!

Vajda József magyar

KatalógusnévVajda József

Könyvei 2

Vajda József: A kenyér lelke
Vajda József: Megszentelt élet

Illusztrálásai 1

Ringer István (szerk.): Castrum Wyhel

Népszerű idézetek

Hóvirág72>!

Ez a könyv azoknak szól, akik hisznek a csodákban. Mert az, ahogy a mag a sötétben egyszercsak elindul a fény felé, egy csoda.
Hiszi, hogy van. Keresztül verekszi magát a súlyos földön, ellenáll a viharnak, a szárazságnak, és a kihívások közepette is meghozza termését. Minden magban benne rejtőzik az élet csodájának lehetősége.
Csak hinni kell!
Sok szerettel, Vajda Józsi

Hóvirág72>!

Soha ennél rosszabb divatot, mint hogy kovászok születnek és vándorolnak, lisztes deszkák, piruló cipók és ropogós kiflik lepik el a közösségi média felületeit.

8. oldal - A férfi, aki jó kenyeret akart enni, de sehol sem talált, ezért inkább megsütötte

Hóvirág72>!

„Nem az a lényeg, hogy megmondjuk, ki mit és hogyan készítsen, hanem az, hogy arra próbáljunk meg rávilágítani, hogy ki-ki találja meg a módját, ahogyan ő szereti készíteni, ahogyan ő szereti enni a kenyeret. Nincs szükség arra, hogy mindenki ugyanolyan kenyeret készítsen, arra azonban szükség van, hogy ezt mindenki boldogan tegye” – ad útmutatót Józsi.

14. oldal- Szükséges alapok - mielőtt nekiállunk kenyeret sütni

Hóvirág72>!

Az utazás az egyik legizgalmasabb dolog. Sok oka van annak, mikor és miért kel útra az ember, nálam is így van ez. Néha érzem, hogy egy kicsit el kell távolodnom a hétköznapoktól, és a belső vagy a külső utazás segít ebben. Minden utazás, bármilyen messze is megyek, önmagamhoz visz közelebb.

100. oldal - A világ körül

Hóvirág72>!

Az elején azt hittem, hogy a kenyér csak egy recept. Tévedtem. A kenyér nem recept hanem hozzáállás.

101. oldal - A világ körül

Hóvirág72>!

Erdélyben a kenyeret pityóka (burgonya) nélkül szinte elképzelni sem lehet.

101. oldal - A világ körül

Hóvirág72>!

Ahogy Budapest Európa szíve, úgy Párizs a lelke.

105. oldal - A világ körül

Hóvirág72>!

…mindegy, hogy lapos vagy magas, repedt vagy kicsit égett az a kenyér, amelyet otthon sütünk, akkor is sokkal finomabb lesz, mint egy szupermarketben vásárolt, előrecsomagolt, gyorsított technikával előállított, másnapra száraz, morzsalékos bármi.

171. oldal - Pék barátok, akik a lelküket sütik a kenyérbe