!

Vágó Csaba magyar

Eric Crowe, Sally Hunter, Joachim Peiper, Steven Taylor, Christian Rosenkrautz, Paul Ashton, Andrea Santacruz, Elizabeth Carter, Vécsey Judith

1973 –

Nemférfi

Könyvei 58

Sally Hunter: A patológus
Eric Crowe: Ryeki Tűz
Sally Hunter: Haláltusa
Eric Crowe: Gorviki pokol
Sally Hunter: Szívdonor
Sally Hunter: Influenzavírus
Sally Hunter: A medikus
Sally Hunter: Ivory láz
Steven Taylor: Megdöbbentő sorozatgyilkosságok
Sally Hunter: Hisztéria

Kapcsolódó sorozatok: Vinidis ciklus · Darrell Harvay · Összes sorozat »


Népszerű alkotóértékelések

Gomoku>!

Vágó Csaba

Elég sok oldalú író.
Mondhatni,hogy ritkaság számba megy.

AuSS>!

Vágó Csaba

(A többi Vagabundos szerzőhöz hasonlóan) sok álnévvel rendelkező, és titokzatos kilétű író (semmit se tudni róla). Nevét mindig az álnevek után, zárójelben olvashatjuk a könyvek kolofonján; én (nem egyedüliként) először azt hittem hogy ő csak a fordító, de külföldi változatokat nem találtam az adott művekből, így aztán rá kellett döbbennem…

Személy szerint a Joachim Peiper és Christian Rosenkrautz vonalon mozogtam. Az orvosos és szerelmes regényeit hanyagoltam.
Kamaszkoromban nagyon tetszett. Tipikus lövöldözős ponyvák, olyan mintha B kategóriás akciófilmet nézne az ember. De sajnos nincs olyan könyve, amiben ne lennének idegesítő hibák (pl. hogy nem tudja rendesen egy puska alkatrészeinek a nevét, mégis telerakja ezekkel a hibás szakszavakkal könyveit, mintha értene hozzá, hogy így villogjon tudásával).
Legötletesebb befejezése a Kígyóveremnek volt. E könyv volt a legjobb (, nem értem annak idején miért nem tetszett).
És azt sem értem, a Zeppelin-incidenst miért "unalmas"ozza le mindenki, mikor az volt a legizgalmasabb? Igaz, tudjuk a 2. vh-ban nem mertek gázt használni a harcokhoz, de ez elhanyagolható, főleg, hogy a legtöbb könyv végén ott volt, hogy ez csak fikció, ilyen olyan dolgok csak kitalációk, ezmegaz a csapat/terv soha nem volt bevetve.
És itt ismét rácáfolhatok magamra: A Führer Oroszlánja végén is ott van, hogy a történet csak kitaláció (kb. fél oldalon keresztül ecsetelve), tehát akkor az a szerencsétlen pilóta utolsó erejével nyugodtan elkaszálhatta volna a szabadságszobrot, de nem!
Ezek a kihasználatlan helyzetek nagyon idegesítőek…

Zárásként viszont azt kell mondanom, ha az ember csak kis (gondolkodást nélkülöző) szórakozásra vágyik (, s nem nyúl bele egy A Führer Oroszlánjába, s a Baaad Movies-on szocializálódott), akkor kellemes kikapcsolódást nyújt.
Kamaszfiúknak meg kötelező!

A többi álnév alatt íródott dolog, meg lányoknak szól, erről nem nyilvánítok véleményt, mert nem olvastam sem a Sally Hunter, se Elizabeth Carter nevek alá rendelt műveit.


Népszerű idézetek

Cicu>!

A sorozatgyilkosok többsége képes helytállni a mindennapokban, és valójában ez teszi őket igazán veszélyessé.
Bár gyakran nem tudnak normális életet élni, rendelkeznek azzal a képességgel, hogy álcázzák a hiányosságaikat. Míg az elmebetegek többségét azonnal felismeri még a hozzá nem értő szem is, a személyiségzavaros egyén defektje rejtve maradhat még a szakértő előtt is.

7. oldal

Cicu>!

