!

Tarja Kauppinen magyar

1987. március 21. –

Tarja_Kauppinen IP
990 figyelő · 962 figyelt · 936 értékelés · 5 polc · 138 karc · 20 észlelés
Nem
Honlaptarjakauppinen.blog.hu
Facebook@tarja.kauppinen.author
Instagram@tarja_kauppinen_author
Életrajz

Képek 3

Könyvei 2

Tarja Kauppinen: A nép igazsága
Tarja Kauppinen: A rendszer ellensége

Antológiák 17

100 szóban Budapest 2019
100 szóban Budapest 2018+
100 szóban Budapest 2020
Karsza Andi – Molnár Nikolett (szerk.): Csillagles
Függésben
Winkler Nóra – Nagy Dániel Viktor – Szálinger Balázs (szerk.): 100 szóban Budapest 2017
Czinkos Éva – Ripp Gábor (szerk.): 100 mini történet
Czinkos Éva – Ripp Gábor (szerk.): Japán a szamurájkorban
Gabriel Wolf (szerk.): Robot / ember
Gabriel Wolf (szerk.): Az erdő mélyén

Kiemelt alkotóértékelések

Nikolett0907 P>!

Tarja Kauppinen

Ritkán szoktam egy kötet olvasása után alkotói értékelést írni, de van olyan személy, aki egy regényével képes mélyen megérinteni. Ebben az esetben pedig erről van szó, hiszen nem is olyan régen olvastam A nép igazsága című regényét az írónőnek. A történet egyedi, különleges és nagyon igaz. A groteszk humor pedig a gyengém. Nagyon jó szívvel ajánlom az alkotó történetét és alig várom a következő kötetét. Kedvenc! ♥

SignoraSchneider IP>!

Tarja Kauppinen

Elsősorban: több szempontból harcostársam – íróként csodálom, emberként tisztelem és barátként kedvelem. :)
És akkor most fejtsük ki… :)
Mondhatnám, hogy Tarja nekem egyszerre három kedvenc írómat teljesíti egy személyben – Mikszáth, Rejtő, Karinthy –, de igazából egyikhez sem hasonlítható. Ő annyira egyedi, mégis lelkileg és humorban, stílusban, életérzésben stb. hozzám közel álló, hogy azt kell mondjam: sajnálom, hogy nem találkozhattam a fent említett három zsenivel – viszont örökké hálás leszek, hogy ismerhetem Tarját. Ő már most példaképem és a lelkem menedékházmesternője. Könyve a személyes könyvtáram része kívül is, belül is. :) Köszönöm, hogy vagy és hogy írsz! <3

gazibla IP>!

Tarja Kauppinen

Tarja nagyon tehetséges írónő és nagy sikereket érhet el a magyar és külföldi olvasóközönség előtt is. Páratlan kreatívitása, választékos szóhasználata és feketehumora nagyon üdeszínfoltja a magyar könyvpiacnak. A nép igazsága című könyvében ötvözi a szépirodalom és a fantasy elemeit, nem találkoztam még eddig ilyen írással.
Tehetsége mellett, nagyon segítőkész és jó lelkű ember, akinek célja a magyar szerzők segítése és népszerűsítése. :)

Kristin_M_Furrier I>!

Tarja Kauppinen

A fantasy stílust, egy más szintre emeli, @Tarja_Kauppinen. Az igényesség, abszolút teljességével szólítja meg olvasóit. Cinikusan fricskát dob a világ felé, közben pedig, olyan idegenszó – használattal rendelkezik, ami teljesen egyedivé teszi írásmódját. Nem fél leírni a valóság kegyetlen oldalát egy olyan nyelvezeten át, ami igényessé, és befogadhatóvá teszi, mind a lelki, mind a testi szenvedést, bármily gyötrelmes is az.

Dömi I>!

Tarja Kauppinen

Az eddig megjelent írói alkotását úgy tudnám értékelni, mint humoros és nyelvileg nagyon igényes fantasy-szatíra, amihez hasonlót eddig soha nem olvastam.
De kevés olyan szerző van, akit – ha csupán felületesen is – mégis valamennyire emberileg is ismerek, úgyhogy muszáj megemlítenem azt is, hogy amellett, hogy kiváló írótehetség, egyben egy végtelenül pozitív gondolkodású, kedves teremtés, tele alázattal, kitartással és hittel. Szívből remélem, hogy sokat hallhatok még róla és annál is többet olvashatok még tőle!

Alvarando P>!

