!

Zakály Viktória magyar

Zakály Viki

1985. július 15. –

Viktória_Zakály I
114 figyelő · 0 figyelt · 0 értékelés · 0 polc · 0 karc · 0 észlelés
Teljes névHorváth Viktória
Nem
Honlapzakalyviktoria.blogspot.hu
Facebook@viktoria.zakaly

Képek 2

Könyvei 5

Zakály Viktória: Szívritmuszavar
Zakály Viktória: Hanna örök
Zakály Viki: Egyszeregy
Zakály Viki: Egyszercsak
Zakály Viki: Szikra

Kapcsolódó sorozatok: Szívritmuszavar · Gábriel-duológia · Összes sorozat »

Kapcsolódó kiadói sorozatok: Vörös pöttyös könyvek · Libri Insomnia


Népszerű alkotóértékelések

>!
K_A_Hikari P

Zakály Viktória

Viki emberileg és az irodalmi életben is ritka kincs. A lénye ragyogó, a művei pedig gyöngyszemek. Számomra a magyar kortárs írók közül is kiemelkedik.
Ha látok egy kis gesztenyét, mindig eszembe jut :)

>!
ari159

Zakály Viktória

Még csak a Gábriel duológiát volt szerencsém olvasni az írónőtől, de szerintem ez csak a kezdet, mindenképpen érdekel a többi története is.
Csípem az írói stílusát a humorát, ahogy csűri csavarja a szálakat a történeteiben. Ahogy tűkön ülve várom a folytatást.
Szeretem hogy kitudok kapcsolódni olvasás közben, és hogy elfelejtem a valóságot. 100%-ban beszippant a műve, és nem akarok sehol máshol lenni csak olvasni és olvasni.
Remélem a többi könyve is ilyen szuper lesz mint a Gábriel duológia. :)

Csak így tovább.

>!
Fay 

Zakály Viktória

A kortárs írók egyik legkiemelkedőbb szerzője.

>!
csibene

Zakály Viktória

A stílus és a mód, ahogy a szavakból egy csodás történetet alkot és a képek, érzések,amiket közbe odavarázsol ,az valami meseszerű. Legszívesebben le se tettem volna a könyveit!

>!
agivagyok

Zakály Viktória

Egyik legnagyobb kedvencem mostanában. Már többször olvastam mindkét könyvét, és nem tudom őket megunni. Magával ragadó a stílusa, gyönyörűen formálja a mondatokat, nagyon megfogott, igazából nem is lehet szavakba önteni, mennyire.

>!
Sz_Flóra

Zakály Viktória

"Remegtem a hidegben,
Felzendült az avar,
S elkapott a Szívritmuszavar."
(saját idézet saját versből!)

Imádom minden bekezdését, minden sorát, ahogy annyira bájosan, szívbemarkolóan ír az emberi érzelmekről! <3 Örök kedvenc!

>!
Könyvmolykisasszony

Zakály Viktória

Nagyon szépen ír, én megkönnyeztem azt az eddigi 1 könyvét, és nagyon imádtam, folytasd Viki! Nekem az írónő tényleg megérintette a lelkem.


Népszerű idézetek

>!
Cheril

Meghalni a szerelemért? Nem nagy dolog, könnyű feladni, és a könnyebb utat választani, de élni a szerelemért, vagy anélkül, ez az igazi küzdelem.

185-186. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Deák Ádám
>!
K_Szilvia03

Nem lehet mindenkivel jó, de törekedjen arra, hogy ne legyen rossz senkivel!

93. oldal, 6. fejezet

2 hozzászólás
>!
kulturmosoly

– Sosem voltam szerelmes. Azt hiszem.
– Még nem voltál? És hogyhogy „azt hiszed”?
– Mi a szerelem? Ha megmondod, pontosan leírva, akkor elárulom, hogy voltam-e valaha, de nem tudom, hogy milyen, tehát nem mondhatom biztosra. Mindenesetre azt, amit a regényekben a szerelem varázsáról és mindent elkábító hatalmáról írnak, olyat még nem éreztem.
– Nem lebegtél még méterekkel a föld fölött? – kérdezted cinkosan mosolyogva.
– Az más, az csak az első három hónap varázsa. Elmúlik, ahogy jön a megszokás, és akkor a fellángolás szeretetté alakul. De a szerelem az más, szerintem, egészen más. Az nem múlik el, nem változik át, nem csökken, nem lesz hidegebb. Ha nem látod, akkor is veled, benned van, ha nem ismered, akkor is tudod, hogy létezik, ha otthagy, akkor is tudod, hogy szeret. Pedig lehet, hogy sohasem mondta ki, soha nem ért hozzád, soha nem keresett, csak megtalált. De nem ízlik neki az étel, ha nem veled eheti, túl hangos a zene, ha nem táncolhat veled rá, és hideg a legmelegebb paplan is, ha nem te fekszel mellette. Azt hiszem, ez a szerelem az igazi.