Gyűlölte a nőket. Gyűlölte őket, mert semmibe vették, mert eltaszították, mert… megalázták.
De ennek most vége! A kezében van az irányítás. Most megmutatja nekik, hogy többé nem bánhatnak vele úgy, mint eddig. A démonok ordítása mind hangosabbá vált a fejében, a kórus egyesült erővel üvöltötte, hogy szúrjon.
Könnyű volt a háta mögé osonnia az elhagyatott környéken. Nem adott neki időt, hogy gyanút fogjon. A kés magától csúszott a tenyerébe, ahogy a közelébe ért. Előrántotta a pengét, és döfött.

63. oldal

Cicu>!

Charles Manson nem követett el egyetlen gyilkosságot sem, sőt nem is vett részt azok végrehajtásában. A többszörös életfogytiglani börtönbüntetését, illetve a halálos ítéletet azért kapta, mert másokat vett rá arra, hogy megtegyék mindezt helyette. Ez a hihetetlen befolyásoló erő felkeltette az emberek egy részének érdeklődését, és nyomozni kezdtek azután, hogy valójában ki is az a Charles Manson.

110. oldal

Cicu>!

A sorozatgyilkos olyan ember, aki három vagy több embert öl meg különböző időpontokban. Ilyen vonatkozásban sorozatgyilkosnak nevezhetjük azt az egyént, aki élete során egy alkalommal már ölt, majd újfent megismétli tettét, és ezen alkalmakkor legalább három áldozatot ejt.
Ellenben nem nevezhető sorozatgyilkosnak az a személy, aki felrobbant egy vonatszerelvényt, majd elfogják a rendőrök, hiszen a tetteiben nem fedezhető fel a ciklikusság.

5. oldal

Cicu>!

A sorozatgyilkosokra aktív és passzív időszakok jellemzők.
A majdani elkövetőt eleinte a fantáziája szintjén gyötrik az aberrált álmok, majd ezek hatására az emberi psziché elveszti ellenálló képességét, és a valóság egyre inkább összeolvad a képzelettel.
Előbb vagy utóbb aztán eljön az a pont, amikor a felgyülemlett feszültség kitör, és ekkor a sorozatgyilkos áthágja a szabályokat. Ez lehet magamutogatás, nemi erőszak, vagy akár gyilkosság is, attól függően, hogy a fantáziavilág milyen erősen kerítette hatalmába az egyént.
Az ilyen eseteket általában egy nyugalmi fázis követi, amely a felgyülemlett gőz kiengedése után természetes. Ám a defektus ezzel nem szűnik meg, és a lelki betegben tovább dolgozik a vágy, amely eddig is hajtotta. Ekképp a nyugalmi időszakokat értelemszerűen egy újabb kitörésnek kell követnie.

5. oldal

Cicu>!

A sorozatgyilkosok többségének zaklatott családi háttere volt, s noha akad néhány ellenpélda, be kell látnunk, hogy nem mindegyikük felelős egyedül a történtekért. A legtöbbször gyermekként megalázták őket hol testileg, hol lelkileg, de gyakran szexuálisan is.

7. oldal

Cicu>!

A rendőrségi szakértők szerint az első gyilkosság mindig meghatározó a bűnözők életében, és eldönti, hogy merre vezet tovább az út.

150. oldal

Cicu>!

Az elkövetés módjában és az áldozatokban mindig van valami közös vonás.
Míg az előbbit kézjegynek nevezi a szakirodalom, addig az utóbbit veszélyeztetett csoportnak.
Az első gyilkosság a legtöbbször meghatározó a lelki beteg személy életében. Gyakran előfordul, hogy soha többé nem követi újabb, mert az elkövető megriad a saját tettétől, és igyekszik más módon úrrá lenni a vágyain, vagy egyszerűen feladja magát.
Ám akadnak olyanok is, akik az örömszerzés új formájaként élik meg a történteket, és eszükbe sem jut, hogy abbahagyják.

6. oldal

Cicu>!

Amikor Manson megtudta, hogy Shea mit tett, alárendeltjei elfogták a harminchat éves férfit, és halálra szurkálták, majd a testet kilencfelé vágták, miközben remekül szórakoztak.

104. oldal