!

Varga Péter magyar

Könyvei 2

Szűcs Gyula – Lakatos István – Wajzer Csaba – Tálosi András – Varga Bálint Bánk – Varga Péter – Németh Áron: Képtelen történetek, másvilági mesék
Kemenes Iván – Varga Péter: Stroboscopa

Fordításai 8

George R. R. Martin – Ben Avery: Kóbor lovag
Frank Miller: Sin City – A nehéz búcsú
Frank Miller: Sin City – A nagy mészárlás
Frank Miller: Sin City – Ölni tudnál érte
Nihei Cutomu: Rozsomák – SNIKT!
Richard A. Knaak: Szellemföldek
Garth Ennis – John McCrea: A Megtorló – Balfékek Szövetsége
Szélesi Sándor (szerk.): Átjáró 10.

Népszerű idézetek

_Nikki>!

Nem hitt ugyan a világ jóságában, de azt tudta: bármi történjék is, valami végül mégsem engedi, hogy minden rosszra forduljon. Csak türelmesnek kell lenni.

17. oldal, Lakatos István: Buta kis kövér kutya

lzoltán IP>!

     – Az ilyen pokolravalókat mi katolikusok nem temetjük. A falusiak is olyan mérgesek voltak arra a senkiházira, amiért ilyen csúnyán elbánt szegény Zsuzsával, hogy nem engedték, hogy a temetőben helyet kapjon. Pedig kopjafa nélküli sírt még azok is kaptak ott, akik a Habsburgok oldalán harcoltak a háborúban. De a Bocskai Janit végül titokban temették el.

140. oldal, Pokol a tanyán

1 hozzászólás
Lianeko>!

Élet, öntudat, születés, halál, az univerzum keletkezése! Mindenki számára misztérium. Csak sokan azt hiszik, ha egyszerűen csak nem foglalkoznak vele, az ugyanaz, mintha megfejtették volna.

31. oldal, Varga Péter: Az Elefántember legendája

Dávidmoly>!

Az embereket igyekezett messzire elkerülni, jobb híján visszahúzódott a kanálisba, ahol a patkányok ismerősként köszöntötték. Megnevezték a veszélyes járatokat, ahol szörnyetegek éltek. Homályosan arra is utaltak, hogy a csatornarendszer alatt, a földmélyi sötétben még azoknál is gonoszabb, gigászi lények motoznak, amelyek az űrön át érkeztek réges-rég, és valaha, jóval az ember előtt a felszínen uralkodtak. Egyszer vissza fognak térni, jegyezte meg szárazon az egyik patkány.

15. oldal, Lakatos István: Buta kis kövér kutya

Dávidmoly>!

– Ha van hozzá könyve, miért nem ő csinálja?
– Maga aztán tényleg nem tud semmit – korholta le az öreg. – Nem csak a szavak számítanak, hanem a hatalom. Ha Sándor úr mondaná, az olyan lenne, mintha maga vagy én mondanánk. Semmit sem érne. De egy felszentelt pap? Na, attól reszketnek csak igazán a gonosz lelkek. Jegyezze meg! Ilyenkor mindig első dolga legyen papot szerezni. Az már fél siker.

128. oldal, Tálosi András: Pokol a tanyán

Dávidmoly>!

Kálmán elkerekedett szemekkel kapta fel a fejét a neve hallatán, és tiltakozott volna, de a plébános olyan magától értetődően, megnyugodva mosolyodott el, hogy azonnal megérezte, itt neki most respektusa van. Az meg többet ér, holmi halálfélelemnél.

131. oldal, Tálosi András: Pokol a tanyán

Kapcsolódó szócikkek: félelem · tisztelet
Dávidmoly>!

– A pokol pont azért rémisztő, mert bárki bejuthat. Nincs férőhelyhiány. Az nem egy átkozott vonatvagon, hogy vagy felfér az ember, vagy nem.

154. oldal, Tálosi András: Pokol a tanyán

Kapcsolódó szócikkek: pokol
Dávidmoly>!

A Halálosztó rosszul tudta. Nem 1997. augusztus 29-én jött el az Ítélet napja, hanem öt évvel korábban. És még csak öntudatra ébredt robotok sem kellettek hozzá. Elég volt néhány hasisszívó tádzsik kecskepásztor, akik felváltva hajlongtak hol Mekka, hol a Lenin-szobor felé, hogy aztán a Szovjetunió széthullása utáni zűrzavaros években kifosszanak minden katonai bázist a kazah pusztaságban.

173. oldal, Szűcs Gyula: Sarló, kalapács, boszorkányság