Tarja Kauppinen

Már régóta követjük egymást az oldalon, így láttam azt a lelkesedést, miközben írta az első könyvét és ez a lelkesedés mint leendő olvasóra rám ragadt és a megjelenés után egyből mentem is megvenni a könyvet. És hogy mit kaptam? Elsőre egy nagyon jó, humoros történetet, amit végig lehet izgulni és a nyelvezete is olyan, amit az egy javarészt humán szakkönyveket olvasó ember is könnyen magáénak érez és érti az a humort amivel az írónő rendelkezik. Mellesleg civilben is egy nagyon kedves, önzetlen, barátságos nő, akivel bármit meg tudsz beszélni.

hegyespenge>!

Tarja Kauppinen

Ha a jó humor intelligenciával és gazdag fantáziával párosul, az egy olyan érték amiért nem lehetünk eléggé hálásak. Így tovább Tarja!


Népszerű idézetek

Csilla‿ P>!

– Hogy jutott egyáltalán eszedbe beleártani magadat az államügyekbe? Nem olyasfélének ismertelek meg, akit a saját boldogulásán kívül bármi egyéb is foglalkoztat.
– Az államügyek alkalmasint összefüggnek a saját boldogulásommal.

263. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Leiden Ahnenstolz · Tarja Kauppinen
3 hozzászólás
Dyta_Kostova IP>!

– Vegyél magad mellé annyi embert, amennyit csak jónak látsz…
– Csúcs! Akkor egyedül megyek.

196. oldal

Dyta_Kostova IP>!

–Tényleg, mivel foglalkoztál korábban?
– Szociológus voltam – improvizált a nő, mert nem volt kedve belemenni ilyen személyes kérdésekbe.
– Az mit termeszt?
– Szociográfiákat. Jegyzeteket a mélyszegénység kultúrájáról, hogy az értelmiségnek legyen min röhögnie.
A fickó bólintott, mint aki érti. Arra gondolt, hogy alighanem látott is már szociológust, az a tag volt az a krimóban, aki tréfás anekdotákat adott elő, mire két spanjával megvárták a tyúkól mögött, és a műsor után irtózatosan elpáholták.

17. oldal

Kapcsolódó szócikkek: mélyszegénység
Razor P>!

Mi is lenne Havasfelfölddel tengeri hal nélkül? E nagyszerű jószág még a címerében is benne foglaltatik: zöld alapon egy hering, egyik uszonyában szigony, a másikban gránátvető.

273. oldal, III. rész: Restauráció, Negyedik fejezet

Kapcsolódó szócikkek: hal · Havasfelföld · hering
Razor P>!

– Azt hittem, a jövő a lókereskedelemé.
– És az adóbevallásé is, ami egy hét múlva esedékes. Feltűnő lenne, ha az idei végrehajtót is a krizantém közt földelnénk el…
– Rododendron? Karakteresebb az illata.
– Próbálkoztam vele, elhiheted, de minden évben kifagy…

221. oldal, II. rész: A Sötétek bukása, Hatodik fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Leiden Ahnenstolz · Tarja Kauppinen
Dyta_Kostova IP>!

A bátor hangadók igazán a máglya tüze sem változtat.

18. oldal

Dyta_Kostova IP>!

Pár hónap múlva aztán meglett az ürge, aki leadta a gázolajas kannát. Egy illegális bevándorlókat szállító szénás szekér hajtójaként fogták le a vámosok, amikor gyanús lett nekik, hogy a ló elég nehézkesen halad ahhoz képest, hogy csak széna a rakománya. A széna alatt egy tucat megfulladt bevándorló hullájára bukkantak, amelyek láttán emberünk váltig állította, hogy soha semmiféle gázolajos kannát nem talált szomszédja, a Külső Gyártelep dűlő 13. szám alatt lakó Pálinkás Fribold csíkos lábtörlőjén folyó év nyárközép hava hetedik napján, hajnali két óra harminchét perckor, mialatt épp a reterátról tartott visszafelé. A leírás alapján rövidesen Pálinkás Fribold is meglett, a Lunából fogták ki pár mérfölddel lejjebb, de már nem volt kihallgatható állapotban.

182. oldal

Dyta_Kostova IP>!

Tekintete tétován vándorolt ide-oda a jobbjában szorongatott sarló és a baljában tartott kalapács között, azon tűnődve, hogy miféle műveletet lehetne ezzel a kettővel elvégezni. Kalapálja bele a sarlót valamibe? Vagy vágja ketté a kalapácsot? Minél tovább töprengett, annál kevesebb értelmet látott a dologban.

309. oldal

Csilla‿ P>!

Azt ígérte mindenkinek,amit azok hallani szerettek volna,a nép meg falta a szavait.

283. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lars Rafinesse