43.-44. oldal

Kapcsolódó szócikkek: szerelem
>!
kismosoly_olvas P

Nem az a fontos, hogy ki mellett alszik, hanem hogy kivel álmodik.

140. oldal

>!
Ninácska P

– Hívhatják szerelemnek, de ez sokkal több és szebb annál. Szeretni csak úgy lehet, ha teljesen feladod magad, ha elveszíted mindened, amit valaha is a sajátodnak hittél, amit magadról gondoltál, vagy gondoltak rólad mások. Ha feladsz mindent, amit elértél. Ha kész vagy mindent odadobni, de mégis ragaszkodni mindenhez, mindenáron, míg végre valóban önmagaddá válsz, és először meglátod az igazi arcodat a másik szemében.

25. oldal, Prológus (Könyvmolyképző, 2012)

Kapcsolódó szócikkek: Solymosi Hanna · szerelem
>!
Fay 

– Háromféle szót használok a hímnemű egyedekre – egy édes mosollyal próbáltam újra felvidítani a helyzetet. – Fasziknak azokat mondom, akik nem méltók a női nem megbecsülésére. A fiúk azok a barátok, akikre nem tudunk úgy tekinteni, mint az ellenkező nem egyik példányára, ők mindig semleges neműek maradnak. A férfiak pedig… nos, igen, a férfiak azok, akiket azért mégiscsak megpróbálnánk eltűrni. Nagy nehezen…

125. oldal, 4. fejezet (Könyvmolyképző, 2012)

Kapcsolódó szócikkek: férfiak
>!
Bibliomanie

Ismered azt az érzést, amikor tudod, hogy valami nagyon jó dolog fog veled történni, amit semmi sem ronthat el, ami már nem változhat, és te még egy kicsit váratod, húzod az időt, hogy fokozd a pillanat csodáját? Ülsz és vársz, tudod, hogy csak rajtad múlik, mikor kezdődik el, de nem sietsz, mert tudod, hogy megvár, hogy át fogod élni, és ez az érzés megnyugtat, boldogít, és ülsz és várod, hogy teljesen átjárjon.

87. oldal

>!
Err

Mint amikor alszol, és a fejedben számtalan esemény és cselekmény, kép és érzés váltja egymást, míg valójában nem történik veled semmi, de a világ addig is halad, míg te alszol, és mindenről lemaradsz. Vagy olyan, mint amikor olvas az ember: megvilágosodsz, ledöbbensz, elgondolkodsz és letörsz, míg körülötted mindenki éli az életét, te pedig mások képzelt életét éled meg, de azt is csak fejben.

136. oldal

>!
libraryandhygge

– A szerelem sosem lehet százszázalékos – folytattam. – Mert mindig találunk a másikban valami olyat, amit nem szeretünk vagy nem értünk, és ezért nehezen fogadunk el. Ezért ha a boldogságunkat mérni lehetne, csak hetven vagy nyolcvan százalékban lennénk azok. De a legtöbben ezzel megelégszenek, mert azért mégiscsak boldognak érzik magukat. Nem mernek mást keresni, mert félnek, hogy nem találnak olyat, akivel kilencven vagy kilencvenöt százalékban boldogok lesznek. Az emberek alapvetően képtelenek elhinni, hogy képesek a boldogságra.
Úgy tűnt, értetted, mire gondolok.
– A kérdés mindig az, elégedjek meg azzal, amim van, és ne keressem a tökéletest, vagy vágyjak az igazi boldogságra, mert elérhető, és nem csak a filmekben.

124. - 125. oldal

>!
Fay 

Ha már megízlelte a manna ízét az ember, nem éri be az eperfagyival.

11. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Solymosi Hanna