!

Yliaster Daleth

Kolonics István

Könyvei 9

Yliaster Daleth: Demonomicon
Yliaster Daleth: Rejtett erők – Mágia
Yliaster Daleth – Rhiannon Gwyddbwyll: A tündérek hagyatéka
Yliaster Daleth: Élő mágia
Yliaster Daleth: Elveszett világok
Yliaster Daleth: Magicon
Yliaster Daleth: Amulettek talizmánok
Yliaster Daleth: Asztromágia
Yliaster Daleth: Egy mágus feljegyzései

Népszerű idézetek

>!
Amrita IP

A balkáni szlávoknál a szerelmes lány az áhított férfi lábnyomaiból kiásott földdel megtöltött egy virágcserepet, majd gólyahírt ültetett bele. Azt tartották, hogy amikor a növény virágozni kezd, a szerelem is beteljesedik.

186. oldal

Kapcsolódó szócikkek: gólyahír
>!
Angria_Wolf

Gábriel:
Bár Gábrielt az angyalok között tartják számon, a grimoireokban és az asztromágikus rendszerben inkább démonként vagy intelligenciaként jelenik meg. Agrippa a csillagképek, illetve állatövi jegyek közül a Vízöntővel, a planéták közül pedig a Holddal társítja. Az enochiánus rendszerben az ég ötödik körével áll kapcsolatban, az Almadel című grimoire pedig az első „magasság” (altitude) egyik intelligenciájaként, a gazdagság égi adományozójaként határozza meg. Megidézésére a hétfői nap a legalkalmasabb. Megjelenése kelet irányból várható. (De aki látta az Angyalok háborúja című horrorfilmet, talán meggondolja, hogy érdemes-e megidézni.)

204. oldal

Yliaster Daleth: Demonomicon Démonológiai enciklopédia és gyakorlati kézikönyv

2 hozzászólás
>!
Inimma

Nyarlathotep
A lovecrafti mitológia egyik központi alakja. Ő a „külső istenek” hírvivője, afféle démoni Hermész-Mercurius. Néha „kúszó káosznak”, „kúszó rettenetnek” nevezik, vagy az értelem és érzékek nélküli „külső istenek” lelkeként, szellemeként emlegetik. Képes bármilyen alakot felölteni. Ismert megjelenési formái közé tartozik a fáraószerű emberi alak; a csápos szörnyeteg, arca helyén egy vérvörös nyúlvánnyal; a vörös szemű, fekete, szárnyas lény; és talán az a „fekete ember” („man in black”) is ő, aki a boszorkányszombatokon elnökölni szokott. Nem olyan gyilkos természetű, mint a legtöbb lovecrafti „isten”, jobban szereti áldozatait az őrületbe kergetni. Ennek ellenére több helyen is történik utalás arra, hogy egyszer majd ő fogja kiirtani az emberiséget, illetve elpusztítani a Földet. (Bár lehet, hogy ezt is a maga módján teszi, kollektív őrületet bocsátva az emberiségre.) Nyarlathotep című novellájában Lovecraft így írja le egyik megjelenési formáját: „Ekkor jött elő Nyarlathotep Egyiptomból. Senki sem tudta megmondani, ki is ő valójában, de annyi bizonyos, hogy ősi vér csörgedezett az ereiben, és úgy nézett ki, mint egy fáraó. Amikor a fellahinok megpillantották, önkéntelenül térdre borultak előtte. Azt mondta, hogy huszonkét évszázad feketeségéből jött elő, és nem erről a bolygóról származó üzeneteket hozott.”

340. oldal

Yliaster Daleth: Demonomicon Démonológiai enciklopédia és gyakorlati kézikönyv

Kapcsolódó szócikkek: Howard Phillips Lovecraft · Nyarlathotep
>!
Amrita IP

A leendő mágusok élelmezése ugyancsak természetfeletti erők segítségével történt: miután a tanulók elmondták hogy mit szeretnének enni és inni, egy hatalmas, szőrös kéz bukkant elő a falból, és egy tálcán átnyújtotta nekik mindazt, amit kértek, még akkor is, ha a világ másik feléről kellett beszerezni a hozzávalókat.

64. oldal