangozóit, bizonyára nagyon várják már, hogy lehulljon a titokról a lepel. Ha Laura Esquivelre tippeltetek, jó nyomon jártatok. Tegye fel a kezét az, akit nem varázsol el Írország szépsége! De ugye tudjátok, hogy ez az ország nem csak gyönyörködtetésre ad okot, hanem szerzőik kiváló olvasmányokkal is szolgálnak? @Emmi_Lotta a VilágOlvasóban remek csokorba gyűjtötte nekünk. Ha meghalljuk azt a kifejezést: kötelező olvasmány, gyanítjuk, az olvasók többségének A Pál utcai fiúk jut eszébe. Nem csoda, hogy ez a mű lett @Etike rovatában, a Kötelező-felfedezőben a központi téma. @Arianrhod a kaleIDÉZkóp rovatban a graffiti kérdéskörét járja körül. Csak annyit mondhatunk, érdemes lesz bekukkantanotok hozzá!

Sorozatrajongóknak 2.

>!

Tegnapelőtt kikerült a Sorozatrajongó kitüntetés, tegnap pedig arról írtunk, hogy az elolvasott és elkezdett sorozatokat is le lehet kérdezni.

Bizonyos helyzetekben azonban az automatika nem működik, így raktunk be a listákhoz egy-egy „Bejelölöm elolvasottnak” gombot, vagyis mindenki kézzel is be tudja állítani, hogy elolvasta-e a sorozatot vagy sem. (Ez a kapcsoló nem jelöli olvasottnak a sorozat részeit, csak az elolvasott sorozatok listáját érinti, és a kitüntetéshez szükséges számot növeli.)

A funkció azokra az esetekre nyújt megoldást, ha egy sorozatban több címen megjelent vagy gyűjteményes kötetek vannak, ha valaki más nyelven olvasott a sorozatból részeket, vagy ha valaki nem akarja egy sorozat kiegészítő köteteit is elolvasni.

Sorozatrajongóknak

>!

A februári molyos kitüntetések között található a Sorozatrajongó is, amelyet az kaphat meg, aki legalább száz sorozatot elolvasott már. A hasonló kitüntetések eddig mind valamilyen címkéhez kapcsolódtak, ez azonban új fejlesztést kívánt: a rendszer tartsa nyilván, hogy ki melyik sorozatnak olvasta el és jelölte be az összes kötetét.

És persze nemcsak azt lehet megnézni, hogy melyik sorozat összes kötetét olvastuk el, hanem azt is, hogy hány sorozatba kezdtünk már bele. A főmenü Sorozatok pontja alatt, illetve az Olvasmánylista alól lehet elérni az Elolvasott sorozatok és az Elkezdett sorozatok lekérdezéseket.

Februári kitüntetések

>!

Megkésett februári kitüntetéseink következnek:

John Steinbeck 1902. február 27.én született:

Jules Verne 1828. február 8-án született:

Erich Kästner 1899. február 23-án született:

Készültünk egy különleges kitüntetéssel is, a sorozatok rajongóinak:

Mindenkinek jó olvasást kívánunk!

Merítés 2018 januárjából

>!

Megjelent 2018 első Merítése.

Végre elérkezett a pillanat, Kedves Molyok, amikor 2018 első Merítését olvashatjátok! Remélem, már mindannyian nagyon vártátok. Elsőként a közvélemény-kutatásra hívom fel figyelmeteket: kitöltésével nagyban segíthetitek munkánkat. A megválaszolandó kérdések az alábbi linken és a Kérdőív a Merítésről rovatban találhatóak:

https://goo.gl/forms/O53aqm6Qk9Wnsit63

Ebben a hónapban folytatjuk a Bemutatkoznak a Merítés szerkesztői „sorozatunkat”, hiszen csapatunknak vannak olyan új tagjai, akiknek rövid bemutatkozásával még adósak voltunk.

A címlapszövegben eszközöltünk egy apró változást: a rovatok témájának könnyebb beazonosíthatósága érdekében mindegyikhez odaírtunk egy-egy rövid, tömör összefoglalót, így talán könnyebben eligazodhattok közöttük és egyszerűbben tudjátok kiválasztani, mi az, ami számotokra érdekes lehet.

Ahogyan azt már megszokhattuk, @Lunemorte Bulvár – a Molyok szerint a Világ című rovatában azok közül a tartalmak közül válogatott, melyeket a legutóbbi hónapban megosztottatok velünk: eszünk, iszunk, kutyusokat, macsekokat és törpenyuszit simogatunk, együtt túrázunk veletek és egyéb érdekes moly-tevékenységeket végzünk. @makitra a Film, színház, muzsika rovatban megmutatja nekünk, mi érdekelte a molyokat az utóbbi hónapokban. A mesék szerelmesei most sem maradnak olvasmány nélkül, hiszen @meseanyu a MolyMazsolázóban gondoskodik róluk – korhatár nélkül. Az év első Sci-fi merítése @csartak számára nagyon örömteli feladat lehetett, hiszen rengeteg tartalomból válogathatott, a műfaj rajongói nagyon termékenynek bizonyultak az utóbbi két hónapban. Ha @Földi_Olinda rovatába, a VilágKlasszikba bekukkantotok, a világért se higgyétek, hogy rossz helyen jártok. Nem, ez nem a töri rovat, bár tény, hogy a szokásosnál korábbi időszakba, egészen az ókorig röpít el bennünket.

