!

Vavyan Fable magyar

1956. március 20. (Budapest) –

Tudástár · 7 kapcsolódó alkotó

Teljes névMolnár Éva
Nem
Honlapfabyen.hu
Facebook@VavyanFableHivatalos
Életrajz

Képek 4

Könyvei 48

Vavyan Fable: Mesemaraton
Vavyan Fable: A Halkirálynő és a Kommandó
Vavyan Fable: Vis Major
Vavyan Fable: Szennyből az angyal
Vavyan Fable: Ébredj velem!
Vavyan Fable: A Halkirálynő és a dzsinnek
Vavyan Fable: Ki feküdt az ágyamban?
Vavyan Fable: Álomhajsza
Vavyan Fable – Maggie Bell: A pepita macska
Vavyan Fable: Jégtánc

Kapcsolódó sorozatok: Halkirálynő · Vis Major · Seym és Lilia · A Viador, a Mímes, a Harcszolga, a Zsoldos és a többiek - ... Tengere · Mesemaraton · Mennyből · Összes sorozat »

Antológiák 1

Szalkai László (szerk.): Legendák Könyve I.

Kapcsolódó zóna

!

Vavyan Fable

154 tag · 203 karc · Utolsó karc: 2020. december 10., 13:37 · Bővebben


Népszerű alkotóértékelések

Izolda P>!

Vavyan Fable

Tán 12 lehettem, mikor az előttem ülő lány egy nap minden szünetben és néha még órán is a térdét csapkodva, könnyeit törölgetve, a hasát fogva, a röhögéstől rázkódva olvasott. Időnként megpróbált felolvasni részleteket, de egyrészt nem lehetett érteni, annyira röhögött, másrészt kontextus nélkül nehéz volt, szóval kölcsönkértem tőle, mikor végzett vele: a Sárkánykönnyet. Aztán én is sírva-röhögtem, és mikor befejeztem, bizonyos könyvtárosnénik nem túl nagy örömére végigolvastam az összes elérhető könyvét. Meghatározó volt még a Jégtánc, bár a fantasyket is nagyon szerettem. Sokat segített, hogy elfogadjam magam, tisztázzam a világhoz való hozzáállásomat, szóval jól jött. És jókor. És hozta Fodor Ákost is, amiért külön <3 jár.
Egyetem alatt vizsgaidőszakokban olvastam főleg, hajnali négykor a syntax és az alvás között, hogy ne nyelvészettel álmodjak. Aztán jött egy kis szünet, mert mondatait néha túlzónak találtam, szóvicceit, kifejezéseit, a férfiak szájába adott mondatokat túl soknak, hiteltelennek. Aztán túllendültem ezen, és az új Fable könyvekre megint karvalyként vetem rá magam.
A legtöbb könyvét többször olvastam, a legjobb kikapcsolódás, agyzsongítás, és tuti fogok nevetni.

Laura_Bakos>!

Vavyan Fable

Az első könyvem tőle az Álmok Tengere volt.
Amint elkezdtem a könyvet, rögtön szerelmes lettem minden betűbe, szóba, mondatba, és ez azóta változatlanul kitart.

2 hozzászólás
klaratakacs P>!

Vavyan Fable

Minden idők legkedvesebb magyar írója, rongyosra olvasott könyvekkel képviselteti magát a polcomon. Vaalmikor az első megjelenések után hamarosan került a kezembe a Halkirálynő sorozat, aminek nagy szerepe van abban, hogy végül nyomozó lettem. Akkor, ott a 90-es évek elején egy olyan friss hang volt az irodalomban, amit azóta is keresek. Ami miatt a mai napig kedvenc, az a humora, imádom a burleszk típusú könyveit is.
Amit nem szeretek tőle, az a fantasy, de azt mástól sem olvasom.

papeerzsepi>!

Vavyan Fable

Amikor Fable-t olvasok, teljesen átveszem a stílusát és elkezdek képtelen szóösszetételeket használni, ilyen volt egyszer a „tök terhes” kifejezésem.
Vicces, falni való történetek. A szereplők szerethetőek. Szoktam időnként olvasni tőle, mert egyedi és utánozhatatlan. Szeretem és pont. :)

Trudiz >!

Vavyan Fable

Imádom a stílusát, minden vicces szófordulatát!! :) Igazi nő.

AniTiger P>!

Vavyan Fable

Még a novelláit is imádom! Meg a fantasy… uram bocsá' fablesy-ket! Általa és Rowling által szerettem meg az olvasást, illetve Fable az, akinek a rendőrös, kommandós, krimis könyveit is hajlandó vagyok elolvasni – sőt mi több: tetszik!

