!

Szinák János

Könyvei 29

Szinák János: Kutyák 2.
Szinák János – Veress István: Kutyakalauz
Szinák János – Veress István: A kutya hétköznapjai
Szinák János – Veress István: Macskakalauz
Szinák János – Veress István: A világ kutyái I-II.
Szinák János – Veress István: Ó, azok a csodálatos ebek!
Szinák János – Veress István: Ismeretlen ismerősök
Szinák János – Veress István: Nagy kutyakönyv
Szinák János – Veress István: Üvöltés az éjszakában
Szinák János – Tóth András Pál: Kutyával az élet

Kapcsolódó kiadói sorozatok: Búvár Zsebkönyvek Móra · Gondolat zsebkönyvek Gondolat · Állatvilág füzetek Lapkiadó · Mestergazda könyvek


Népszerű idézetek

milan_reka>!

10. Nos, ha ezek után arra kíváncsi, hogy a szerzők kant vagy szukát ajánlanak-e, akkor csak annyit mondhatunk, hogy egyikünk (de hogy melyikünk, azt természetesen a világ minden kincséért sem árulnánk el) egész életében kizárólag kan kutyákat tartott, és el sem tud képzelni mást. Szinák viszont váltig köti az ebet a karóhoz, hogy a szuka az igazi!…

II. A kölyökkutya – Kezdő kutyások tízparancsolata

3 hozzászólás
MissWenut>!

Boston terrier. Mivel a fajta kialakítói harcias ebet szerettek volna létrehozni, az angol bulldogot a bullterrierrel keresztezték. Tervük azonban nem sikerült, a boston terrier – minden próbálkozás ellenére – békés, játékos, vidám természetű eb lett!

34. oldal (1989)

Kapcsolódó szócikkek: Boston terrier · bullterrier
ancsee P>!

A kutya ápolása – eltekintve az eredménytől – nem minden esetben hat a kutyára kellemes ingerként. Sokszor, különösen ápolatlan kutyák-macskák esetében, igen kellemetlen, fájdalmas beavatkozások összességéből áll, melyek stresszként hatnak az állatra. Ilyen esetekben az állatokat fegyelmezni igen nehéz feladat, amely a kozmetikustól sok türelmet, állatszeretetet, állatismeretet igényel.

381. oldal

serengeti P>!

Előfordult olyan eset, amikor egyetlen hiúz egyetlen éjszaka 40-50 juhot is megölt.

Kapcsolódó szócikkek: hiúz
ancsee P>!

Az Országgyűlés annak tudatában, hogy az állatok érezni, szenvedni és örülni képes élőlények, tiszteletben tartásuk, jó közérzetük biztosítása minden ember erkölcsi kötelessége, alkotta meg az állatvédelmi törvényt….

379. oldal

serengeti P>!

A falkamester hátizsákban visz magával egy kotorékkutyát, rendszerint foxterriert vagy tacskót.

Kapcsolódó szócikkek: tacskó
serengeti P>!

Ha egy jó vizsla több óra múlva is képes felfedezni és jelezni azt a helyet, ahol a fácán mintegy 10-12 lépést tett meg kemény talajon, s ha egy kopó azt a nyomot, amit egyszer megtalált, száz más keresztező nyom között is követi, miért ne tudná ezt a kutya az ember lábnyomaival is megtenni?

Kapcsolódó szócikkek: fácán · vizsla
serengeti P>!

A vontatásra egyébként különösen a következő fajták váltak be: a bernáthegyi, az újfundlandi, a dog, a rottweiler, a dobermann, az óriásschnauzer, a boxer, a német és a skót juhászkutya.

MissWenut>!

Basenji. Hasonlít az őskutyára. Arról nevezetes, hogy nem tud ugatni. Ha nagyon felmérgesítik, akkor morgás- vagy vinnyogásszerű hangot ad. A múlt század végén, a Kongó vidéki bantu törzseknél fedezték fel. Eredetileg senzinek, később kongói terriernek hívták, s csak 1939-ben kapta a basenji nevet.

28. oldal (1989)

Kapcsolódó szócikkek: 1939 · basenji · kutya
serengeti P>!

A legtöbb ebet a szárazföldi vagy a vízi munkára használták, kisebb részüket pedig a „föld alatt”, róka, borz vagy üreg nyúl váraiban, odújaiban, hogy ezek lakóit megfojtsák, és odavigyék a vadászhoz, vagy legalábbis a puska csöve elé hajtsák.