!

Szergej Kuznyecov

Sergey Kuznetsov

Könyvei 2

Szergej Kuznyecov: Pillangóbőr
Sergey Kuznetsov: Butterfly Skin

Népszerű idézetek

>!
Heni01

Könyveken nőttem fel, de sosem volt elegendő szavam. Talán azért, mert túl sokszor láttam őket leírva.

61. oldal

>!
Skeletrino P

A sorozatgyilkosok nagy része az úgynevezett szociopatikus személyiségekhez, vagyis a szociopaták közé tartozik. Olyan emberek, akiknél a személyiség egy része komoly sérülést szenvedett: képtelenek megérteni, hogy bizonyos dolgokat nem az értük járó büntetés miatt nem szabad megtenni, hanem mert szenvedést okoznak vele másoknak. Ezeknek az embereknek egyszerűen nincs lelkiismeretük, és ez nem metafora, hanem a szomorú valóság. Bármilyen furcsa is, ez a tény nem csak a környezetüknek okoz szenvedést, hanem maguknak a szociopatáknak is: képtelenek emocionálisan megérteni másokat, képtelenek az érzéseikkel azonosulni, képtelenek együtt érezni másokkal, ezért rettentően magányosak és boldogtalanok. Amikor gyilkolnak, az áldozatukat nem saját érzelmekkel és vágyakkal rendelkező hús-vér embernek tekintik, hanem csupán a saját fantáziaviláguk egyik szereplőjének. Mindeközben önmagukra sem úgy gondolnak, mint élő emberre, hanem úgy, mint valamely absztrakt, nagy hatalmú alakra, az erő és a hatalom hordozójára, egy agresszorra, aki egyébként gyakran, éppen annak az agresszornak a vonásait mutatja, akivel ők maguk is összetűzésbe kerültek gyerekkorukban.

102. oldal

>!
Csoszi

(…) keményebben dolgoznál, ha még kétszáz dollárral megemelném a fizetésedet?

25. oldal

2 hozzászólás
>!
Heni01

Mindig magamat öltem meg, de mindig valaki más halt meg.

229. oldal

>!
Treszka

A szemed csukva volt, de emlékeztem a színére
Barna volt, borostyánszínű erezettel
Amikor először megláttam, azonnal éreztem
Hogy dermed meg köröttem a világ, feltekeredik, mint egy göngyöleg.

136. oldal

>!
Kkatja P

…végül mindennek vége, fonál elszakad, és mások élete úgy zsugorodik össze a kezem alatt, mint a pillangó bőre. Még ha sikerül is megérteniük valamit, ez a felismerés velük együtt elenyészik. Lehet, hogy éppen ez öli meg őket. Néha úgy gondolom, hogy senkinek sincs elég ereje, hogy elviselje az igazság fájdalmát. Néha elcsodálkozom, hogy még én is életben vagyok.

174-175. oldal

>!
Bleeding_Bride ISP

A vágott sebekből a fagyban jobban folyik a vér, és végignézheted, hogyan távozik vele az élet melege.

108. oldal

>!
Treszka

A szem a legfontosabb minden nőn
Még akkor is, amikor már a tenyeremen tartom
Még akkor is őrzi a lélek egy darabját
Mikor végiggördül keble halmán
Mikor belebukik mély völgyébe
Mintha csak elköszönne szépen
Mintha csak a lelke, mielőtt elszakadna tőle
Végső szemlét tartana elhagyott testén.

200. oldal

>!
Imoran

Egy kocsi esetében a hat év nagyjából ugyanannyi, mint egy nő életében a harmincöt: még forgalomban van, de minden évvel egyre többet esik az ára. Ezért éppúgy ápolgatod, mint a tulajdon testedet: szervíz, olajcsere, teljes körű biztosítás. És íme, az eredmény: jó karban lévő, karcolás nélküli kocsi, akár az új.