!

Wolf Haas osztrák

1960. december 14. (Maria Alm, Ausztria) –

Tudástár · 1 kapcsolódó alkotó · 1 film

Nemférfi

Képek 3

Könyvei 14

Wolf Haas: Halottak feltámadása
Wolf Haas: Csontdaráló
Wolf Haas: Silentium!
Wolf Haas: Jöjj, édes halál
Wolf Haas: A Brenner és a Jóisten
Wolf Haas: Mint az állatok
Wolf Haas: Az örök élet
Wolf Haas: Brennerova
Wolf Haas: Der Brenner und der liebe Gott
Wolf Haas: Verteidigung der Missionarsstellung

Kapcsolódó sorozatok: Brenner nyomozó történetei · Privatdetektiv Simon Brenner német · Brenner angol · Összes sorozat »


Népszerű idézetek

egy_ember>!

A nagyanyám mindig azt mondta: ha egyszer meghalsz, a szádat majd külön kell agyonütni.

(első mondat)

egy_ember>!

Mert az alkohol általában nagyon segítőkész, ha olyan helyzetbe kerülsz, amelyben egy és ugyanazon dolgot kell gyakran és makacsul ismételgetned.

17. oldal

7 hozzászólás
Juci P>!

Most nem árt, ha tudod, hogy [a Brenner] ifjúkorában rájött, hogy a nőkre, vagyis az akkori nőkre, egy gondolkodós film messze nagyobb hatással van, mint egy rendes film. Sok lány egy háromórás gondolkodós film után sokkal megközelíthetőbbnek bizonyult, mint egy háromórás kocsmázás után, arról nem is szólva, hogy a mozijegy sokkal olcsóbb volt. Az egyetlen hátrány, hogy egy háromórás gondolkodós film után sokszor a Brenner is úgy kiakadt, hogy dupla olyan hosszú kocsmázásra volt szüksége, hogy elfelejtse a gondolkodós filmet.

109. oldal

5 hozzászólás
egy_ember>!

Az iskolai osztályok mindig bűzlenek, mi sem természetesebb, és hogy a tanár ezért külön pótlékot kap a szaglatásért, azt tökéletesen helyeslem. Mert ha te mostanság húsz, harminc kamasszal vagy bezárva egy osztályterembe, felmerül benned a minél sem természetesebb gondolat, hogy egyik vagy másik tanulót, aki amúgy sem fog fel semmit, örömest elcserélnéd egy olyan autóablakba lógatható, illatosított fenyőfára.

5-6. oldal

7 hozzászólás
egy_ember>!

Lódenkosztüm, szemüveg, a haj úgy hátraszorítva, hogy felsikoltanak a hajhagymák, fehér blúz, annyira kikeményítve, hogy azzal vidáman agyonüthetsz akár egy borjút is.

92. oldal

3 hozzászólás
csillagka P>!

A Pamelának is tisztára olyan hangja volt, mint az üvegvágónak. Ha a Pamela elrikoltotta magát az uszodában, hogy „Helena!”, szinte csontritkulást kaptak az emberek.

220. oldal

1 hozzászólás
egy_ember>!

Most tudnod kell, hogy a Brenner ifjúkorában még korántsem jelentek meg olyan, undort keltő fotók az újságokban, mint háború, vagy amputáció, vagy olyanok, hogy: „Az Év Menedzsere”.

59. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Simon Brenner
2 hozzászólás
egy_ember>!

Először a köztemetőnél akarta bedobni a törölközőt, mert természetesen ragadós, ha olyan sokan hevernek lustán körülötted…

42. oldal

1 hozzászólás
egy_ember>!

– Talán sokat sportol.
– Cöcöcö. Legfeljebb ha holtversenyben indul.

93. oldal

egy_ember>!

Patikus volt az illető. Az ember azt gondolná, hogy akkor gyógyszerekkel kellett volna gyilkolnia, de talán túlságosan is a szívébe zárta a gyógyszereket, ezért aztán svájci bicskával végezte el a piszkos munkát. És aztán a négy levágott fejet kitette a gyógyszertár kirakatába, mindjárt a fejfájás elleni reklámtábla mellé. „Gyökeresen új módszerekkel a fejfájás ellen!” – ez állt a táblán.

49. oldal

4 hozzászólás