!

Vavyan Fable magyar

1956. március 20. (Budapest) –

Vavyan_Fable I
46 figyelő · 0 figyelt · 0 értékelés · 0 polc · 0 karc · 0 észlelés
Teljes névMolnár Éva
Nem
Honlaphttp://www.fabyen.hu/
Wikipédiahttp://hu.wikipedia.org/wiki/Vavyan_Fable
Facebookhttps://www.facebook.com/VavyanFableHivatalos
Életrajz

Képek 4

Könyvei 45

Vavyan Fable: Mesemaraton
Vavyan Fable: A Halkirálynő és a Kommandó
Vavyan Fable: Vis Major
Vavyan Fable: Szennyből az angyal
Vavyan Fable: Ébredj velem!
Vavyan Fable – Maggie Bell: A pepita macska
Vavyan Fable: A Halkirálynő és a dzsinnek
Vavyan Fable: Álomhajsza
Vavyan Fable: Ki feküdt az ágyamban?
Vavyan Fable: Álmok Tengere

Kapcsolódó sorozatok: Halkirálynő, Vis Major, Seym és Lilia, A Viador, a Mímes, a Harcszolga, a Zsoldos és a többiek - ... Tengere, Mesemaraton

Antológiák 1

Szalkai László (szerk.): Legendák Könyve I.

Kapcsolódó zóna

!

Vavyan Fable

137 tag · 192 karc · Utolsó karc: 2018. május 5., 00:44 · Bővebben


Népszerű alkotóértékelések

>!
Izolda +SP

Vavyan Fable

Tán 12 lehettem, mikor az előttem ülő lány egy nap minden szünetben és néha még órán is a térdét csapkodva, könnyeit törölgetve, a hasát fogva, a röhögéstől rázkódva olvasott. Időnként megpróbált felolvasni részleteket, de egyrészt nem lehetett érteni, annyira röhögött, másrészt kontextus nélkül nehéz volt, szóval kölcsönkértem tőle, mikor végzett vele: a Sárkánykönnyet. Aztán én is sírva-röhögtem, és mikor befejeztem, bizonyos könyvtárosnénik nem túl nagy örömére végigolvastam az összes elérhető könyvét. Meghatározó volt még a Jégtánc, bár a fantasyket is nagyon szerettem. Sokat segített, hogy elfogadjam magam, tisztázzam a világhoz való hozzáállásomat, szóval jól jött. És jókor. És hozta Fodor Ákost is, amiért külön <3 jár.
Egyetem alatt vizsgaidőszakokban olvastam főleg, hajnali négykor a syntax és az alvás között, hogy ne nyelvészettel álmodjak. Aztán jött egy kis szünet, mert mondatait néha túlzónak találtam, szóvicceit, kifejezéseit, a férfiak szájába adott mondatokat túl soknak, hiteltelennek. Aztán túllendültem ezen, és az új Fable könyvekre megint karvalyként vetem rá magam.
A legtöbb könyvét többször olvastam, a legjobb kikapcsolódás, agyzsongítás, és tuti fogok nevetni.

>!
Laura_Bakos

Vavyan Fable

Az első könyvem tőle az Álmok Tengere volt.
Amint elkezdtem a könyvet, rögtön szerelmes lettem minden betűbe, szóba, mondatba, és ez azóta változatlanul kitart.

2 hozzászólás
>!
Trudiz P

Vavyan Fable

Imádom a stílusát, minden vicces szófordulatát!! :) Igazi nő.

>!
papeerzsepi

Vavyan Fable

Amikor Fable-t olvasok, teljesen átveszem a stílusát és elkezdek képtelen szóösszetételeket használni, ilyen volt egyszer a „tök terhes” kifejezésem.
Vicces, falni való történetek. A szereplők szerethetőek. Szoktam időnként olvasni tőle, mert egyedi és utánozhatatlan. Szeretem és pont. :)

>!
AniTiger MP

Vavyan Fable

Még a novelláit is imádom! Meg a fantasy… uram bocsá' fablesy-ket! Általa és Rowling által szerettem meg az olvasást, illetve Fable az, akinek a rendőrös, kommandós, krimis könyveit is hajlandó vagyok elolvasni – sőt mi több: tetszik!

Főszereplői, mellékszereplői mind zseniálisak. Még a röpkén röviden megemlített szereplői is maradandó vigyorforrást okoznak az olvasóban. Ilyen számomra A pepita macskában megemlített Chantal szembe szomszédja, akit először szobornak hisznek – majd ráhívták a terrorelhárítást, holott sportlövő a paskó és a célra tartást gyakorolta… a szomszédokon! (http://moly.hu/idezetek/331886)

Nyelvezete egyedi és egy beszélgetés alatt hamar kiderül, hogy kinek a kezében fordult meg mostanság Fable könyv. Nyelvújító és humoros szavakat, szóösszetételeket alkot. Gyilkonc, szenyadék, menopauza károsult… – órákkal később is röhög/nevet/mosolyog, akinek eszébe jut.

