!

Vanna Cercená

Könyvei 1

Vanna Cercená: Tükörnapló

Kapcsolódó kiadói sorozatok: Pöttyös könyvek


Népszerű idézetek

SophieOswald>!

Egy szót sem szóltam, megvetésem jeléül egy szelet tejszínhabos csokoládétortát is kértem.

10. oldal

SophieOswald>!

Mamának igaza van: a régi irományokban van valami mágikus, valami varázslatos.

38. oldal

SophieOswald>!

Imádom a régi házakat, a vastag, s nem éppen egyenes falakat. Itt még kifakult freskókat is láttam a homlokzaton, és egy nagy, szegecsekkel díszített kapu fölött bevésve a ház építésének idejét: 1568.

18. oldal

Boglárka3346>!

Amikor mamának elmondtam, mitől félek, rám szólt, hogy hagyjam abba ezt az őrültséget, száz éve lehet, hogy ez volt a helyzet, de ma már nyoma sincs mocsárnak és maláriának.

Boglárka3346>!

Fogalmam sem volt, hogy a sör csúnya tréfát tud űzni, például visszafojthatatlan sírhatnékja támad tőle az embernek. Toni meg egyfolytában vihogott tőle, a többiek, akik csak kólát ittak, úgy néztek ránk, mint a marslakókra. Még jó, hogy amikor szédelegve hazaértem, a mama sajnált, és lemondott a prédikációról, ma reggelre halasztotta.

SophieOswald>!

Az iskolából egyenesen a könyvtárba mentem, (…)

7. oldal

SophieOswald>!

A polgármestertől (sőt polgármesternőtől) megkapta Aladdin kincsesbarlangjának kulcsát, vagyis egy nagy terem kulcsát, melyben a mennyezetig érő polcok és szekrények teli voltak zsúfolva irományokkal. Én a hajamat téptem volna, de ő ujjongott.

19. oldal

Imagine>!

Én a hajamat téptem volna, de ő ujjongott. Ne jöjjön senki, azzal, hogy a fizetéskiegészítő hozta lázba!

19. oldal

Imagine>!

Az iskolából egyenesen a könyvtárba mentem, mama ott dolgozik az ősnyomtatványok termében (amik nem valami, őslények, hanem régi könyvek), de késésben van, mint mindig.

7. oldal utolsó mondata

Imagine>!

Néhány lépés után az utacska elkanyarodott, és az egyik balkon mögül fényt láttunk: mintha a Jancsi és Juliskából a boszorkány nézett volna ki.

17. oldal