!

Tatyjana Tolsztaja orosz

Татьяна Толстая, Tatyana Tolstaya

1951. május 3. (Leningrád, Szovjetunió) –

Nem
Wikipédiahttp://en.wikipedia.org/wiki/Tatyana_Tolstaya
Életrajz

Könyvei 6

Tatyjana Tolsztaja: Kssz!
Tatyjana Tolsztaja: A macskány
Tatyjana Tolsztaja: Mamutvadászat
Татьяна Толстая: Кысь
Татьяна Толстая: Девушка в цвету
Татьяна Толстая: Река
Tatyana Tolstaya: White Walls
Tatyana Tolstaya: On the Golden Porch

Népszerű idézetek

>!
volna

Én ugyanolyan homo sapiens, polgár és mutáns vagyok, mint maga!

67. oldal, Zelo

>!
Sárhelyi_Erika I

Benedikt csak a könyvet akarta. Azért akarta, mert nagy az elmaradottság a társadalomban, sötét a nép, babonás, az ágy alatt tartja a könyveket, vagy nyirkos gödörbe ássa el őket, azt a könyv pusztul attól, elrohad, szétesik, zöld penész lepi el, kikezdik a kukacok. A könyveket meg kell menteni, száraz, világos helyen tartani őket, óvni és dédelgetni, őrizni, csókolgatni – mert másik nem lesz, nincs honnét másikat venni, azok a régi emberek, akik írták őket, nincsenek már, kihaltak, árnyékuk se maradt, és nem jönnek vissza. Soha vissza nem jönnek. Nincsenek!

Kapcsolódó szócikkek: könyv
8 hozzászólás
>!
tgorsy

Hisz megnősülni, az nem csak palacsinta meg hímzés meg kéz a kézben sétálgatás a kertben, hisz akkor a nadrágot is le kelletik húzni!

133. oldal

>!
Sárhelyi_Erika I

Benedikt habozott.
– Na, jöjjön el… Mutatok magának valamit… valami titkosat!
Kitartó egy nőszemély. Ruhástul is szörnyű, ha meg levetkőzik, azt megmutatja a titkát, akkor aztán egészen ijesztő lehet (…)
– De tényleg, jöjjön el… A művészetről fogunk beszélgetni… Tudom, hogy maga képes finom érzésekre… Azt hiszem, magában hatalmas potenciál van.
És lesütötte azt az egy szemét. Hű, a mindenit… Benedikt még bele is izzadt. Miféle izgató beszéd ez… Azt itt, a munkahelyen…
– Hát, épp nem kicsi… Még senki sem panaszkodott… Meg érzek is mindent szépen… De maga azt honnét tudja? … Hogy milyen a pudenciálom?

1 hozzászólás
>!
bazsalikom P

Virágot – na, az előfordul mostanság, hogy virággal megy a pógár látogatóba: szakít a kertben pár szálat, olyan jó színeseket meg améknek jó illata van, összerakja őket, aztán csokor lesz belőlük: na, aztán ezt a csokrot nyomja oda a nő kezébe: hogy aszondja, te is ilyen szép vagy, meg neked se rossz a szagod éppenséggel. Na, fogjad, aztán majd hancúrozunk.

240. oldal

1 hozzászólás
>!
petibácsi

Valami nincs rendjén. Mer ha a földre vetné magát, ha négykézláb állna, behajlított térdekkel, előre meg kicsit oldalt nyújtva a kezét, és homlokával a földet verné – akkor máris jobb lenne. Nem hiába találták azt ki. Akkor úgy árad az emberből az elragadtatás, mint a hányás; […]

64-56. oldal

3 hozzászólás
>!
tgorsy

Emlékezzünk Dosztojevszkijre! Pusztuljon az egész világ, csak én hadd ihassam a teámat.

129. oldal

>!
Timár_Krisztina ISMP

– Igen, de… de azt mondta, hogy az egér a mi támaszunk. De hát akkor a mi házunkban miért nincs egér egy fia se?
– Nálunk azért nincs egér, mert mi szellemi életet élünk. Nekünk nincs szükségünk egérre.

184. oldal

Kapcsolódó szócikkek: egér
>!
Timár_Krisztina ISMP

Meg Szintakszis, ez olyan illetlen szónak hangzik, de hogy mit jelent, a csuda tudja. Tán valami káromkodás. Benedikt átlapozta: úgy bizony, mindenféle csúnya szavakkal van tele. Úgyhogy félretette: ez érdekes. Éjszaka majd ezt olvassa.

189. oldal