!

Tom Rob Smith brit

1979 (London) –

Nemférfi

Képek 3

Könyvei 11

Tom Rob Smith: A 44. gyermek
Tom Rob Smith: A tanya
Santa Montefiore – Michael Connelly – Karen Harter – Tom Rob Smith: A francia kertész / Kilátó / A szeretet ára / A 44. gyermek
Tom Rob Smith: Child 44
Tom Rob Smith: The Secret Speech
Tom Rob Smith: The Farm
Tom Rob Smith – Kristin Hannah – David Rosenfelt – Graeme Simsion: A tanya / Családi háború / Figyelmeztetés nélkül / A Rosie-projekt
Tom Rob Smith: Agent 6
Tom Rob Smith: London Spy
Tom Rob Smith: Ohne jeden Zweifel

Kapcsolódó sorozatok: A 44. gyermek · Child 44 angol · Kind 44 német · Összes sorozat »

Kapcsolódó kiadói sorozatok: Reader's Digest válogatott könyvek

Róla szóló könyvek 1

Bánki Éva: A bűn nyelvét megtanulni

Népszerű idézetek

tmezo P>!

A katonának edzenie kell a szívét, hogy kegyetlen tudjon lenni.

131. oldal

ppeva P>!

– Negyvenévnyi együttélés nem eshet darabjaira pár hónap alatt.
– Annál jóval kevesebb idő is elég lehet hozzá. Te biztonságra vágysz, Daniel. Mindig is arra vágytál. Hát akkor hadd mondjam el. Olyan nem létezik. Egy nagyszerű barátság is sutba dobható egyetlen éjszaka alatt, és egy szeretőből is ellenség válhat egyetlen beismerő vallomás nyomán.

163. oldal

Kapcsolódó szócikkek: barátság · biztonság · ellenség · szerető
Maya>!

Girbegurbán szegélyezte az utat a sok egyforma faház: a négyzetes épületekre mindenhol magas, sátor alakú tetőt húztak – az orosz falvak képe nemigen változott az elmúlt száz évben. A régi Oroszország volt ez, ahol a falu közepén lévő kerekes kútnál gyűlt össze a falu apraja-nagyja, és a közösség minden tagja hitt az ősi legendákban: itt még mindig a dvorovoj, az udvar szelleme uralkodott, és az ő kegyétől függött a jószágok egészségi állapota; itt még mindig azzal riogatták a gyermekeket, hogy ha rosszak lesznek, egy erdei szellem elrabolja és fakéreggé változtatja őket. A szülők gyermekkorukban hallották ezeket a történeteket, de még mindig hittek bennük. Több hónapig varrták az ajándékul szánt ruhákat a ruszalkáknak, a kedves erdei nimfáknak, akik egész nap a fák ágain hintáznak, de ha megharagudnak, halálra csiklandozzák az embereket.

70. oldal

Kapcsolódó szócikkek: ruszalka
FreeAngel>!

A saját cselekedeteik szerint kell megítélnünk az embereket, nem pedig aszerint, hogy milyen cselekedetekre késztetnek másokat.

100. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Janusz Kuzmin
Anton_Gorogyeckij P>!

– Kik a megbízói?
– Anna Vlagyiszlavovna, akinek meg fog vakulni a macskája. Dora Andrejevna, akinek a kutyája nem akar enni. Arkagyij Maszlov kutyája eltörte a mellső lábát. Rákosi Mátyás pedig ritka madarakat tart.

105. oldal (Európa, 2009)

Kapcsolódó szócikkek: Rákosi Mátyás
mandarina>!

A háztetőket befedő vastag hóréteg olyan volt, mintha Isten egy fehér vonalat húzott volna, azt mondván, ennyi elég az embereknek, az égbolt többi része az enyém. Zarubin arra gondolt, hogy az égbolt meghódítása lesz a következő nagy feladat, mert természetesen az sem lehet az Istené.

114. oldal

Chöpp >!

    Minden iskolásnak azt tanították, hogy a gyilkosság, a lopás és az erőszak a kapitalista társadalomra jellemző, ezért olyan erős, nagy számú rendőrségre van szükség. A Szovjetunióban viszont senkinek nem kell lopnia, erőszakos cselekedetek sincsenek, hiszen minden állampolgár egyenlő, így a kommunista államban tulajdonképpen nincs is szükség a hagyományos rendőrségre. A rendőri feladatokat ellátó szervezet itt csak a Belügyminisztérium egyik alosztályaként működött, rosszul fizetett, lenézett társadalmi rétegnek számított; az állományt a középiskolákból lemorzsolódott, a kolhozokból kirúgott, a hadseregből elbocsátott emberek alkották, illetve olyan férfiak, akik fél üveg vodkáért mindenre kaphatók voltak. A hivatalos statisztikák szerint ugyanis a Szovjetunióban szinte egyáltalán nem volt bűnözés.

222-223. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Szovjetunió
Angele >!

Van abban valami szívszorító, amikor valaki odabentről bámul ki egy napsütötte kertbe.

KATARYNA>!

Mindenkinek jár egy szelet a boldogságból, ez így szentimentálisan hangzik, a boldogság nem emberi jog, pedig annak kéne lennie.