Főszereplői, mellékszereplői mind zseniálisak. Még a röpkén röviden megemlített szereplői is maradandó vigyorforrást okoznak az olvasóban. Ilyen számomra A pepita macskában megemlített Chantal szembe szomszédja, akit először szobornak hisznek – majd ráhívták a terrorelhárítást, holott sportlövő a paskó és a célra tartást gyakorolta… a szomszédokon! (http://moly.hu/idezetek/331886)

Nyelvezete egyedi és egy beszélgetés alatt hamar kiderül, hogy kinek a kezében fordult meg mostanság Fable könyv. Nyelvújító és humoros szavakat, szóösszetételeket alkot. Gyilkonc, szenyadék, menopauza károsult… – órákkal később is röhög/nevet/mosolyog, akinek eszébe jut.

Nálunk Fable családi szórakozás – anyukám már a születésemkor őt olvasta és tizenpár év múlva én is rákaptam. Őt csak ajánlani tudom!

1 hozzászólás
Papusz>!

Vavyan Fable

Tőle tudtam meg, hogy nyitva van a zárt osztály, valamint ő tartott távol a tárva-nyitva álló ajtótól, úgyhogy itt is köszönet neki. (Érte pedig köszönet @Jenis-nek)

ƨɔɴом P>!

Vavyan Fable

Vavyan Fable nevet szerintem nem kell senkinek sem bemutatni. Szamomra O a valaha elt legjobb magyar irono. Ezt nem azert mondom, mert a Jegtanc cimu konyve volt az, ami megszeretette velem az olvasast, hanem mert egyfelol olyan egyedi stilussal rendelkezik, hogy szinte barmilyen mufajban meg tudja vele allni a helyet. Masfelol viszont ugy tud irni, hogy a muvei egyszerre izgalmasak, humorosak, ugyanakkor megis komoly mondanivaloval rendelkeznek.

diamondfox P>!

Vavyan Fable

Azt hiszem sok újat már nem tudok hozzátenni a rengeteg alkotóértékelés után. Inkább elmesélném, hogy miket köszönhetek neki:
szókincsgyarapodást, meglepetéseket, elmélkedéseket, rátalálásokat, és legfőképp egy remek társaságot, ami Zöld Fal Népe néven fut az Arckönyvön. (Fable rajongók, ne habozzatok csatlakozni!)
És itt döbbenek rá, hogy mennyire fiatalon álltam neki olvasni Őt. Tőle. Voltam vagy 12-13, amikor a könyvtárban a Halkirálynő-sorozat 3. kötetét megtaláltam és elolvastam. Emlékszem, semmit sem értettem az elején, és azt mondtam, hogy ez nem jó. Amíg a végére nem értem. Akkor kezdődött el a beszerző hadjáratom, ami a mai napig tart, mivel még pár darab hiányzik (nem sokáig, ha rajtam múlik!)
Amit Meseanyó a magyar nyelvvel művel az néha kész öröm. Nem a sablon szófordulatokkal van tele a történet, nem tipikus szereplők és mindennapi helyzetek. És mégis, teljesen el tudom képzelni, hogy valahol tényleg él egy Denisa és Belloq páros, egy cserfes Ella és a parafenomén Kyra is, hogy a többieket már ne is említsem.
Én csak annyit mondok: köszönöm, hogy újra és újra el tud varázsolni, szeretettel ajánlom mindenkinek! :)


Népszerű idézetek

Izolda P>!

Ha szeretnéd valóra váltani álmaidat, mindenekelőtt ébredj fel!

11 hozzászólás
Izolda P>!

– Mondd csak, ha izgalmas résznél jársz egy könyvben, betűről betűre becsülettel végigolvasod, vagy elugrasz a jelenet végére, a kifejletre éhesen?
– Molyolós típus vagyok, végigolvasom.

434. oldal

22 hozzászólás
Telena>!

A jó könyv mindig megtalálta, ma is megtalálja azokat, akiknek íródott.

245. oldal

Kapcsolódó szócikkek: könyv
9 hozzászólás
jadett>!

Csinálj, amit akarsz, de viszonylag csekély emberáldozattal.

35. oldal

20 hozzászólás
Izolda>!

Könyvkukac vagy? – nevetett Samira. – Idővel bebábozódsz és könyvmolyként kelsz ki?

419. oldal

Kapcsolódó szócikkek: könyvmoly
8 hozzászólás
Cheril>!

Olykor téved az ember. Az teszi naggyá, ha belátja.

114. oldal

Kapcsolódó szócikkek: tévedés
6 hozzászólás
Azazel>!

Nem legyőznöd kell másokat; elég, ha bárkivel elboldogulsz.

8 hozzászólás
Röfipingvin P>!

A boldogság nem mázol plakátot és nem püföl üstdobot.

27. oldal

Kapcsolódó szócikkek: boldogság
3 hozzászólás
Rosaliacska >!

Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és ott legyőznek a rutinjukkal!

5 hozzászólás