!

Tomori Gábor magyar

Nemférfi

Képek 1

Könyvei 2

Tomori Gábor: Nevezz Lucifernek
Tomori Gábor: Szívcsakra

Fordításai 67

Paula Hawkins: A lány a vonaton
Jane Austen: Emma
Jane Austen: Meggyőző érvek
Paula Hawkins: A víz mélyén
Sarah Pinborough: Ne higgy a szemének!
Sarah Pinborough: 13 perc
Sarah Pinborough: Ha addig élek is
Fiona Barton: Az özvegy
Paula Hawkins: Lassan izzó tűz
Joanne Harris: Csokoládés barack

Kiemelt alkotóértékelések

Judyt IP>!

Tomori Gábor

Eddig két könyvet olvastam, amelyet Tomori Gábor fordított és le vagyok nyűgözve. Értékelem, hogy kifejezetten figyel a nyelvhelyességre, hogy az átültetett szöveg igazán magyar legyen.


Népszerű idézetek

Papusz>!

A macskák elérik a szájukkal a saját nemi szervüket, így hát könnyen túlteszik magukat a kudarcokon.

33. oldal

Kapcsolódó szócikkek: macska
5 hozzászólás
Papusz>!

…külön szeretettel köszöntöm mindazon olvasóimat, akik a „nemi betegség” keresőkifejezéssel találtak ide.

[12]

Timosz>!

Olyan ez, mint egy mosás, de a lelket nem vízzel mossuk, hanem könnyekkel, tombolással vagy révülettel, alkattól és alkalomtól függően.

117. oldal

Papusz>!

Ausztriai Anna 20070605 13:34:11
Constance, azért tette jól, mert én például nem olvasnám tovább a blogját, ha nekilátna Trianonról óbégatni.

Bazin 20070605 13:49:29
AA, a hazafiság miért óbégatás?

Ausztriai Anna 20070605 14:40:51
Bazin, visszakérdezek: az óbégatás miért hazafiság?

[4]

1 hozzászólás
Papusz>!

Minden történet egy előző történet folytatása. Semmi más nem biztos, csak ez. Hajlamos vagyok elhinni, hogy a világegyetem végtelen, hogy az ember halandó, de azért egyikre sem tenném a nyakam. Csak annyit tudok biztosan, hogy minden történet egy előző történet folytatása.

[3]

4 hozzászólás
Papusz>!

Az üzekedés biztosan Istennek tetsző dolog, különben nem lenne jó. Úgy vagyunk teremtve, hogy szeressünk üzekedni, és ez nem véletlen. A vallásgyakorlás meg csak azok szerint Istennek tetsző, akik csinálják.

[10]

4 hozzászólás
Stone>!

– Egy gyógyszerésztől nem ezt vártam volna – jegyezte meg szinte sajnálkozó hangon. – Ez az ember valóságos gyöngybetűkkel ír.

148. oldal

Kahoko>!

Megbabonázva nézem a szempárt, a mélybarna, majdnem fekete szemeket, és érzek valamit, amit általában csak egyetlenegyszer érez az ember az életben, már akinek egyáltalán megadatik… érzem, hogy elkap, magával sodor egy erő, amelynek nem is próbálok ellenállni, mert a csontjaimban, a sejtjeimben tudom, hogy minden ellenállás hiábavaló, elkap, magával sodor és a világmindenség legtetejére repít, ahonnan ellátok a legtávolabbi égitestekig és még azokon túl, ahonnan belelátok a föld gyomrába, ahonnan lelátok az óceán fenekéig… Sok ezer év örömét és fájdalmát látom azokban a szemekben, napkeltét és napnyugtát, holdat és csillagokat, mediterrán narancs- és olajfaligeteket, sivatagot és esőerdőt, szikrázó-tajtékzó hullámokat látok. Szeretnék elmerülni azokban a hullámokban, és örökre köztük maradni.

120. oldal

2 hozzászólás
Kahoko>!

Némelyek szeretik azt hinni, hogy a világ végtelenül egyszerű, és ezért hajlamosak a színes filmeket is fekete-fehérben látni. Mások szerint a világ végtelenül bonyolult, és ezért akkor is színeket keresnek, amikor fekete-fehér a film. Valójában mindkét álláspont jogos. A világ bonyolult és színes. De a benne zajló események oka gyakran egyszerű és fekete-fehér.

438. oldal

Papusz>!

Én például elgondolkoztam a szerelemnek az ő mibenlétén. Ezt korábban soha nem tettem, mindig olyan fenemód egyértelmű dolognak tűnt számomra, hogy mi is a szerelem, de most valahogy elbizonytalanodtam ez ügyben. A Wikipedia vonatkozó szócikke nemigen szolgál használható kapaszkodóval, amiből arra következtetek, hogy a definíció nem csak nekem adja fel a leckét. Nem lennék meglepve, ha kiderülne, hogy már Dimitrov is inkább csak pótcselekvésként bíbelődött a fasizmus meghatározásával.

[31]

Kapcsolódó szócikkek: szerelem
13 hozzászólás