!

tiboru

Tóth Tibor

Könyvei 5

tiboru: Konteó 1.
tiboru: Konteó 2.
tiboru: Konteó 3.
tiboru: Kémek krémje
Gazda Albert – Horváth Viktor – Hunčík Péter – Makai József – Tóth Tibor: Katonakönyv
Tóth Tibor: Elvitték, vissza nem adták

Kapcsolódó sorozatok: Konteó · Összes sorozat »


Népszerű alkotóértékelések

Judit_Sike P>!

tiboru

A konteókat már Facebook-on és a blogon is olvastam, de könyvben teljesen más érzés volt. Nagyon örültem, amikor megkaptam őket, ráadásul mind a hármat.

Az író stílusa nekem nagyon tetszik. Emberközelivé teszi az összes történetet, szépen szerkeszti, minden tökéletesen érthető. Ad egy kis háttér sztorit, a fontosabb részeket kiemeli, majd jöhetnek a konteók. Nagyon sok összefüggést tár fel. És ami nekem kifejezetten tetszett nála, hogy rendkívül humorosan ír, rengetegszer nevettem, sok iróniát használ, és olyan hasonlatokat hoz, amit az egyszerű emberek (akik nem ismerik pl az adott konteót) is megérthetnek.


Népszerű idézetek

Judit_Sike P>!

Ahogy mondani szokás: attól, hogy üldözési mániád van, még nem biztos, hogy nem üldöznek.

372. oldal - 5.rész - Konteó-elmélet - A Sunstein-Vermuele dolgozat

tiboru: Konteó 3. Harminc befejező összeesküvés-elmélet

4 hozzászólás
EssentialHencsi P>!

…úgyhogy utálták, mint egyszeri bíboros az óvszerautomatát.

A KAL-007-es járat

tiboru: Konteó 3. Harminc befejező összeesküvés-elmélet

EssentialHencsi P>!

Talán elég, ha elmondom, hogy Einsteint 16 évesen hasonló élvezettel olvasta, mint közülünk oly sokan Rejtő Jenőt. Csak biztosan kevesebbet röhögött rajta.

Alan Turing

tiboru: Konteó 3. Harminc befejező összeesküvés-elmélet

Blissenobiarella>!

Ez a módszer napjainkban a szcientológiától függetlenül egyre többször jelenik meg a fizetett hirdetések között, s roppant csábító módon a „karrier- és életvezetési coaching” hivalkodó elnevezést viseli. Az ezzel foglalkozók – általában csinos summákért cserébe – megoldást kínálnak a párkapcsolati problémák kezelésétől kezdve az állásinterjúk stresszének leküzdésén keresztül az önbizalom növeléséig mindenre, amivel korunk embere akaratlanul szembesül. Ha valaki most megkérdezné, hogy mi a különbség egy „coach” és egy pszichológus között, kicsit rosszmájúan azt tudnám válaszolni, hogy a pszichológus minimum öt év tanulást tudhat maga mögött egy egyetemen, egy coach pedig esetleg csak néhány hétnyi képzést. De én köztudottan gonoszkodó típus vagyok.

43-44. oldal, 1. fejezet: Rejtőzködők - Szcientológia-hipotézisek

tiboru: Konteó 1. Harminc válogatott összeesküvés-elmélet

EssentialHencsi P>!

Puerto Rico amúgy is közkedvelt célzónája lehet az idegeneknek, hiszen évek óta számos ufóészlelést jelentenek a környékről. Biztos nagyon szeretik Ricky Martin zenéjét.

69. oldal, 2. fejezet: Földön, vízen, levegőben - A Bermuda-háromszög

tiboru: Konteó 1. Harminc válogatott összeesküvés-elmélet

Kapcsolódó szócikkek: Puerto Rico · Ricky Martin
NewL P>!

Az ideológiának van egy olyan tulajdonsága, hogy nem vesz tudomást az országhatárokról, nem kellett ehhez Schengeni Szerződés.

tiboru: Konteó 1. Harminc válogatott összeesküvés-elmélet

Kapcsolódó szócikkek: ideológia
EssentialHencsi P>!

J. Edgar Hoover Martin Luther Kingnél csak a fekete bőrű, zsidó vallású, kommunista meggyőződésű homoszexuálisokat gyűlölte jobban, már ha ennek a halmaznak egyáltalán vannak elemei.

Martin Luther King

tiboru: Konteó 3. Harminc befejező összeesküvés-elmélet

EssentialHencsi P>!

A nyájat terelgetjük, a csordát hajtjuk, az embereket vezetjük. Vezess, kövess, vagy takarodj az utamból.

287. oldal, 5. fejezet: Történelmi kérdőjelek - Patton tábornok

tiboru: Konteó 1. Harminc válogatott összeesküvés-elmélet

Blissenobiarella>!

Biztosan sokan hallottátok már, de pár mondatban talán nem árt összefoglalni a Warren-bizottság egyik legmókásabb megállapítását arról a lövedékről, amely megölte az elnököt. Nos, a boncolás eredményeire és a ballisztikusok szakvéleményére támaszkodva a bizottság a legnagyobb komolysággal a következő hivatalos véleményt vetette papírra:
Az Oswald által a tankönyvraktár hatodik emeletének egyik ablakából kilőtt golyó lefelé haladva behatol az elnök hátába, ott megpördül, irányt változtatva felfelé folytatja útját és Kennedy testét a torkán keresztül hagyja el. Ezt követően a levegőben (?) kétszer megfordul, s eltalálja az elnök előtt ülő Connaly kormányzót jobb hónaljban. Újabb irányváltozás következik be, eltöri Connaly jobb oldali bordáját, kilép a testéből. Ismét irányt változtat, beletrafál a jobb csuklóba, megpördül, visszafordul és a kormányzó bal combjába fúródik. Innen valahogy kiesik, s később egy kórházi hordágyon találják meg, ahol a sebesült Connaly-t utólag ellátják.
A fentiek szerint a golyónak 15 réteg ruhán, 7 réteg bőrön és mintegy negyven centi emberi szöveten kellett áthaladnia, szilánkosra tör több csontot, miközben hétszer változtat
irányt. Ehhez képest a rézborítás érintetlennek tűnik, hegye nem laposodik el, csak az egyik oldalán mutatható ki egy apró deformáció.

152. oldal, 3. fejezet: Előre megfontolt szándékkal - A JFK-dosszié

tiboru: Konteó 1. Harminc válogatott összeesküvés-elmélet

Judit_Sike P>!

Az éghajlatváltozásról és a globális felmelegedésről, ennek vélt vagy valós okairól és következményeiről értekezett már alanyi költőtől kezdve harangöntőn át amerikai alelnökig mindenki, tán még éghajlatkutató is. Majd pont a konteósok maradnak ki az össznépi hejehujából! Az alábbiakhoz jó szórakozást, kellemes hőmérsékletet, ideális páratartalmat és átlagos olvasási gyorsaság mellett minimum tizenkét perc szabadidőt kívánunk.

265. oldal - 4.rész - A bőrünkre megy a játék - A globális felmelegedés

tiboru: Konteó 2. Harminc újabb összeesküvés-elmélet