!

Vivien Holloway magyar

1991. május 20. (Budapest) –

Wee IP
889 figyelő · 0 figyelt · 306 értékelés · 1 polc · 950 karc · 5 észlelés
Teljes névSasvári Vivien
Nem
Facebook@WeeHolloway

Képek 1

Könyvei 13

Vivien Holloway: Mesterkulcs
Vivien Holloway: Tolvajbecsület
Vivien Holloway: A hóhér kötele
Vivien Holloway: Tolvajok kézikönyve
Vivien Holloway: A bross
Vivien Holloway: Mechanikus farkas
Vivien Holloway: Végtelen horizont
Vivien Holloway: Pokoli szolgálat
Vivien Holloway: Forgandó szerencse
Vivien Holloway: Moira

Kapcsolódó sorozatok: Winie Langton történetek · Morrighan · Végtelen horizont · Pokolháború trilógia · A vihar szeme · Összes sorozat »

Antológiák 1

Pokoli teremtmények, ördögi szerkezetek

Kapcsolódó zóna

!

Vivien Holloway

116 tag · 190 karc · Utolsó karc: 2022. november 5., 16:28 · Bővebben

!

Kérdezz bármit – Vivien Hollowaytől!

42 tag · 92 karc · Utolsó karc: 2016. április 4., 11:58 · Bővebben


Kiemelt alkotóértékelések

FairyDust P>!

Vivien Holloway

Végre egy személy aki kitűnik a magyar írok közül. Ahány könyvet olvasok el tőle, mindig ugyanazt tudom ismételgetni: ez a nőszemély egy zseni. :D Nem találtam még olyan hazai írót akinek a humorérzéke felérhet Vivienéhez. Etalon a magyar piacon. Nagyon szeretem a stílusát, remélem még sokat „teremt” nekünk. :)

4 hozzászólás
Bleeding_Bride IP>!

Vivien Holloway

@Wee -t már akkor imádtam, mikor nem is olvastam tőle. Aztán már nagyon muszáj volt jól megolvasni a munkáit. Winie rövid kalandregényei egy napos művelet volt, akkor már tudtam, Holloway nyert. Aztán Moira még hatalmasabb vigyort vágott a fejemre. Kész, innen megvett. Jelenleg ő az egyetlen kortárs, fiatal, magyar szerző, akitől az is kell, ami nincs is megírva.
Szeretem, mert könnyedén ír, szeretem mert az E/1-es mesélés sem vesz el a leírásból, és még így sem csak a főhősünk fejében, hanem egész világában téblábolunk. Szeretem mert mindegy, hogy egy vérengző gyilkos, vagy egy szarkasztikus tolvaj fejébe zár be, oda is láncol. Könnyed történetei vannak, amik pont azt a célt szolgálják amiért megírta őket: szórakoztatnak. Kacarászunk, izgulunk aztán a végén jön az „ez olyan jól esett sóhaj”.

1 hozzászólás
Madama_Butterfly>!

Vivien Holloway

A steampunk mint stílus alapból is közel áll hozzám, de Vivien Holloway végképp a függőjévé tett! Megvett magának kilóra, nincs mit tenni…
Most már az összes, eddig megjelent könyve a polcomon pihenget, és amit eddig olvastam az kivétel nélkül mind csillagos ötös.
A függőség valahol ott kezdődik, amikor mindenáron tudni akarod hogy mi történik a következő oldalon, nem tudod egyszerűen letenni addig a kötetet, amíg jólesően hátra nem tudsz dőlni, vagy éppen végre tudsz menni aludni valamikor hajnalban, tudván hogy most már megteheted :)
Köszönöm a hangos nevetéseket, az alvás nélküli éjszakákat, a fantasztikus történeteket és azt, hogy ölés nélkül gyilkossá, lopás nélkül tolvajjá és zéró műszaki ismeret nélkül műszerésszé válhattam pár órára! :)

1 hozzászólás
Cicu>!

Vivien Holloway

Imádom a történeteit, a stílusát és a humorát!
A végtelen horizonttal letette nálam a névjegyét, Winie történeteivel megerősítette a pozícióját, kíváncsian várom mi jöhet még :)
Ő szerettette meg velem a steampunkot :)

1 hozzászólás
MissFortune>!

Vivien Holloway

Nagyon szeretem Vivien stílusát. A Winie Langton történetek pedig abszolút kedvencek. Imádom a humorát, rengeteget lehet nevetni egy-egy könyvön. Továbbá nem egyszer éreztem úgy, hogy a 78 oldalas Mesterkulcs c. könyve tartalmasabb némelyik 400-500 oldalasnál.
Remélem, alkot még rengeteget. ❤

K_A_Hikari I>!

Vivien Holloway

Úgy látszik, nekem hazait kell ahhoz olvasnom, hogy megszeressek egy-egy műfajt.
Vivien, köszönöm, hogy áttörted a steampunk műfaj iránt érzett ellenállásom magas falát a fantasztikus stílusoddal, a sziporkázó humoroddal, és az olyan szuper hősnőiddel, akikről olvasva sokszor kívánom azt, hogy bárcsak léteznének.
Ha kicsit ki akarok szakadni a mókuskerékből. Vivien Holloway könyvet olvasok.
Sose lőttem még mellé.

kicsiboszi P>!

Vivien Holloway

Kis adagokban szabad csak olvasnom, beosztanom, hogy minél tovább tartson. Imádtam Winie és Becky történeteit is. Még van a művésznőtől olvasatlan könyvem, de valamilyen jeles napra tartogatom. Igazi csemege minden sora.

Faythe P>!

Vivien Holloway

Nagyon tetszik az írónőtől a Winie Langton sorozat, és jelenleg a Moirát olvasom tőle. Szerintem képtelen olyat írni, ami ne tetszene nekem! Nem szoktam magyaroktól olvasni, de ő egészen biztosan ott lesz a topban, akitől fogok. :)

2 hozzászólás
Chriss>!

Vivien Holloway

Közvetlen, kedves, szimpatikus, valamint nagyon jó írónő, aki ért a figyelem felkeltéséhez és fenntartásához is egyaránt. Imádom a könyveit! :)

28 hozzászólás

Népszerű idézetek

Cicu>!

– Minden csak annyira bonyolult, amennyire azzá teszed magadnak.

189. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mabel
17 hozzászólás
Cicu>!

– Mindig van másik lehetőség.

189. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mabel
2 hozzászólás
DoreenShitQ>!

Mindig csak egy problémára fókuszálj, különben könnyen összecsaphatnak a fejed fölött a hullámok.

15. oldal

4 hozzászólás
Cicu>!

– Az én lakásom, az én szabályaim.

11. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Winie Langton
5 hozzászólás
Cicu>!

– A lelkiismeret szar dolog – jegyezte meg nagy bölcsen. – Ha van, csak problémát okoz, ha nincs, állatot csinál belőled.

147. oldal

Kapcsolódó szócikkek: lelkiismeret
Vivi_>!

– Kicsit körbejárok, beszélgetek, te csak maradj itt.
– Jó, majd szóba elegyedem ezzel a fikusszal – böktem meg a mellettem zöldellő növényzetet. – Olyan szimpatikusnak látszik.

38-39. oldal

Wee IP>!

Mikor egy mítosz hirtelen kézzelfoghatóvá válik, elgondolkozol rajta, hogy biztosan jó lesz-e neked, ha megérinted.