Nálunk Fable családi szórakozás – anyukám már a születésemkor őt olvasta és tizenpár év múlva én is rákaptam. Őt csak ajánlani tudom!

1 hozzászólás
>!
Papusz SP

Vavyan Fable

Tőle tudtam meg, hogy nyitva van a zárt osztály, valamint ő tartott távol a tárva-nyitva álló ajtótól, úgyhogy itt is köszönet neki. (Érte pedig köszönet @Jenis-nek)

>!
ƨɔɴом

Vavyan Fable

Vavyan Fable nevet szerintem nem kell senkinek sem bemutatni. Szamomra O a valaha elt legjobb magyar irono. Ezt nem azert mondom, mert a Jegtanc cimu konyve volt az, ami megszeretette velem az olvasast, hanem mert egyfelol olyan egyedi stilussal rendelkezik, hogy szinte barmilyen mufajban meg tudja vele allni a helyet. Masfelol viszont ugy tud irni, hogy a muvei egyszerre izgalmasak, humorosak, ugyanakkor megis komoly mondanivaloval rendelkeznek.

>!
diamondfox

Vavyan Fable

Azt hiszem sok újat már nem tudok hozzátenni a rengeteg alkotóértékelés után. Inkább elmesélném, hogy miket köszönhetek neki:
szókincsgyarapodást, meglepetéseket, elmélkedéseket, rátalálásokat, és legfőképp egy remek társaságot, ami Zöld Fal Népe néven fut az Arckönyvön. (Fable rajongók, ne habozzatok csatlakozni!)
És itt döbbenek rá, hogy mennyire fiatalon álltam neki olvasni Őt. Tőle. Voltam vagy 12-13, amikor a könyvtárban a Halkirálynő-sorozat 3. kötetét megtaláltam és elolvastam. Emlékszem, semmit sem értettem az elején, és azt mondtam, hogy ez nem jó. Amíg a végére nem értem. Akkor kezdődött el a beszerző hadjáratom, ami a mai napig tart, mivel még pár darab hiányzik (nem sokáig, ha rajtam múlik!)
Amit Meseanyó a magyar nyelvvel művel az néha kész öröm. Nem a sablon szófordulatokkal van tele a történet, nem tipikus szereplők és mindennapi helyzetek. És mégis, teljesen el tudom képzelni, hogy valahol tényleg él egy Denisa és Belloq páros, egy cserfes Ella és a parafenomén Kyra is, hogy a többieket már ne is említsem.
Én csak annyit mondok: köszönöm, hogy újra és újra el tud varázsolni, szeretettel ajánlom mindenkinek! :)

>!
Szabó_Zsófi_Sophie_Taylor I

Vavyan Fable

Vavyan Fable az én gyengém. Minden egyes könyvét imádom és minden vágyam az összes könyvét a polcomon látni. Igyekszem mindegyiket megszerezni.
Imádom a humorát, a leírásait, az egyediségét, a stílusát, a gondolatait.
A nyelvezete beszippant és nem enged. Képes addig hergelni amíg a végén már levegőt sem veszek.
Az első, amivel az egész kezdődött a Pepita macska volt :) <3
Amatőr íróként ő a példaképem és még ha ugyan nem is akarok ugyanolyan lenni mint ő, szeretném elérni azt, ami neki sikerült, ennyi könyvet megírni, kiadni és megszerettetni a történeteit az emberekkel :) <3

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Izolda +SP

Ha szeretnéd valóra váltani álmaidat, mindenekelőtt ébredj fel!

8 hozzászólás
>!
Izolda +SP

– Mondd csak, ha izgalmas résznél jársz egy könyvben, betűről betűre becsülettel végigolvasod, vagy elugrasz a jelenet végére, a kifejletre éhesen?
– Molyolós típus vagyok, végigolvasom.

434. oldal

22 hozzászólás
>!
Rysonne

A jó könyv mindig megtalálta, ma is megtalálja azokat, akiknek íródott.

245. oldal

Kapcsolódó szócikkek: könyv
4 hozzászólás
>!
jadett

Csinálj, amit akarsz, de viszonylag csekély emberáldozattal.

35. oldal

18 hozzászólás
>!
Izolda +SP

Könyvkukac vagy? – nevetett Samira. – Idővel bebábozódsz és könyvmolyként kelsz ki?

419. oldal

Kapcsolódó szócikkek: könyvmoly
6 hozzászólás
>!
Azazel

Nem legyőznöd kell másokat; elég, ha bárkivel elboldogulsz.

7 hozzászólás
>!
Rosaliacska

Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és ott legyőznek a rutinjukkal!

4 hozzászólás
>!
Röfipingvin MP

A boldogság nem mázol plakátot és nem püföl üstdobot.

27. oldal

Kapcsolódó szócikkek: boldogság
1 hozzászólás