!

Szinák János

Könyvei 28

Szinák János: Kutyák 2.
Szinák János – Veress István: Kutyakalauz
Szinák János – Veress István: Macskakalauz
Szinák János – Veress István: A kutya hétköznapjai
Szinák János – Veress István: A világ kutyái I-II.
Szinák János – Veress István: Ó, azok a csodálatos ebek!
Szinák János – Veress István: Ismeretlen ismerősök
Szinák János – Veress István: Üvöltés az éjszakában
Szinák János – Veress István: Nagy kutyakönyv
Szinák János – Tóth András Pál: Kutyával az élet

Kapcsolódó sorozatok: Mestergazda könyvek

Kapcsolódó kiadói sorozatok: Búvár Zsebkönyvek, Gondolat zsebkönyvek


Népszerű idézetek

>!
Kither_Deckel

10. Nos, ha ezek után arra kíváncsi, hogy a szerzők kant vagy szukát ajánlanak-e, akkor csak annyit mondhatunk, hogy egyikünk (de hogy melyikünk, azt természetesen a világ minden kincséért sem árulnánk el) egész életében kizárólag kan kutyákat tartott, és el sem tud képzelni mást. Szinák viszont váltig köti az ebet a karóhoz, hogy a szuka az igazi!…

II. A kölyökkutya – Kezdő kutyások tízparancsolata

1 hozzászólás
>!
ancsee P

A kutya ápolása – eltekintve az eredménytől – nem minden esetben hat a kutyára kellemes ingerként. Sokszor, különösen ápolatlan kutyák-macskák esetében, igen kellemetlen, fájdalmas beavatkozások összességéből áll, melyek stresszként hatnak az állatra. Ilyen esetekben az állatokat fegyelmezni igen nehéz feladat, amely a kozmetikustól sok türelmet, állatszeretetet, állatismeretet igényel.

381. oldal

>!
serengeti P

Előfordult olyan eset, amikor egyetlen hiúz egyetlen éjszaka 40-50 juhot is megölt.

>!
serengeti P

A falkamester hátizsákban visz magával egy kotorékkutyát, rendszerint foxterriert vagy tacskót.

>!
serengeti P

A falu egyetlen orvosának csupán egészen csekély mennyiségű régi szérum állt a rendelkezésére.

>!
Kasztór_Polüdeukész

Eszkimó és indián gyermekekről feljegyezték, hogy a farkasodúban játszottak a kölykökkel, s az anyaállat nem féltette tőlük a kicsinyeit. Hagyta, hogy babázzanak a kisfarkasokkal, sőt még azt is eltűrte, hogy különböző színűre befessék őket.
Az amerikai Biológiai Hivatal nem tart nyilván egyetlen olyan esetet sem, amikor farkas embert ölt volna Észak Amerikában.

43-44. oldal, Egyszerűen Egy Nagy Kutya

>!
Kasztór_Polüdeukész

A kutya számára a világ szagképek sokaságából áll világító szagvonalak, hullámok, felhők és áramlatok tarka keverékéből. Az embert például már messziről felismeri a szagáról,

47. oldal A kutya c. fejezet A szaglás

>!
Kasztór_Polüdeukész

A kiskutyát nem kell tanítani arra, hogy szopja anyja emlőit, mint ahogyan a pásztorkutyát, hogy tereljen, vagy a vadászkutyát, hogy állja a vadat, a verekedő boxert,hogy torokfogásra törekedjék. A terrierek sem képesek megállni, hogy ne ássanak, A szánhúzó kutyák pedig eleve tudják, hogy a hóban összekuporodva kell aludniuk.

59. oldal Ösztönök és Képességek c. fejezet

>!
Kasztór_Polüdeukész

A kutya nem érti meg az emberi szót. Nincs szókincse, amely képessé tenné a gondolkodásra. Ugyanaz a szó különböző személyek szájából nem biztos, hogy egyforma hatást kelt.

68. oldal Szóértés c. fejezet

>!
serengeti P

A legtöbb ebet a szárazföldi vagy a vízi munkára használták, kisebb részüket pedig a „föld alatt”, róka, borz vagy üreg nyúl váraiban, odújaiban, hogy ezek lakóit megfojtsák, és odavigyék a vadászhoz, vagy legalábbis a puska csöve elé hajtsák.