!

Verena Kast svájci

1943. január 24. (Wolfhalden) –

Nem
Életrajz

Képek 1

Könyvei 14

Verena Kast: A gyász
Verena Kast: A személyiség születése
Verena Kast: A jó barátnő
Verena Kast: Búcsú az áldozatszereptől
Verena Kast: Álmok
Verena Kast: Engedd el őket és találj magadra
Verena Kast: Férfi és nő a mesében
Verena Kast: Apák – lányok, anyák – fiúk
Verena Kast: Változás és megújulás
Verena Kast: Kötés és oldás

Kapcsolódó kiadói sorozatok: Mérleg Európa · Hétköznapi pszichológia Park · Dialóg Life Dialóg Campus


Népszerű idézetek

Annamarie P>!

Amikor azon vitázunk, hogy a két hétnél tovább tartó szomorúságot, ami már depresszív zavarnak mondható, egyáltalán diagnosztizálni kell-e mint zavart, akkor igencsak kérdéses, hogy adunk-e elegendő időt a lelkünknek ahhoz, hogy kezelni tudja a drasztikusan megváltozott életkörülményeket, például azoknak a személyeknek az elvesztését, akikhez a leginkább kötődtünk.

15. oldal

Lunemorte P>!

Aki elárulja saját érzéseit, könnyen áldozattá válik.

30. oldal

Annamarie P>!

A szégyen radikális kivédése depresszív magatartáshoz is vezethet: a feldolgozatlan megaláztatásból önmagunk és az egész élet leértékelése alakul ki. Már nem választja a saját életét, a saját kívánságait, a saját útját – az ember elrontja a saját életét és közben depresszióssá válhat.

133. oldal

1 hozzászólás
Annamarie P>!

Ha megvonjuk a dolgoktól az emlékezést, akkor információkká vagy akár áruvá válnak.
(Han Byung -Chul)

98. oldal

Annamarie P>!

Az életünket alapjaiban érintő megrázkódtatások során tudatosul bennünk, hogy van egy belső világunk, amelyre nem tudjuk egyszerűen csak ráerőltetni a törvényeinket és az akaratunkat.

15. oldal

Annamarie P>!

A szorongás hatására ismerjük fel, hogy mennyire értékes valami a számunkra.

30. oldal

Verena Kast: Krízis és remény Cselekvés változások idején

Kapcsolódó szócikkek: szorongás
TiaRengia I>!

A traumákkal foglalkozó pszichoterápia igyekszik felidézni a traumatizált emberben a trauma előtti személyiségét, erőforrásait. Ez elég nehéz, mert a trauma nagyon erősen előtérbe került, eltorzítja a korábbi, jobb élet emlékeit, átszínezi a tapasztalatokat. Mégis a trauma előtti élmények, erőforrások felkutatása ilyenkor a cél.

19. oldal

Kapcsolódó szócikkek: trauma
6 hozzászólás
Lunemorte P>!

Az önmarcangolókra gondolok, akik nem kritikusan tekintenek magukra, hanem élesen elítélik a saját tetteiket és egész létezésüket. Ennek a beállítódásnak nem sok köze van a tárgyilagos kritikához. Az önmarcangoló gyakran egy hajdani agresszorral azonosul, akitől gyermekkorában folyton azt hallotta: „Te mindent rosszul csinálsz". Tehát az agresszív féllel azonosítja magát, és nincs tudatában, hogy így ő válik agresszorrá.

75. oldal

Annamarie P>!

Életünk akkor tűnik számunkra értelmesnek, ha vannak kapcsolataink és életünket a nekünk megfelelő módon tudjuk élni. Azonban ha elveszítjük ezt az értelemtudatosságot – és ezt könnyen megtörténhet-, akkor a tudattalanhoz az álmokhoz, az imaginációhoz és a pszichénkben felbukkanó képekhez való kapcsolatunkon keresztül, illetve az ezekre adott reflexiónkban ismét új értelmet tapasztalhatunk meg.

26. oldal

Annamarie P>!

"A lélek az ember élő része, amely önmagából él és életet teremt."*

*C.G.Jung, Gesammelte Werke 9/1, 56

(első mondat)