Hirdetés

Januári kitüntetések

>!

Januárban a következő szerzők rajongói örülhetnek új kitüntetéseknek:

Gerald Durrell 1925. január 7-én született:

Mikszáth Kálmán 1847. január 16-án született:

Christopher Moore január 1-én ünnepelte 61. születésnapját:

Valamint mától elérhetőek az idei „X könyv 2018-ban” kitüntetések is, 50 elolvasott könyvtől fölfelé :) Jó olvasást!

Újdonságok a kihívások háza táján

>!

Kicsit rendbeszedtük a Kihívások menüt, mostantól az Aktuális kihívások fülön is (az Összes kihíváshoz hasonlóan) alapértelmezetten jóváhagyás szerinti időrendben jelennek meg a kihívások, így a legfrissebbek mindig legfelül lesznek. A kihívások listája új kinézetet is kapott, mostantól több információ jelenik itt meg, például a kihívások kitüntetései, és a Részletekre kattintva a kihívások leírásai is.

A kihívások teljes nézete továbbra is a címükre kattintva érhető el.

Új kísérletünk pedig a Szerkesztői ajánlások menüben tekinthető meg: ide azok a kihívások kerülnek, amikről legalább két szerkesztő gondolta úgy, hogy érdemes a figyelemre, és még lehet rájuk jelentkezni. Azoknak igyekszünk a szerkesztők tapasztalatával támpontot nyújtani, akik egy igazán egyedi, izgalmas kihívásra vágynak, de nem találnak egyet sem a kihívások tengerében.
A kihívások élvezeti értéke nyilván teljesen szubjektív, így ne gondolja senki, hogy a kihívásával gond van, ha jóvá lett hagyva, és az embereknek tetszik! :)
A szerkesztők által kiemelt kihívások kis trófea ikont kapnak a nevük mellé:

Jó olvasást! :)

Privát polcok

>!

Mostantól lehet privát polcokat létrehozni, illetve priváttá tenni már létező polcokat.


Ehhez az adott polcnál kattintsatok a (nyitott) szem ikonra. A polc publikussá tételéhez ismét kattintsatok az (immár csukott) szem ikonra. Ha a szem ikon a polcotoknál le van csukva és piros hátterű, azt egy admin csukta le, és nem fogod tudni felnyitni. (Ez ekönyves polcoknál szokott előfordulni, mert az illegális ekönyvletöltés és csere-bere tilos.)

A privát polcok kizárólag az adminok és a tulajdonosuk számára láthatóak, nem kerülnek be a frissbe, és nem láthatóak sem a profilon, sem a könyvadatlapokon. Azt egyelőre nem lehet megoldani, hogy a kereső ne adja ki a privát polcok címét és a felhasználóját, a tartalmuk azonban nem jelenik meg, és rájuk kattintva sem elérhető az ilyen polcok tartalma.

Polcra nem csak könyveket, hanem idézetet, szöveget, képet, karcot és még sok minden mást is fel lehet rakni. Ha nem akarjátok más orrára kötni, mit raktok rá, vagy úgy gondoljátok, más számára nem lehet érdekes, nyugodtan tegyétek priváttá.

Az ötletet a meta.moly.hu oldalon küldtétek be és szavaztátok föl.

Merítés 2017 decemberéből

>!

Megjelent 2017 utolsó Merítése.

Ismét elbúcsúztattunk egy évet. Remélhetőleg mindenkinek kellemesen teltek az ünnepek. Most ugyan félve kacsintgatunk a mérlegre, mert a karácsonyi eszem-iszom és sütizés sokunkon hagyott némi nyomot, de az egész éves hajtás után mindannyiunkat kárpótolt ez a néhány napnyi nyugalom, amikor előkaphattuk kedvenc könyvünket és háborítatlanul annyit olvashattunk, amennyit csak bírtunk. A Merítés szerkesztői közül is többen a pihenést választották, így most kivételesen a szokásosnál több rovat marad ki, de nem kell megijedni, akad azért olvasnivaló bőven! Címlapképként @Szencsike rovatához kapcsolódóan egy téli sportos képet választottunk a fortepan adatbázisából.

Ahogy már megszokhattunk, @Röfipingvin a Sikerkönyvekben a legfrissebb megjelenések közül mutat be néhányat. Készíthetitek a pénztárcátokat! ;) A Sportrovatban @Szencsike – többek között – segítséget nyújt ahhoz, hogyan szabaduljunk meg a plusz kilóktól. A szcientológia legtöbbünknek egy vitákról, agymosásról, pénzről szóló, vallásos alapokon létrejött szektát jelent. Az Utak a Hegyre ezt a témát igyekszik körbejárni @Sytka segítségével. A Kimenő, @csgabi rovata, egyrészt olyan programokról számol be, melyeken decemberben vettek részt a Molyok, másrészt felhívja a figyelmet néhány fővárosi és vidéki rendezvényre, eseményre.