!

Yehuda Berg

Könyvei 7

Yehuda Berg: A kabbala és a szeretet
Yehuda Berg: A kabbala ereje
Yehuda Berg: A vörös fonal könyve
Yehuda Berg: A kabbala és a szex
Yehuda Berg: Kabbala és a szenvedés
Yehuda Berg: A valódi gazdagság
Yehuda Berg: Isten 72 neve

Népszerű idézetek

Kkatja P>!

Élt egyszer egy ember, aki azt kérdezte Istentől, mi a különbség a menny és a pokol között. Isten felajánlotta, hogy megmutatja mindkét helyet, és az ember hálásan elfogadta az ajánlatot.

A pokolban csontsovány emberek ezrei fogadták; férfiak, nők, gyerekek. Egész testükön látszott, hogy szörnyű nyomorban élnek, állandó éhség gyötri őket. Amikor az ember közelebb ment, az éhezők tömegében észrevett egy nagy edényt. Az edény színültig volt mesésen illatozó raguval, friss hússal és friss zöldséggel.

Azt is látta, hogy mindenki kanalat tart a kezében, a kanál nyele azonban olyan hosszú és nehéz volt, hogy a pokol lakói képtelenek voltak a szájukhoz emelni, bárhogy is igyekeztek.

Isten azután a mennyországba is elvitte a férfit. A mennyben szintén ott gőzölgött a nagy fazékra való, ínycsiklandozó étel, és az emberek itt is ormótlan kanalat tartottak a kezükben. Itt, a mennyben azonban mindenki jól tápláltnak és egészségesnek tűnt. A férfi arra kérte Istent, magyarázza el, miért van e különbség, mire Isten felszólította, hogy figyelje meg alaposabban, mit tesznek a mennylakók. A férfi csak ekkor jött rá, hogy a mennyben egymást etetik az emberek.

92-93. oldal

Kapcsolódó szócikkek: mennyország · pokol
1 hozzászólás
SepTepi>!

A lelki szenvedés nélkül a változás lehetősége sem létezhetne, márpedig ez életünk valódi értelme……Annak érdekében, hogy maradandó értékkel gazdagítsuk a világot, meg kell élnünk a lelki szenvedést.

17

SepTepi>!

A hangyaboly minden egyedének megvan a maga sajátos szerepe a közösség életében, s így van ez az emberi közösség esetében is. Mindenkire szükség van. S, hogy miért? Mert ha egyre többen leszünk, végül elérjük azt a határt, amelyen átlépve már komoly változásokat idézhetünk elő.

108

eeszter>!

Képzeljük el, hogy PhD-ra készülünk isteni képességből, de apánk, az igazi Isten, minden feladatot elvégez helyettünk, megírja a dolgozatainkat, és nekünk nem kell mást tennünk, mint ünnepi keretek közt átvenni az isteni képességet tanúsító diplomát.
Valóban Istenek lennénk ilyen körülmények között? Valóban elmondhatnánk, hogy olyanok vagyunk, mint a Teremtő?

115. oldal

eeszter>!

Kabbalisztikus szempontból a válás biztonságos eljárásnak tekinthető: a házastársak elválasztása nem okoz spirituális rövidzárlatot. Hiszen sokszor előfordul, hogy két ember azért lép házasságra, hogy az előző életükből származó karmikus tartozásukat leróják; bizonyos leckéket meg kell tanulni, bizonyos helyzeteket át kell élni ahhoz, hogy növekedni és fejlődni tudjunk. Ám ha a tartozást kiegyenlítettük, ha a leckét megtanultuk, a házasságot fel lehet bontani, hogy mindkét partner új kapcsolatokat köthessen.

232. oldal

5 hozzászólás
Medin>!

Ahhoz, hogy Istent szolgálhasd, őszintén hinned kell benne. Az ördögöt viszont úgy is szolgálhatod, ha nem hiszel benne.

Timi_Nagy>!

Mi a Kabbala?
Képzeljük csak el, mi lenne, ha létezne a világban egy olyan csodálatos erőforrás, amely képes volna az emberi életek, sőt az egész világ sorsának megváltoztatására, és segítségével minden bajt orvosolhatnánk. Az emberiség történetének legnagyobb gondolkodói szerint igenis létezik ilyen erő: a kabbala, a világ legrégibb és legnagyobb hatású bölcsessége.

21. oldal